עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 25

אשכול: התעסקות עם מיגון שווה את זה?

צפייה משולבת

Banned

התעסקות עם מיגון שווה את זה?

שלום חברים! יש לי נושא נוסף שאני רוצה להתייעץ איתכם לגביו.

כרגע, ובעצם במשך כל השנים - רכבתי בעיקר עם קסדה מלאה, וזהו. לפעמים השתמשתי בכפפות, אבל לא תמיד. ואף פעם לא שקלתי לקחת מיגון נוסף חוץ מזה. הסיבה היא פשוטה - בקיץ זה פשוט חונק! אומנם אנחנו כרגע לא בקיץ, אבל ב30 + מעלות עם מיגון מלא - אתה מרגיש כאילו באמצע המדבר, לא צוחק. עכשיו יש בעיה נוספת חוץ מהזעה. ההתעסקות עם מיגון מלא מבזבזת המון זמן ומאמץ, כלומר, אני צריך ללבוש את כל המיגון, ובסיום הרכיבה - להוריד את כולו. ההתעסקות הזו יכולה להיות מאוד מעצבנת ומתישה. אולי זה לוקח רק בסביבות ה 10 דקות, ללבוש את כל המיגון המלא, וגם 10 דקות להוריד אותו. גם אם נניח שזה לא המון זמן, זה עדיין התעסקות שמפריעה ויכולה לעצבן קצת. נכון, זה יכול "להציל חיים" מה שנקרא, אבל אולי זה בעצם סתם מיותר? בעיקר אם מדובר ברכיבה קצרה ולא במהירויות גבוהות. מבחינתכם, אתם ממוגנים באופן מלא תמיד - או שזה תלוי בדברים מסוימים?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא מיותר,
    בקיץ זה לוקח בדיוק דקה (ללבוש מעיל ולשים מגני ברכיים?).
    יש בשוק היום הרבה מעילי רשת סופר מאווררים שמאפשרים התניידות גם בעיר.
    וכן, מיגון מלא בכל נסיעה ובכל מהירות.
    המיגון יעזור לך יותר ב50 קמש מאשר ב150 קמש.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא מיותר,
    בקיץ זה לוקח בדיוק דקה (ללבוש מעיל ולשים מגני ברכיים?).
    יש בשוק היום הרבה מעילי רשת סופר מאווררים שמאפשרים התניידות גם בעיר.
    וכן, מיגון מלא בכל נסיעה ובכל מהירות.
    המיגון יעזור לך יותר ב50 קמש מאשר ב150 קמש.
    וואלה, לא יודע אחי, לי זה תמיד הרגיש מעצבן ומיותר. גם מידי פעם חונק. אתה מוריד את כל המיגון כשאתה יורד מהאופנוע, או נשאר לבוש עם זה במשך כל הזמן, גם בעבודה, וכדומה? אולי אתה צודק וזה לא כזה בעייתי כפי שחשבתי. כמה לדעתך יעלה לי מיגון מלא חדש, הכל כולל הכל? אני רוצה לדעת סכום בערך, שאדע אם אני מוכן כספית. כשאני קניתי קסדה וכפפות הם עלו לי 800 שקל ביחד. מבחינת מיגון לרגליים - מדובר במגני ברכיים בלבד, או מכנסיים משוריינים כמו שיש במעילים? חשוב לי לדעת. ואגב, בעבר קניתי מגפיים ממוגנים - אבל הם לא נוחים להליכה, אז ויתרתי על זה.

קסדה וכפפות בקיץ, בחורף, בסתיו ובאביב (כשהטמפרטורה עד 24 מעלות) מוסיף גם מעיל.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מגני ברכיים לא יקרים ב150-250 שח.
    מעיל רשת קייצי במבצעים עם עודף מ500.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    היחיד שנפגע מחוסר מיגון זה אתה, תעשה מה שאתה מוצא לנכון, למזלנו אין חוק שמחייב למיגון חוץ מקסדה.
    אני רוכב תמיד עם מעיל וקסדה, בעירוני עם ג'נס.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    רוכב עם מיגון מלא (קסדה, כפפות, מעיל, מכנסיים ונעליים) לכל רכיבה, קצרה או ארוכה. נכון שלוקח קצת יותר זמן לעלות ולרדת מהאופנוע. ונכון שבחורף ובקיץ זה מסורבל וחם, אבל כמו שנאמר כאן פעם האספלט חם הרבה יותר.
    רכיבות קצרות ועירוניות הן הכי מסוכנות לדעתי. בעיר יש הרבה יותר חיכוך עם משתמשי דרך אחרים (רכבים, אוטובוסים, הולכי רגל, אופניים חשמליות וכו') מה שמעלה את הסיכוי למפגש עם האספלט, בנוסף זה די ידוע שנסיעות קצרות מייצרות תחושת ביטחון מזויפת שנובעות מזה ש''הנה אני מגיע עוד רגע, אז אפשר להוריד מעט מתשומת הלב''.
    וכמובן שמיגון, איכותי ככל שיהיה, יגן טוב יותר ב 50 קמ"ש מאשר ב 150 קמ"ש.

Member
    תשמע זה תלוי איזה טיפוס אתה:

אם אתה חובב כוויות מאספלט, אוהב שכול הידיים שלך משופשפות עד זוב דם ועם אבני אספלט קטנים שתקועים עמוק בפנים, אוהב בתי חולים, שיקום, ניתוחים, כסאות גלגלים וכאלה אז מיגון זה ממש ממש אבל ממש מיותר.

מנגד, אם אתה טיפוס שקצת אוהב את עצמו ומעדיף לקום מהחלקה ומקסימום להחליף מעיל שניזוק, אז מיגון פחות מיותר.

