ציטוט נכתב במקור על ידי ירון צפיה בהודעה
תודה.
אני משער ששניהם בשל היותם גדולים יותר נוחים יותר לרכיבה מה cb550x , לי ולמורכבות, או שאני טועה ?
רכבתי על CB500X מזווד בכל טוב עם מורכבת ביוון.
אני שוקל 72-74 ק"ג, ובתוספת מורכבת ואיזה 15 ק"ג ציוד האופנוע התאמץ מאוד במהירויות אוטוסטראדה (מעל 120). בעליות למשל, מעל 130 האופנוע בקושי האיץ וצבר קמ"שים בקצב של צב עם גז פתוח עד הסוף.
זה כנראה יהיה המצב בכל אופנוע מוגבל... 47 כ"ס זה לא הרבה. אבל הבעיה האמיתית לא שם.
העומס של מורכבת וציוד הביא את המתלים הרופסים מדי מלכתחילה, ובעיקר את הבולם האחורי - לקצה גבול היכולת שלהם.
זה הורגש במרחקי בלימה, תחושת עירפול קיצונית בפניות (גם כאלה איטיות, של 40-50 קמ"ש) ובטיפול בתחלואי הדרך (פסי רכבת שפספסתי ב-60 קמ"ש שיגרו אותנו גבוה לאוויר, והלב שלי היה עמוק בתחתונים בזמן שהשתלטתי על האופנוע בנחיתה).

המסקנה החד-משמעית שלי הייתה, שלהבא לא אתקמצן לרמה כזאת בהזמנת אופנוע לטיול זוגי, כי הפגיעה בהתנהגות הופכת את הרכיבה מהנאה לעבודה.
בטיול הבא שעשיתי עם אשתי באיטליה, שכרתי דוקאטי מולטיסטראדה 950 - וחרף ההרכבה והזיווד, האופנוע הרגיש דבוק לכביש וממושמע בכל טווח המהירויות בין 5 ל-150 קמ"ש.
הויסטרום במקום טוב באמצע בין השניים, ומנסיון עם הדגם הלא מוגבל אני חושב שלא תצטער אם תבחר בו.
על ה-GS לא רכבתי. הוא אמור להיות אופנוע מעולה, אבל לא ברור לי מה יש לו להציע כדי להצדיק את תוספת המחיר ביחס לויסטרום.