תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: טיול ג'יפים בהרי הקרפטים

Junior Member

טיול ג'יפים בהרי הקרפטים

אנחנו בודקים עכשיו על טיול ג'יפים לכל המשפחה בהרי הקרפטים ברומניה, ורציתי לדעת אם למישהו כאן יש המלצה על חברה טובה ואמינה שעושה את זה, רצוי עם מדריך דובר עברית (יש חיה כזאת בכלל?) - מישהו מכיר? ומאיפה בדרך כלל יוצאים הסיורים האלה? אפשר לצאת מבוקרשט או שצריך להגיע למקום אחר כדי להתחיל את הטיול? וזה מסובך לנוע עצמאית במדינה הזאת? ומה רמת הסיכון של הטיולים האלה?
    ועוד שאלה לגבי המטבע - קראתי פה שאפשר להשתמש ביורו בחלק מהמקומות ברומניה, אבל שחייבים גם מטבע מקומי, זה נכון או שאפשר גם להסתדר רק עם יורו? אפשר לשלם ביורו על הטיול ג'יפים למשל? ואם יש לי הרבה דולרים בבית, עדיף לי להחליף פה ליורו (נכון להיום שער הדולר הוא 3.692 והיורו הוא 4.207 לפי מה שראיתי פה ) ולהחליף שם למטבע המקומי או שאני יכול לקחת את הדולרים ולהחליף שם? מה משתלם יותר בסופו של דבר?
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 28-06-2022 בשעה 03:35.

ככלל תשתדל לעשות כמה שפחות המרות. כל המרה שכזאת עולה כסף. אפשר להמיר דולרים ללי רומני גם כאן וגם ברומניה.
    במקומות המרכזיים לתיירים אני מניח שיקבלו יורו. אבל כנראה בשער מזעזע (גש למלון ישראלי ותראה מה שער הדולר לתשלום לתיירים ) . אפשר להמיר בבוקרשט העיר כמעט בכל פינת רחוב.

Sent from...

Senior Member
    אין לי ניסיון עם מסלולי ג'יפים ברומניה
    שבוע ש עבר היתי בבוקרשט.
    עדיף למנוע חילופי מיותרת.
    עדיף לשלם במטבע מקומי.
    עדיף להחליף כסף בבנק, או במקומות בהם נאמר בבירור %0.
    תנאי הנהיגה שם קצת ספציפיים, זה לוקח זמן להתרגל לזה.עם ג'יפים זה היה כנראה קשה יותר