כל הקטנועי 125 מאוד חסכוניים, ההונדה וייז'ון יותר חסכוני אבל יותר חלש.
שלום לכולם. אני דיי חדש בכל התחום הזה של האופנועים/קטנועים וההבנה שלי היא מצומצמת מאוד, הוצאתי רישיון לא מזמן ואני מעוניין כרגע לקנות קטנוע 125 סמ"ק (קצת סמ"ק פחות לא משנה לי) לנסיעות עירוניות בלבד. העניין הוא שבאמת אין לי מושג מה לקנות ואני בתסביכים כבר דיי הרבה זמן, ואני אסביר את עצמי.
בגדול, אלה הקריטריונים שאני מחפש בקטנוע:
1) קליל (כלומר, לא כבד מדיי)
2) חסכוני ואמין (כמה שיותר אמינות וללא תקלות)
3) יציבות (חשוב לי מאוד!)
המהירות בסגירה לא חשובה לי בגלל שאלו נסיעות עירוניות בלבד
אז בדקתי הרבה הרבה אופציות, ואני אפרט טיפה ממה שיצא לי להבין ולקלוט.
Kymco Movie - בתכלס, הכי הרבה תיכננתי לקנות אותו, פשוט כי הבנתי שאין אמין וחסכוני יותר ממנו. זה יתרון גדול שקנה אותי, אבל בסוף הסתבר לי שהוא לא קטנוע כל כך יציב, לכן ירד לי ממנו לגמרי (קשה לי להתפשר על קטנוע חסר יציבות כל כך)
VS125 - בערך אותו דבר כמו המובי, אבל קראתי שהוא גם לא הכי יציב וגם הבלמים שלו קצת חלשים.
ג'וירייד ואקסמקס או ניו דינק וכו' לא מושכים אותי מסיבה אחת עיקרית - הם כבדים ועבים. אני לא ייהנה מהם ואני לא מצליח להתחבר לקטנועים כבדי משקל, אולי בעתיד זה ישתנה אבל בתור קטנוע ראשוני חשוב לי שהקטנוע יהיה קליל בשבילי. מלבד זאת חלקם גם יקרים מאוד (או הכלי עצמו או הטיפולים שלו).
מיו 100 וכאלה קטנים מדיי וקצת נשיים וגם תא איחסון קטן מאוד..
בכל מקרה, יש כמה קטנועים שאני כן חושב עליהם ברצינות, אבל אני חייב את העזרה והייעוץ שלכם.
1) Kymco Agility City - הבנתי שהוא הרבה יותר יציב בגלל שהגלגלים שלו גדולים יחסית, אבל אין לי מושג איך הוא מבחינת חיסכון ואמינות..
2) HD125 - גם גלגלים גדולים, אבל הוא שוקל בערך כמו הג'וירייד שזה חיסרון בשבילי, ומלבד זאת גם אין לי מושג איך הוא מבחינת אמינות..
3) 110 Honda Vision - כנ"ל הבנתי שהוא יותר יציב מקטנועים אחרים בגלל גלגלים קצת יותר גדולים. את האמת? הכי הרבה התלהבתי ממנו. הבנתי גם שאין על אמינות בהונדה. העניין הוא שאני לא יודע עד כמה הוא חסכוני, הבנתי שהטיפולים שלו קצת יותר יקרים אבל אם אני לא טועה הטיפולים שלו לטווח הרבה יותר ארוך משאר הקטנועים אז אולי זה מתקזז בעצם?
ההונדה אינובה אני לא מעוניין בגלל שהוא נראה לי ממש כמו אופניים חשמליות משופרות.
שמעתי גם על PCX Honda והתרשמתי ממנו נחמד סה"כ, אבל לא כמו שהתרשמתי מהונדה Vision.
אני באמת צריך את הייעוץ והעזרה שלכם כי אני נורא מבולבל. אני שוב מזכיר שזה קטנוע ראשוני שנועד לנסיעות עירוניות בלבד, ומה שאני מחפש בסה"כ זה אמינות ויציבות.
אשמח אם תתקנו אותי בדברים שרשמתי למעלה/תרחיבו קצת יותר על כל קטנוע. אשמח בעיקר להצעות והמלצות לגבי קניית קטנוע ראשון שישמש אותי לדברים שאני מחפש (אגב אם זה משנה אני מתכנן לקנות יד שנייה).
תודה רבה מראש.
כל הקטנועי 125 מאוד חסכוניים, ההונדה וייז'ון יותר חסכוני אבל יותר חלש.
לא רשמת תקציב אז אני אמליץ לך על ימאהה nmax.
חדש הוא יקר יחסית (17 אלף בערך) אבל:
סופר חסכוני בדלק (בנהיגה מתונה אני מגיע ל1 ל50.)
קליל מאוד, ומשתחל נהדר הפרקים.
אמין-אני 3 שנים איתו, 25 אלף קמ ללא תקלה (חוץ מנורה אחורית שנשרפה).
טיפולים כל 6000 ק"מ, שהגדול ב18 אלף עלה לי 1200 שקל.
שאר הטיפולים נעים באזור ה200-300 שקל.
יש abs.
אם אתה חושב על יד 2, פאג'יו בברלי 125 (מהדגם החדש), כלי מעולה ברמה אחרת ויש מציאות ממש בזול.
Nmax גם יופי של קטנוע.
משקל לפעמים יכול להיות מוחבה טוב על הקטנוע ולפעמים צורת המושב וישיבה יותר משפיעה.
כך רכיבות מבחן, יש דברים שלפעמים שווה לשלם עליהם קצת יותר בתחזוקה וחיסכון ויש כאלה שגם יגידו באמינות![]()
כאמור - קח רכיבת מבחן. ואם אתה כבר בהונדה ממליץ מאוד לברר על ה-SH MODE 125.