בתחילת מאי 2018 נמסר לי אופנוע חדש שרכשתי ממטרו.
מיותר לציין שהאופנוע הגיע בלי כול כיסויי הניילונים הנלווים שצריכים להיות למעט 2, ועם 3 שריטות קטנות - 2 בפיירינג, 1 על הקייס במנוע.
שמתי לב לכול אלה על היום הראשון, אבל אני לא מהאנשים שיתקשרו בחזרה לסוכן על דברים כאלה, זה אני וזה שמי - מי שרוצה לקרוא לי פראייר, מוזמן.. לא על זה השרשור.
איפשהו ביולי-אוגוסט שרציתי להוריד את המגן רוח לנקות אותו כמו שצריך, שמתי לב שאחד ברגי האלן שמהדקים את המראה (ועצם גם את המגן רוח) מעוגל עיגול מושלם.
לא רציתי לגעת בזה ולא בדקתי אפילו אם אני יכול לשחרר את זה, ישר הזמנתי ברגי M6X25.
היום הם הגיעו לי וכמובן רצתי לנסות להוציא ולהרכיב את החדשים..ניסיתי עם ביט טורקס שקצת יותר גדול ולא עזר כלום, עיגול מושלם. אם היה לי תקווה שאיכשהו אצליח להוציא את הבורג בלי כלים מיוחדים, היום הוא כבר לא קיים.
ועל כאן בעצם נפתח השרשור, מדוע שאני רוכש אופנוע חדש אני מקבל אותו עם שריטות, ומעבר לזה, בורג מראה מסריח מהודק אובר על המידה עם סיכוי שבמידה ואצליח להוציא את הבורג גם ההברגה כנראה חרושה כבר מבפנים? למה אין אף אחד במחלקת ההרכבות של אופנועים חדשים במטרו שעובר לבדוק את הדברים האלה? למה מהדקים ברגים כאלה עם מברגת אימפקט ולא עם רצ'ט פשוט ומסכן? ולהססנים - לסגור בורג כזה בכזאת אלימות וחוראניות, בחיים לא יקרה עם כלי ידני מכיוון שמרגישים מתי מתחילים לחרוש בורג!
נכון לעכשיו לא פניתי למטרו כי אני לא רואה טעם בכלל, ברור שברגע שאני אבוא לשם על תלונה כזאתי (ולא משנה שהיום, חצי שנה אחרי, או מתי שגיליתי את זה, 2-3 חודשים אחרי) ינפנפו אותי ויהיה חבל לי על הנסיעה, אני שואל ברצינות. יש שיטות להוציא ברגים חרושים עם סט מיוחד שדורש מברגה, אין לי מברגה ואין לי את הסט המיוחד, ונשמע לי פשוט לא הגיוני שאני אצטרך להוציא כמה מאות יפות (במקרה העדין, במידה וההברגה בפנים לא חרושה, סיכוי קלוש גם היא!) בשביל להוציא בורג מסכן. על מה? על פאדיחה של ילד בן 21 שעושה מועדפת אצלם ואף אחד לא טורח לתת לו הדרכה ראויה?
עצוב לי שאני משלם סכום לא מבוטל על אופנוע, וכול הדרך אל המסירה מטופל בצורה הכי חובננית שיש ע"י היבואן הכי גדול בארץ. כי ילד בן 21 שעושה מועדפת מהדק בורג אובר על המידה, חורש את הבורג ואת ההברגה (ומיקומה של ההברגה היא חלק פיירינג מלא בפני עצמה!) וכשאני אני אבוא להתלונן, ברור לי שאין עם מי לדבר כי יגידו שעשיתי את זה בעצמי ואני סתם מחפש לקחת סיבוב וינפנפו אותי פשוט.