ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
קוואסאקי Z250SL, יש לא מעט במצב טוב ועם ק"מ נמוך (מתחת ל-20 אלף). ידידה החזיקה אחד במשך שלוש שנים ללא בעיות מיוחדות מעבר לטיפולים שוטפים (היה אצלה 30 אלף ק"מ).

אם אתה בחור יחסית גדול הוא ירגיש לך מצועצע (אני 1.88 והוא הרגיש לי צנום ממש, אפילו ביחס לכל ה-250 האחרים שניסיתי), תנסה גם סוזוקי אינזומה 250 (שים לב שלא היה אצל מורה נהיגה).

אם פיירינג גם אופציה - חפש לך CBR250R שמור עם כמה שפחות ידיים ועדיף מתחת ל-30 אלף ק"מ, המנועים האלו מאוד אמינים (הרבה מאוד ברשת כבר עברו את ה-100 אלף ק"מ ברחבי העולם ובחור בהודו עדכן דו"ח שימוש של 155 אלף ק"מ ללא בעיות מיוחדות מעבר לבלאי טבעי)

תודה רבה


ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
קודם כל, ברוך הבא.
אני אציע לך כיוון מעט שונה ממה שאתה חושב עליו.
ראשית - אופנועי 250 הינם חלשים ובסיסיים. הם לא ממש נוחים בטיולים ארוכים. תוספת הכוח באופנועי 500-650 משמעותית, ושווה את התוספת של ה-100 שקל בחודש בביטוח.
עלויות האחזקה לא תלויות כמעט בנפח (פרט לצריכת דלק, וגם שם הפער לא משמעותי). אופנוע 650 פשוט יעלה בשגרה בערך כמו אופנוע 250.
שנית, אופנועי נייקד הם לא הכלי המושלם לעיר. אופנועי דו-שימושי מתמודד יותר טוב עם בורות, מדרכות וכיוצ"ב, ומספק שדה ראיה טוב יותר בזכות הישיבה הגבוהה.
דבר נוסף ואחרון - אופנוע ראשון צריך להתאים למידות הגוף שלך. אם אתה בעל מידות גוף מעל הממוצע, רוב אופנועי 250 (פרט לכמה יוצאי דופן) ירגישו לך כמו קורקינט ממונע.

בימינו, שוק אופנועי A1 מוצף בכלים לכל כיס.
התקציב האידיאלי הוא 20-30, מה שמאפשר לך לבחור ממגוון רחב של כלים שונים בני כמה חודשים עד כמה שנים ועם מעט ק"מ.
ברגע שהתקציב נמוך יותר, תאלץ להתפשר על כלי משמעותית יותר ישן - מה שלא בהכרח משתלם. לפעמים תוספת של 7-10 אלף בתקציב מאפשרת לך לרכוש אופנוע שצעיר ב-5-10 שנים. קח את זה בחשבון.

עכשיו לתכלס.
במקומך, הייתי שוקל לרכוש DR650 שנת 2016. מחירם הריאלי נע ככל הנראה בטווח של 20-25K. מדובר באופנוע שיעשה עבודה טובה בעיר, לא ייחסר לו כוח בבינעירוני, ותוכל לשלב שבילים בטיולי הסופ"ש שלך. מדובר באופנוע פשוט עד כדי פרימיטיבי, אמין מאוד וזול לאחזקה. אם אתה לא מחפש ביצועים עוצרי נשימה, תוכל לבלות איתו כמה שנים טובות.
במידה ואתה לא מוכן להגדיל את התקציב, תוכל לרכוש ב-10-12K אופנוע כזה מהיבוא הקודם (עד 2003). יש כמה כלים שמורים, ורובם אושרו ל-A1. לדעתי, 10-15K הפרש במחיר לא מצדיקים עוד 13 שנים על הכביש, אבל זאת בהחלט אופציה זולה וטובה.

אם אתה בכ"ז רוצה להישאר ב-A1, ואתה בחור בגובה ממוצע+ - תוכל לשקול גם CRF250RALLY. המחירים יהיו כנראה סביב 25K לאופנוע בן שנה. הוא יהיה לך חלש בבינעירוני, מעולה בעיר ועם יכולת שטח משמעותית.

יכול להיות, שתוכל למצוא סביב ה-20 הונדה CB500X עם ק"מ גבוה (יחסית) משהנתונים הראשונים - 13-14. הוא אופנוע נוח, אמין, ויעמוד בכיף גם במשימות עירוניות וגם בטיולים ארוכים, כולל שבילים פה ושם.

אם בכל זאת חשקה נפשך בנייקד...
הדיוק 390 יעשה עבודה מעולה. תשתדל לא לרכוש אופנוע שחוט, יש הרבה כאלה.
כמו שאמרו מעליי - CBR250/נינג'ה 250 ייתנו מענה.
אפשר לשקול ויסטרום 250 בן שנה - אני מניח שאפשר לקנות כזה ב-20 וקצת.
הדיוק 200 זול מאוד לקניה, מעולה בעיר, אבל חלש ולא נוח מחוצה לה.
יש עוד כמה אופנועי 250 פחות פופולאריים (דיאלים, יוסאנג, בנלי) שאפשר לרכוש במחירים מאוד נמוכים. אני מניח שדיאלים VJF250 בן 4 ישאיר לך המון עודף מ-15K, וסה"כ הוא אופנוע סביר, גם אם לא מלהיב.
תודה רבה ! תגובה ממש מעניינת
אני שוקל 80+- וגובה 1.90

בגדול למדתי על honda crf250 ועל דיוק 390 ושתיהם מרגישים לי סבבה לגמרי מבחינת מידות. על ההונדה לא יצאתי לכביש ככה שאני לא יודע איך היא מבחינת כוח.
אני מאוד זורם עם המחשבה של לקנות DR או כלי בסגנון ! צריך לחפש ולראות מה המחירים.
מעדיף להישאר עם היצרנים המוכרים והאמינים יותר (ז"א פחות יוסאנג, דיאלים, בנלי) כיוון ששמעתי שהסינים/ קוריאנים פחות אמינים משמעותית.

דיוק 390 ראיתי שיכול להגיע גם ל15-20K עם 30K על השעון. זה סבבה בהנחה והוא טופל היטב לא ?
יש גם את הDRZ 400 שיכול אולי להכנס בתקציב.

כל שאר האופנועים שמצאתי מתחת ל20K הם או 250 סמק או 500 סמק אבל ישנים (GS 500 / ER 500 בעיקר) ואני קצת מפחד מאופנוע כל כך ישן.
וטיולים שאעשה יהיו תמיד בכבישים לא ממש מתכנן לצאת לשטח חח