ברשותי yamaha wr 250 r 2016 אני מעוניין לעבור לדלק 98 הבנתי שזה דלק יותר נקי. קצת יותר יקר אבל יותר טוב. הייתי שמח לקבל חוות דעת נוספת העם זה באמת כדאי או שלהפך. באתר של מטרו מופיע שמומלץ לתדלק בדלק 95 ומעלה.תודה רבה למי שעוזר או מנסה
ברשותי yamaha wr 250 r 2016 אני מעוניין לעבור לדלק 98 הבנתי שזה דלק יותר נקי. קצת יותר יקר אבל יותר טוב. הייתי שמח לקבל חוות דעת נוספת העם זה באמת כדאי או שלהפך. באתר של מטרו מופיע שמומלץ לתדלק בדלק 95 ומעלה.תודה רבה למי שעוזר או מנסה
דרך הכי טובה ופשוטה -נסה להתדלק ב98.
אני בנסיעה לאילת לפעמים שם ברכב שלי ב98.
מנוע שלו חלש טיפה ואפשר להרגיש בעלייה טיפה יותר קל לו , טיפה מתאמץ פחות.
רכב אצלי שנים ואני מכיר אותו די טוב.
יודע ,אכשיו יגידו לי "החכמים המנוסים" שאני לא יודע מה אני מדבר בכלל ...וכי.
זה-פחות מעניין לי![]()
לי חשוב יותר לדעת שזה לא מזיק
דלק 98 הוא לא נקי יותר ולא יתן ביצועים טובים יותר. הוא מיועד למנועים עם יחס דחיסה גבוה ולאופנוע שלך יש יחס דחיסה די נמוך
נזק זה יכול לעשות?
לא.
מי שמרגיש שיפור בביצועים עם 98, או שרוכב על משהו עם מנוע משופר (מה שאמרו על יחסי דחיסה), או שסובל (מרוויח) מאפקט פלצבו (אני למשל, משוכנע ב100% שאחרי החלפת שמן+פילטר האופנוע נוסע יותר טוב, ולא אתן לשום עובדה לבלבל אותי(-: ).
או, סיבה שלישית, שבגללה אני מתדלק 98 בכלים מסוימים.
ישנן מערכות הזרקה שרגישות מאוד לזיהומים ומהילות. מכיוון שאנחנו חיים במדינת ישראל, ודלק מהול הוא עניין שבשגרה, אותן מערכות סובלות ומקרטעות.
גיליתי שבד"כ אוקטן 98 הוא יותר נקי כי אף אחד לא יטרח למהול אותו (נמכר בכמויות קטנות, ובד"כ מי שקונה 98 יודע מה הוא עושה ומודע לעניין דלק לא נקי).
עכשיו,
אם באמת מנוע סטנדרטי עובד לכם יותר טוב על 98 (ונבדק אמפירית, ולא לפי תחושה). אז או שהוא לא מכוון נכון, או שכדאי להחליף את התחנה שממנה אתם קונים 95.
לא יכול לערוך.
שורה תחתונה, חבל על הכסף. אין צורך. יותר חשוב לתדלק בתחנה אמינה ולהמנע מתדלוקים בשטח או מג'ריקנים כמה שאפשר (אין מה לעשות, כשצריך, צריך אבל להעדיף תדלוק ממשאבה).
סבבה הבנתי תודה רבה לכם