נכתב במקור על ידי
KKatkov
קודם כל, ברוך הבא.
אני אציע לך כיוון מעט שונה ממה שאתה חושב עליו.
ראשית - אופנועי 250 הינם חלשים ובסיסיים. הם לא ממש נוחים בטיולים ארוכים. תוספת הכוח באופנועי 500-650 משמעותית, ושווה את התוספת של ה-100 שקל בחודש בביטוח.
עלויות האחזקה לא תלויות כמעט בנפח (פרט לצריכת דלק, וגם שם הפער לא משמעותי). אופנוע 650 פשוט יעלה בשגרה בערך כמו אופנוע 250.
שנית, אופנועי נייקד הם לא הכלי המושלם לעיר. אופנועי דו-שימושי מתמודד יותר טוב עם בורות, מדרכות וכיוצ"ב, ומספק שדה ראיה טוב יותר בזכות הישיבה הגבוהה.
דבר נוסף ואחרון - אופנוע ראשון צריך להתאים למידות הגוף שלך. אם אתה בעל מידות גוף מעל הממוצע, רוב אופנועי 250 (פרט לכמה יוצאי דופן) ירגישו לך כמו קורקינט ממונע.
בימינו, שוק אופנועי A1 מוצף בכלים לכל כיס.
התקציב האידיאלי הוא 20-30, מה שמאפשר לך לבחור ממגוון רחב של כלים שונים בני כמה חודשים עד כמה שנים ועם מעט ק"מ.
ברגע שהתקציב נמוך יותר, תאלץ להתפשר על כלי משמעותית יותר ישן - מה שלא בהכרח משתלם. לפעמים תוספת של 7-10 אלף בתקציב מאפשרת לך לרכוש אופנוע שצעיר ב-5-10 שנים. קח את זה בחשבון.
עכשיו לתכלס.
במקומך, הייתי שוקל לרכוש DR650 שנת 2016. מחירם הריאלי נע ככל הנראה בטווח של 20-25K. מדובר באופנוע שיעשה עבודה טובה בעיר, לא ייחסר לו כוח בבינעירוני, ותוכל לשלב שבילים בטיולי הסופ"ש שלך. מדובר באופנוע פשוט עד כדי פרימיטיבי, אמין מאוד וזול לאחזקה. אם אתה לא מחפש ביצועים עוצרי נשימה, תוכל לבלות איתו כמה שנים טובות.
במידה ואתה לא מוכן להגדיל את התקציב, תוכל לרכוש ב-10-12K אופנוע כזה מהיבוא הקודם (עד 2003). יש כמה כלים שמורים, ורובם אושרו ל-A1. לדעתי, 10-15K הפרש במחיר לא מצדיקים עוד 13 שנים על הכביש, אבל זאת בהחלט אופציה זולה וטובה.
אם אתה בכ"ז רוצה להישאר ב-A1, ואתה בחור בגובה ממוצע+ - תוכל לשקול גם CRF250RALLY. המחירים יהיו כנראה סביב 25K לאופנוע בן שנה. הוא יהיה לך חלש בבינעירוני, מעולה בעיר ועם יכולת שטח משמעותית.
יכול להיות, שתוכל למצוא סביב ה-20 הונדה CB500X עם ק"מ גבוה (יחסית) משהנתונים הראשונים - 13-14. הוא אופנוע נוח, אמין, ויעמוד בכיף גם במשימות עירוניות וגם בטיולים ארוכים, כולל שבילים פה ושם.
אם בכל זאת חשקה נפשך בנייקד...
הדיוק 390 יעשה עבודה מעולה. תשתדל לא לרכוש אופנוע שחוט, יש הרבה כאלה.
כמו שאמרו מעליי - CBR250/נינג'ה 250 ייתנו מענה.
אפשר לשקול ויסטרום 250 בן שנה - אני מניח שאפשר לקנות כזה ב-20 וקצת.
הדיוק 200 זול מאוד לקניה, מעולה בעיר, אבל חלש ולא נוח מחוצה לה.
יש עוד כמה אופנועי 250 פחות פופולאריים (דיאלים, יוסאנג, בנלי) שאפשר לרכוש במחירים מאוד נמוכים. אני מניח שדיאלים VJF250 בן 4 ישאיר לך המון עודף מ-15K, וסה"כ הוא אופנוע סביר, גם אם לא מלהיב.