שלום לכולם!
מזמן חשבתי לעבור לקרוזר, אבל חושש עד כמה כלים כאלה מתאימים לנסיעות יומיומיות בעיר.
הסתכלתי היום על Vulcan S 650 ואני תוהה עד כמה קל או קשה לעלות איתו למדרכה? לתמרן בתנועה עירונית?
אשמח לדעות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתייחס לשאלה בעניין הקרוזר , לא מכיר את הדגם שהזכרת.
ברשותי קרוזר גדול מימדים, אחד המאפיינים הבולטים של רובם הוא שהם מאוד נמוכים ולעיתים גם ארוכים (כמו במקרה שלי). השילוב של השניים גורם בעייה בכל רצון לטפס מדרכה שכן תמיד תשמע את הדפיקה כאשר קורות השלדה פוגעות במדרכה. אני נמנע ממדרכה, אלא אם יש לי מדרכה מונמכת.
קרוזר ... כשמו, כן הוא. בחר בכביש ישר תן גז יציב ורכב לכיוון האופק.
קח בחשבון שאצל שאצל חלק מהקרוזרים תנוחת הישיבה המקורית אינה נוחה, הקסם בקרוזר שבד"כ יש ברחבי הרשת חלקים המסוגלים לפצות על כך, ואתה יכול ליצור אופנוע לטעמך מבלי לבקר אצל הכירופרקט.
עם הקרוזר שלי אינני יכול לתמרן בעיר בשל רדיוס סיבוב גדול מאוד, וכן רוחב ואורך האופנוע.
אחרי כמה שנים במחיצת קרוזר, יכול לומר לך שמראה עיניים מתעתע עשוי להביא לבחירה שגוייה מומלץ לבצע רכיבת מבחן לכל הפחות כמורכב.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
הוולקן הוא קרוזר קופה או ליתר דיוק קסטום , לא ארוך , לא רחב , לא כבד , נוח לתמרון , רדיוס סיבוב סביר , בקיצור אין בעיה עם תמרון עירוני אבל קח נסיעת מבחן , מה שנכון הוא שגם לוולקן תנוחת ישיבה לא נוחה במיוחד , בעיקר בנסיעות ארוכות .
נכון, קרוזר נועד לרכיבות ארוכות, אבל ... הכיסא המקורי שנראה מפתה, נוח רחב וכורסתי בתחילה, מתגלה אחד ממושביו של השטן. הוא פשוט סיוט ברכיבה ארוכה. אני וגם זוגתי לא מסוגלים יותר לרכוב יותר מכמה עשרות ק"מ לפני שאנו עושים "הפסקת טוסיק"... רכיבה ארוכה ורציפה אינה אפשרית עליו.
הכלי שלי הוא XV1900, יאמר לזכותו שהוא הכלי היחיד עליו אינני מרגיש את המורכב, ולא משנה מה גודלו. הוא פשוט ענק עם עודף מקום...
xv1900-2.jpgxv1900-1.jpg
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
כבעליו לשעבר של XV950.
ככלי עירוני הוא נהדר ( אומנם קשיח אבל אפשר לחיות)
לגבי גיחות ארוכות על הבין עירוני אם הXV1900 הוא כיסא השטן הXV950 זה המוט שיוצא מהמושב וננעץ באחוריו של הרוכב.
כן אני יכול לומר שעל כבישים טכניים ה950 היה כלי מהנה ושובב
13076544_10209695220243536_8289050433773287009_n.jpg
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
יש ברשותי כבר חצי שנה וולקן 650 ואני גר בתא.
אני מסתדר איתו מצוין .. רוב הנסיעות שלי איתו הם בתוך העיר ואין שום בעיה לרכב איתו בעיר.(זה לא קטנוע/אופניים חשמליים) אבל בהחלט נוח
בקשר לעלייה למדרכה זה כבר סיפור אחר. אפשרי לעלות איתו מדאכות נמוכות אבל לא יותר מזה.
בכללי אופנוע מדהים ונוח... במידה ויש לך עוד שאלות לגבי הכלי אשמח לענות לך..
תודה לכולם על התייחסות. כנראה אעשה רכיבת מבחן, לראות אם זה הכיוון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
השאלה היא האם אתה מתאים לוולקן ליום יום.
פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה, היום האופנועים מפייבר-קרבון והאופנוענים מפלסטיק.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!