לא מבין גדול אבל הייתי מכניס גם נייקדים למשוואה (ומוסיף משקף - לרוב נייקד יעלה פחות עם *כמעט* אותן יכולות כמו אחיו האדוונצ'רים ע"ע cb500x ו cb500f)
גילוי נאות - קניתי בחמישי האחרון cb500f.
במשך 6 שנים אני רוכב על קטנועי ג'ו מקס 250. ונמאס
אני מחפש לעבור לאופנוע לא קטן יותר מ500 (גם 650 רלוונטי במידה ומומלץ).
ביום יום אני נוסע בסביבות ה70 ק"מ (הלוך וחזור מהעבודה) כשרוב הרכיבה זה בכבישים מהירים. הייתי שמח להוסיף גם טיולים בסופש כשיהיה לי כלי מתאים.
המראה הספורטיבי מושך אותי יותר מאשר האדוונצ'ר אבל הבנתי שהישיבה על האדוונצ'ר בהרבה יותר נוחה במיוחד בנסיעות ארוכות ולאורך הזמן.
אז על איזה כלי אתם ממליצים?
יש הבדלים נוספים שאני צריך לקחת בחשבון לפני הבחירה?
בקנייה של הכלי צריך להתחשב בזה שאני מגיע ל15 אלף בשנה? (קשה למכור קטנוע עם כזה קילומטראז)
לא מבין גדול אבל הייתי מכניס גם נייקדים למשוואה (ומוסיף משקף - לרוב נייקד יעלה פחות עם *כמעט* אותן יכולות כמו אחיו האדוונצ'רים ע"ע cb500x ו cb500f)
גילוי נאות - קניתי בחמישי האחרון cb500f.
אני מסכים עם ההמלצה לשקול נייקד. אדוונצ'רים בנויים לנוחות למרחק ארוך, אבל גם נייקד עם מעט שפצורים יוכל לעשות את אותה העבודה. אני רוכב על GS500, הרכבתי משקף וכידון גבוהה של Renthal שנתן לי תנוחת ישיבה ישרה ללא זווית קדימה וחוויית הרכיבה השתפרה פלאים.
אם תקציב הוא לא בעיה - תשקול את ה-650 של סוזוקי מוגבלי ה-A1 (ה-SV והויסטרום). מנוע מוכח ומאוד אמין שבטיפול נכון יגיע להרבה מעל 150 אלף ק"מ, תצורת ווי-טווין עם מומנט נגיש בסל"ד נמוך, אחלה של כלים, מאוד אהבתי את המנוע הזה כשיצא לי לרכב עליו. גם סדרת ה-500 של הונדה נחשבת כמאוד מומלצת, למרות שאני הייתי הולך עם הסוזוקי בשל הנפח הגדול יותר והמנוע שכבר מזמן הוכיח את עצמו, בייחוד בהתחשב בזאת שאתה נוסע לא מעט ק"מ בשנה לכן ה-650 סטטיסטית ישרוד יותר שנים של שימוש.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
תודה אחי, איך הוא מבחינת כוח (מעמידה ובמהירויות)?
מה הגובה שלך?
כמו כל אופנוע בנפח זהה - מהיר יותר מרוב הרכבים על הכביש, תאוצה טובה. אלו שמוגבלים ל-A1 ממה שקראתי לפחות מרגישים "חנוקים" בסל"ד היותר-גבוהה, כחלק מההגבלה. אני מניח שבעלים של אחד (דוגמאת ג'וני שענה פה בשרשור) יוכל לענות על השאלה יותר טוב. ריאליסטית? 47 סוסים, גבול הרשיון המוגבל, זה בהחלט מספיק ליומיום ואלא אם אתה מחפש מהירות סופית זה יספיק לך.
נשאלת השאלה - למה לא לעשות A ולהינות מאופנוע לא מוגבל?
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
אין לי מושג מה כתוב שם. כנראה נלחץ בכיס. לא התכוונתי בכלל להגיב בשרשור הזה.
אם המנהלים יואילו בטובם למחוק, זה ייטיב עם כולם.
בדקתי עם עופר אבניר לגבי הויסטרום ורציתי לקבוע נסיעת מבחן, הסוכן אמר לי שאין להם כרגע את ה650 המוגבל לנסיעת מבחן אז אני יכול לנסות דגם אחר (שכחתי את השם) וכשאמרתי שאין לי למה לבדוק דגם שונה ממה שאני קונה הוא אמר לי להתמקד במה שיש חחחח. הזוי!
אז נשארתי עם דגמי הCBF & CBX של הונדה...
אילו שדרוגים כדאי להוסיף?
אני 1.83 הCBF יהיה נוח?
סליחה על החפירה! אני מנסה לתפוס כיוון לפני הנסיעות מבחן
מאוד אינדיבידואלי. אני 1.87 וכל נייקד שניסיתי עד היום היה לי נוח, למעט הזד 250 שהרגיש פצפון.
תיקח נסיעת מבחן ותרגיש בעצמך. זה גם תלוי בכמה אתה מפונק. יש אנשים שמתלוננים על נייקדים אחרי נסיעה של 100 ק"מ ויש כאלו שיכולים לבלות מאות ק"מ באוכף בלי בעיה.
אני בדיוק בגובה שלך עם SV650 והוא קצת נמוך וצפוף לי. המושב שלו לא ממש בשבילי והברכיים מכופפות מאוד. נסיעות של עד חצי שעה עוברות בסדר אבל לא נוח לי בנסיעות ארוכות יותר.
יצא לי לשבת על הויסטרום 650 בסוכנות (אבל לא עשיתי עליו נסיעת מבחן) ובקילומטראז' שלך אני מאמין שהוא יהיה נוח יותר (וגם יש לו מיגון רוח שאין לSV).
לגבי הכוח, אין לי שום תלונה. הוא מהיר, הוא חזק, הוא מושך יפה מאוד גם בסל"ד נמוך אבל בנוגע להרגשה החנוקה שטונדרה התייחס אליה אז כן, החל מאיזור ה5000-6000 סל"ד, התחושה שמתקבלת היא שעקומת הכח מתיישרת. אפשר להמשיך להאיץ אבל זה מרגיש שהמנוע יכול לתת עוד לא מעט כח שאתה לא מקבל.
אני בגובהה שלך ובעבר רכבתי על נייקד (er5) וסך הכל היה נוח והייתי עושה איתו נסיעות ארוכות בלי יותר מידי בעיות.
היום אני רוכב על וי סטרום 650(לא מוגבל מהתצורה הישנה) וחייב להגיד שהנוחות בנסיעה השתפרה מאד, הרבה יותר נוח מנייקד ואפשר לשבת עליו שעות בלי להתעייף.
לגבי הכוח, לא יודע איך זה במוגבל אבל אצלי ממש לא חסר.