Senior Member
    בסוף הכל מתנקז לסטטיסטיקה. אפשר לרכוב שנים והכל בסדר עד לאותו רגע בהסתברות נמוכה שקורה משהו. המיגון יכול לקבוע איך זה יסתיים

Senior Member
    מעיר רשת אמנם חם אבל לפחות הידיים שלי לא נשרפות מהחום כשאני עומד ברמזור.
    קסדה, כפפות ומעיל תמיד. נעלי רכיבה ומכנס ממוגן תלויים לפי סוג הנסיעה.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    היחיד שנפגע מחוסר מיגון זה אתה, תעשה מה שאתה מוצא לנכון, למזלנו אין חוק שמחייב למיגון חוץ מקסדה.
    אני רוכב תמיד עם מעיל וקסדה, בעירוני עם ג'נס.
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ami צפיה בהודעה
    בסוף הכל מתנקז לסטטיסטיקה. אפשר לרכוב שנים והכל בסדר עד לאותו רגע בהסתברות נמוכה שקורה משהו. המיגון יכול לקבוע איך זה יסתיים
    פות"ש - מה שהם כתבו. וכמו שמרבית התאונות קורות דווקא בבית ככה גם "דווקא בסיבוב קצר".
    חטפתי כמה החלקות שחלקן נגמרו בשפשופים יחסית קלים + כאבים וההבדל הוא בין "לקום וללכת" לבין "אמבולנס+חבישה+כאבים+ימי החלמה". וזה עוד בתאונות קלות. חבר "רק הלך לאסוף חברה" ורכב שיצא מחניה סידר לו גבס ברגל+חבישות+משככי כאבים+אופנוע בעיצוב חדש. חבר אחר היה עם כפפות חצי והאספלט סידר לו קצת את אורך האצבעות.
    אישית ב 99% מהמקרים לא עולה על כלי בלי מעיל+כפפות+קסדה מלאה+נעליים סגורות (נעלי עבודה), זה הפך לטבע שני כך שאני מרגיש "ערום" אם אני בלי הלבוש הנ"ל.
    תשומת לב למה שהולך סביבך+רכיבה שקולה ורגועה+אי לקיחת סיכונים מיותרים שומרים עלייך במרבית המקרים, אבל מכיוון שאתה לא יכול למנוע ב 100% אזי המיגון ממזער את הנזק במקרה ש... תחליט אתה מה מתאים לך.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אליה0 צפיה בהודעה
    שלום חברים! יש לי נושא נוסף שאני רוצה להתייעץ איתכם לגביו.

כרגע, ובעצם במשך כל השנים - רכבתי בעיקר עם קסדה מלאה, וזהו. לפעמים השתמשתי בכפפות, אבל לא תמיד. ואף פעם לא שקלתי לקחת מיגון נוסף חוץ מזה. הסיבה היא פשוטה - בקיץ זה פשוט חונק! אומנם אנחנו כרגע לא בקיץ, אבל ב30 + מעלות עם מיגון מלא - אתה מרגיש כאילו באמצע המדבר, לא צוחק. עכשיו יש בעיה נוספת חוץ מהזעה. ההתעסקות עם מיגון מלא מבזבזת המון זמן ומאמץ, כלומר, אני צריך ללבוש את כל המיגון, ובסיום הרכיבה - להוריד את כולו. ההתעסקות הזו יכולה להיות מאוד מעצבנת ומתישה. אולי זה לוקח רק בסביבות ה 10 דקות, ללבוש את כל המיגון המלא, וגם 10 דקות להוריד אותו. גם אם נניח שזה לא המון זמן, זה עדיין התעסקות שמפריעה ויכולה לעצבן קצת. נכון, זה יכול "להציל חיים" מה שנקרא, אבל אולי זה בעצם סתם מיותר? בעיקר אם מדובר ברכיבה קצרה ולא במהירויות גבוהות. מבחינתכם, אתם ממוגנים באופן מלא תמיד - או שזה תלוי בדברים מסוימים?
    אם כל כך קשה לך ללבוש מגיגון מלא, אז תלבש לפחות חלקי. כלמור מגני מרפקים, ברכיים וכפפות.
    זה הרבה פחות מחניק. בקיץ אם אני צריך לעשות סידורים אני שם מגני מרפקים במקום ג'קט כי חם מידי וגם לא נוח להיסחב עם זה.
    אבל עם אתה עם קטנוע אז בכלל אין את הבעיה הזאת.

זה התפשרות שעדיפה על בלי מיגון בכלל

Senior Member הסמל האישי של ees
    מצטער, אבל לא הבנתי את השאלה.
    אלו החיים שלך, הגוף שלך, העור שלך, העצמות שלך.
    מה אתה בעצם רוצה שייעצו לך?
    רק אומר שבקיץ להזיע במעיל זה יותר טוב מכוויות של 80 מעלות באספלט וזה במקרה הטוב.
    רוכב עם מיגון מלא כל נסיעה וכל עונה.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    מצטער, אבל לא הבנתי את השאלה.
    אלו החיים שלך, הגוף שלך, העור שלך, העצמות שלך.
    מה אתה בעצם רוצה שייעצו לך?
    רק אומר שבקיץ להזיע במעיל זה יותר טוב מכוויות של 80 מעלות באספלט וזה במקרה הטוב.
    רוכב עם מיגון מלא כל נסיעה וכל עונה.
    וכפי שהציטוט המפורסם אומר "עדיף החום של המעיל מהקור במחלקת שיקום"

Senior Member הסמל האישי של shushu
    שמע...

אם יש לך הבטחה אלוהים שלעולם לא תהיה מעורב בתאונה אז זה בהחלט בזבוז כסף ואין צורך.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'