שלום לכולם
רכשתי לאחרונה מעיל מלא (לא אפודה) של החברה.
החוות דעת נכתבה לאחר כשבועיים ניסיון ובעקבות המחיר המוצר מבחינתי בדרגת פרימיום.
הסיבה שרכשתי את המעיל ברורה, להגדיל את הבטיחות, ברור לי שלא בטוח שבתאונה כזאת או אחרת הוא בטוח יפתח או אפילו יעזור. אין יותר מידי מחקרים מבוססים או נגישים לציבור, תקן בשלבי הקמה. בכל זאת אם הייתי בזמן תאונה הייתי רוצה שדבר כזה יעזור לי למזער נזקים.

לפני הרכישה ביקשתי הדגמה. יש מאין כבל אלסטי שקשור לגוף האופנוע ואליו מתעגנים באמצעות קליפס מובנה במעיל. בזמן תאונה או בעת ניתוק הרוכב מהאופנוע בכוח הגדול מ 35 ניוטון (מספיק כדי שלא יפתח אם שכחנו) מתבצע ניתוק הקליפס מהמעיל, הקליפס חוצץ בין בלונית הגז והנוקר. הניפוח מתבצע מיידית ישנו פיצוץ וסה"כ נראה דיי מרשים. הזמן ריקון הגז לוקח כ 15 דק'. התקנת בלונית חדשה דיי פשוטה.

רכשתי את הדגם הנ"ל כי הוא יחסית מאוורר, האוורור מלא באזור הידיים, קצת באוזר בית השחי וזהו, החזה והגב אינם מאווררים בגלל כרית האוויר. רצוי לציין כי במעיל כזה לא ניתן לנסוע עם רוכסן פתוח בצורה נרחבת. המעיל מגיע עם בטנה שאמורה להשאיר את הרוכב יבש בגשם (טרם נבדק), הבטנה יחסית דקה וזה בסדר כי מדובר במעיל קייצי.

מיגונים: מיגון הגב מאוד מסיבי ומרגיש איכותי (SAS TEC), מיגוני המרפקים והכתפיים דיי דקים למרות שמדובר בSAS TEC שאמור להיות בעל יכולת ספיגה טובה נפילה חזקה באזור המפרק כנראה תביא לשבר במקרה הטוב. ראוי לציין כי במחיר הזה הייתי מצפה למיגון שאינו נופל ברמתו ממיגון הגב.

חסרונות: הבטנה אינה מתחברת אל המעיל, ברוב המעילים שהיו לי היה רוכסנים או תיקתק בינהם, זה קצת מציק כשמורידים את המעיל וצריך להוריד שני שכבות בנפרד. לא מדובר בחיסרון גדול אבל שוב במחיר כזה הייתי מצפה לגימור ברמה גבוה יותר.
יכולת כיוון מיגון המרפקים, להרבה חברות יש באזור מיגון המרפק סקוטש' או גומי הפעלה כדי לאפשר התאמה טובה יותר.

דברים שצריך לקחת בחשבון לפני הקנייה: רצוי למדוד ולהרגיש את המעיל נפתח הוא יושב נורא הדוק פספוס במידה יכול לגרום ללחץ באזור החזה ומחוץ לחנות עם נפתח עלייך המעיל גם ככה הסיטואציה מלחיצה, בנוסף סביר שבחורף תרכבו עם שכבות נוספות.
בדיקת מלאי המוצר וזמני הגעה אני הזמנתי את המעיל בסוף יולי וקיבלתי אותו בסוף החודש הקודם בשל בעיה במלאי עולמי ע"פ היבואן, קיבלתי פיצוי הולם.

אחריות שנתיים ע"י יבואן.

סיכום: מעיל סה"כ בסדר יחסית לעלות שלו הגימור אינו פרימיום, פרקטי ומתאים לארץ.

המלצה חשובה: כמו בכל דבר בארץ שווה לנסות להתמקח לקנות עם עוד כמה חברים.

כמה מילים על דגם הטורינג - מדובר במעיל יותר חמים, לפי דעתי אינו מתאים לקיץ דיי אטום וחם, גם ללא בטנה הפנימית. יש לו כ 4 פתחי אוורור קטנים יחסית והם אינם במבנה רשת כמו בדגם הקודם מאין בד לא צפוף. גזרה יותר ארוכה ולא קצרה כמו המעיל הנסקר, בשורה התחתונה עם היה ממש הרבה עודף הייתי קונה אחד לחורף ואחד לקיץ. (במיוחד שבארצנו החורף אינו נורא).

אני ממש מקווה לא לכתוב פה סקירה לאחר תאונה אבל אם יש שאלות וכו' בכייף.