תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: שידרוג ל A1 אוטומט

Banned

שידרוג ל A1 אוטומט

שלום! אני צריך להתייעץ איתכם.
    אני עם רישיון A2 כבר מספר שנים, ושוקל שידרוג ל A1 אוטומט. אני לא אוהב הילוכים - מצטער.
    השאלה היא, אם עצם העובדה, שאני נוסע בעיקר בתור ערים - ולא מעיר לעיר, אומר שאין לי צורך בנפח גדול יותר. או שבעצם יש לי צורך, בזה, גם בתוך העיר?
    אני מודע לתאוצה טובה יותר עם כלים בנפחים גבוהים יותר, אבל האם התאוצה הזאת דחופה או שיכולה לחכות?
    אני נסעתי עד עכשיו - על מגוון כלים בנפח 125.
    וזהו, בעיקרון. רציתי לשמעו את העצות שלכם בנושא.
    שידרוג יהיה קל יחסית, נדרש 8 שיעורים, ופטור ממבחן עיוני למיטב הבנתי.
    ואגב, אם מותר לי לדעת - למה החוק של A1 אוטומט יצא רק לאחרונה?
    אם הוא היה קיים בעבר, הייתי יכול להוציא על A1 מההתחלה...

Senior Member
    מבחינת האם כדאי לעלות בנפח זו שאלה מאוד אישית. לדעתי כן, גם כי 250 סמ"ק זהה בביטוח ל-125, צריכת הדלק לא ממש תשתנה, תוחלת החיים הממוצעת של המנוע תגדל וגם היכולת לצאת מהעיר ולנסוע בערך לכל מקום בשיוט סביר תיפתח לך.

לגבי החוק אין לי שמץ אבל אני מנחש שזה נועד לעודד אנשים שחוששים מהתיבה הידנית או פשוט רוצים קטנוע ולא אופנוע לעבור לדו גלגלי בנפח ביניים שיאפשר להם נסיעה מהפריפריה למרכז בנסיעות מנהלתיות ובכך ישחרר מעט את הפקקים.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    מבחינת האם כדאי לעלות בנפח זו שאלה מאוד אישית. לדעתי כן, גם כי 250 סמ"ק זהה בביטוח ל-125, צריכת הדלק לא ממש תשתנה, תוחלת החיים הממוצעת של המנוע תגדל וגם היכולת לצאת מהעיר ולנסוע בערך לכל מקום בשיוט סביר תיפתח לך.

לגבי החוק אין לי שמץ אבל אני מנחש שזה נועד לעודד אנשים שחוששים מהתיבה הידנית או פשוט רוצים קטנוע ולא אופנוע לעבור לדו גלגלי בנפח ביניים שיאפשר להם נסיעה מהפריפריה למרכז בנסיעות מנהלתיות ובכך ישחרר מעט את הפקקים.
    היו צריכים לעשות את החוק הזה לפני הרבה שנים, ולא עשו. זה מה שמעצבן. ברכב, אתה בוחר מראש אם להוציא על אוטומט או ידני כבר הרבה שנים - לאופנועים, פתחו את האפשרות הזאת רק לאחרונה. בכלל, למה חילקו דרגות לאופנועים ולרכב אין דרגות? גם את זה אני לא מבין. היו עושים דרגה אחת שמאפשרת רכיבה על כל אופנוע בכל נפח, וזהו. או אולי אפילו, שתי דרגות במקום שלוש - למחוק את הדרגה שמוגבלת עד 125 כי זאת דרגה שיש לה תחושה, שכאילו הרישיון שלך הוא לאופניים חשמליים, ולא לאופנוע.

Junior Member
    לגבי עניין ההילוכים, אני לא אכריח אותך, אבל אנסה לשכנע אותך שדווקא כן עדיף לך להוציא רישיון על ידני:
    1. שלא כמו ברכב, ולמרות שעדיין עדיף להוציא רישיון אחד שמכיל שניים (למה להגביל את עצמך?), באופנוע רוב הכלים הם ידניים, וזה לא ישתנה בזמן הקרוב.
    2. באיזשהו שלב אתה תרגיש קצת אחרת, אולי תשתכנע מחבר או סתם מכר, וברגע שתתמכר יותר, תבין שעשית טעות ותשלם מחיר כפול, במובן של להוציא שוב רישיון.

לא אגזים במסע שכנוע, בחירה שלך, אבל דע לך שאני הוצאתי רישיון ידני גם על רכב, גם על דו גלגלי (A נכון לעכשיו), ועוד כמה כלים, וחוסר ההגבלה הזה מועיל לי כל כך הרבה במרוצת השנים, בכל זמן ומקום.

ולשאלתך: אני התחלתי עם כלי בנפח 250 (CBR250R), אני חייב לומר שבנוסף לכך שזה כלי שעל פי דעה רווחת מאוד הוא מעולה לרוכבים שהתחילו את דרכם על רישיון A1, הוא גם יכול לשמש לך לכל מה שתרצה, בין שעירוני ובינעירוני, הוא חסכוני למדי, אמין, ואפילו יצא לי לנסוע איתו מתל אביב עד הכנרת, והוא עשה את זה כמו גדול.
    השאלה של תאוצה, עליה רק אתה יכול לענות, כמובן שהאצה יותר מהירה יכולה גם להוות הנאה יותר גדולה וגם במקרים שצריך, להוציא אותך מאזור סכנה הנגרם מנהגים\רוכבים אחרים.
    עוד יתרון הוא המשקל, כלי כזה יהיה לך יותר יציב, גם בעמידה וגם בנסיעה, וגם לא כל רוח תעביר אותך נתיב בלי לשאול אם התכוונת לכך בכלל.

בנוסף אני במקרה גם מוכר את האופנוע שלי, אם תהיה מעוניין בכלי אמין, חסכוני, שלא עשו עליו שטויות, מוזמן לצור קשר.
    מקווה שעזרתי =)