במידה והדגם המדובר הוא RS300R נראה שזה דגם אינדורו וסביר שלא יהיו לו רגליות מורכב. יש דגם נוסף שנקרא RS300R דואל ספורט ובתמונה הוא כן עם רגליות מורכב. אין לי מושג לגבי הרישום ברישון.
שלום לכולם
שמי גיא ואני מתכנן בימים אלו את חזרתי לעולם הדו גלגלי שנטשתי לפני כ 15 שנים.. (צריך להתכונן למשבר אמצע החיים)
הכיוון הכללי הוא דו"ש סולידי+ בנפח 250-400.
אחד האופנועים שאני בוחן הוא SWM300. ממש עכשיו ביררתי לגבי עלות קיט רגליות מורכב לאופנוע הזה, ואמר לי המוכר אצל היבואן שאופנוע זה משנת 2017 אסור בהרכבה!? משהו לגבי יורו4 וזה שאין לאופנוע ABS (הוא אמר שמופיע ברשיון הרכב נוסע אחד בלבד).
נשמע לי מוזר מאוד. חיפושי העלו חרס ולכן אני שואל כאן אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?
במידה והדגם המדובר הוא RS300R נראה שזה דגם אינדורו וסביר שלא יהיו לו רגליות מורכב. יש דגם נוסף שנקרא RS300R דואל ספורט ובתמונה הוא כן עם רגליות מורכב. אין לי מושג לגבי הרישום ברישון.
רישום מורכב ברשיון הוא משהו אמורפי שלא תמיד יש לו הסבר.
ברור שבאופנוע שטח בלי רגליות לא אמור להיות מורכב נכון? גם אני חשבתי, עד שראיתי רשיון של כזה שמתיר.
בחלק מהאופנועים שהיו לי היה מצוין שמותר ובחלק לא (לכולם היו רגליות וידיות מורכב).
לabs אין שום קשר לזה.
אם רשום ברישיון שאסור ולשוטר יבוא להכניס לך הוא יכניס.
בכל מקרה, לא שווה לנסוע אם רשום שאסור כי אז הביטוח יתנער ממך כמו כלב אחרי מקלחת.
Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk
קח בחשבון שיש בחוק הגדרות למורכב (לילדים לפחות), אחת מהן היא שהמורכב חייב להגיע לרגליות מורכב. אם אין רגליות יהיה לשוטר קשה לפספס את זה.
אין שום קשר בין תקנות יורו 4, שאחראיות על זיהום אוויר, לבין ABS והיעדרו, לבין העובדה שהאופנוע מתאים/לא מתאים למורכב. אם לאופנוע אין רגליות מורכב, סביר להניח שהוא לא בנוי לזה. יש מספיק כלים בנפח שציינת שמגיעים עם רגליות מורכב סטוק - CRF250L/RALLY, WR250R, DRZ400 וכו'.
קח בחשבון שמנוע גדול יותר יתמודד עם הרכבה בצורה טובה יותר, אז אם זה משהו שחשוב לך אולי גם תיתן מבט לכיוון ה-650 למיניהם (DR/XT660)
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
יש קשר. לא רק ABS נכלל בדרישות, אלא גם חיוב להכליל אמצעי דיאגנוסטיקה (ובהמשך הדרך גם הפיכת התקן של שקע דיאגנוסטיגה והפרוטוקולים הקשורים לסטנדרטיים). ראה כאן: https://www.autotrader.co.uk/bikes/c...l-it-affect-me
Dr650 לא מתאים להרכבה במצב סטוק.
לפחות לא של שני מבוגרים.
אני ואשתי שקלנו ביחד 120 ק"ג (לא אנשים גדולים), והמתלה האחורי היה נטרק לכל עבר.
עם סגירת המתלה באה כמובן גם מתיחת יתר לא בריאה של השרשרת וכו....
אופנועדו"ש נהדר מכמעט כל בחינה,
אבלמי שרוצה להרכיב, או לקחת משקל, חייב לטפל בקפיצים ובבולמים.
קצת סוטה רק מנושא השרשור, אבל אם נוצרה אצלך מתיחת יתר של השרשרת זה אומר של מתחת/שחררת אותה כראוי.
כשמותחים שרשרת לפי הספר, המרווח שמשאירים מתוכנן כך שהשרשרת לא תמתח לגמרי לא כשהמתלה נפתח עד הסוף ולא כשהוא נסגר עד הסוף.
אופנוע אמור להשתמש במלוא מהלך המתלה שלו (בשביל זה הוא קיים), וזה נכון שבעתיים לאופנועי דו"ש ושטח.
בכל רכיבת שטח המתלה שלך "נטרק" המון פעמים וגם נפתח למלוא אורכו, ואם כל פעם היתה נוצרת "מתיחת יתר" זו היתה בעיה קשה.
טוב, המוכר שלח לי צילום של רשיון הרכב ולא כתוב שם דבר לגבי מורכב או נוסעים מורשים...
האם זה אומר שאין מה לחשוש מהעניין?
תודה לכולם על העזרה![]()