תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: התייעצות לגבי קניית אופנוע

צפייה משולבת

Junior Member

התייעצות לגבי קניית אופנוע

אהלן, אני חייל כרגע , עשיתי רישיון a1 לפני כמה חודשיים כי התחום מושך אותי נטו לכיף.
    חשבתי לקנות אופנוע , בשביל הכיף הזה למרות שאני בצבא, ופשוט לעשות פעם כמה חודשים בתור התחלה ביטוח לשבוע(ככה פשוט עובד החופשיים הארוכים יחסית ) ולרכב בזמן הזה.
    בשוטף להניע בסופו לעשות סיבוב בחנייה כדי להפעיל את המנוע והחלקים. כשאני בבסיס לאכסן בחדר נעול תחת כיסוי.
    לא יצא לי לבדוק לפחות משבוע אבל אם קיים גם ביטוח לסופש בפועל, אז גם פעם ב, ביטוח לסופש.

עכשיו האם זה בכלל הגיוני? או שזה לא שווה בכלל מבחינת בלאי מזמן ללא שימוש יום יומי .

האם המצבר יגמר באופן קבוע משבועיים ללא הנעה? האם לנתק לגמרי ולחבר כל פעם מחדש זה פתרון או שמעצם זה שהמצבר לא נטען מהנסיעה אז הוא מתרוקן?

בעיקרון באופן כללי אני לא מתכוון מתישהו להפוך את האופנוע לדרך נסיעה היום יומית שלי, פשוט כי אני מעדיף ליום יום תחבורה ציבורית או אופניים, אבל כמובן אחרי צבא אני לא יודע לאן בדיוק אצטרך להגיע ואולי אצטרך רכב/אופנוע ליום יום.

אם אחרי כל זה אולי כן שווה להשקיע, אז השאלה היא במה?
    נקודות הנחה:
    תקציב של 10 אלף, 13 14 אלף סופי לחוץ.
    המטרה בתכלס זה לא לנסוע מהר אלא פשוט לטייל בארץ עם האופנוע , אז אני צריך מבחינה הזאת אמינות גבוהה ..

מי שיכול לתת את הדעה שלו , אני אשמח כי זה יעזור לי להחליט אם להשקיע או לחכות או איזה שינויים אני צריך ,"תוכנית"...

Senior Member
    לדעתי האישית, עם כל הכיף שבדבר, אופנוע, כמו כל כלי רכב, דורש הוצאות, תחזוקה שוטפת וכו'. תעשה את השיקולים שלך. ביטוח, גם לשבוע, יעלה כ-300 ש"ח. תוסיף לזה דלק לטיולים, יישור קו בסיסי, טסט וכו'. שלא לדבר על ציוד מגן - קסדה, מעיל וכפפות לפחות.

למצבר תמיד אפשר לחבר מטען מצברים, ולבקש ממישהו שיניע אחת לשבוע לכמה דקות כדי לתת לנוזלים להתערבב ולמנוע התייבשות של הצינורות. לקנות ג'ק אמצע אם אין כדי להוריד לחץ מהגלגלים וכו'.

זה אפשרי. השאלה היא עד כמה אתה רוצה ומוכן להשקיע. לפנאי של סופי שבוע - כל 250 סמ"ק יספיק, יש מספיק כלים דוגמאת ה-CBR250R ב-10-12 אלף שיעשו את העבודה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yanshoph צפיה בהודעה
    אהלן, אני חייל כרגע , עשיתי רישיון a1 לפני כמה חודשיים כי התחום מושך אותי נטו לכיף.
    חשבתי לקנות אופנוע , בשביל הכיף הזה למרות שאני בצבא, ופשוט לעשות פעם כמה חודשים בתור התחלה ביטוח לשבוע(ככה פשוט עובד החופשיים הארוכים יחסית ) ולרכב בזמן הזה.
    בשוטף להניע בסופו לעשות סיבוב בחנייה כדי להפעיל את המנוע והחלקים. כשאני בבסיס לאכסן בחדר נעול תחת כיסוי.
    לא יצא לי לבדוק לפחות משבוע אבל אם קיים גם ביטוח לסופש בפועל, אז גם פעם ב, ביטוח לסופש.

עכשיו האם זה בכלל הגיוני? או שזה לא שווה בכלל מבחינת בלאי מזמן ללא שימוש יום יומי .

האם המצבר יגמר באופן קבוע משבועיים ללא הנעה? האם לנתק לגמרי ולחבר כל פעם מחדש זה פתרון או שמעצם זה שהמצבר לא נטען מהנסיעה אז הוא מתרוקן?

בעיקרון באופן כללי אני לא מתכוון מתישהו להפוך את האופנוע לדרך נסיעה היום יומית שלי, פשוט כי אני מעדיף ליום יום תחבורה ציבורית או אופניים, אבל כמובן אחרי צבא אני לא יודע לאן בדיוק אצטרך להגיע ואולי אצטרך רכב/אופנוע ליום יום.

אם אחרי כל זה אולי כן שווה להשקיע, אז השאלה היא במה?
    נקודות הנחה:
    תקציב של 10 אלף, 13 14 אלף סופי לחוץ.
    המטרה בתכלס זה לא לנסוע מהר אלא פשוט לטייל בארץ עם האופנוע , אז אני צריך מבחינה הזאת אמינות גבוהה ..

מי שיכול לתת את הדעה שלו , אני אשמח כי זה יעזור לי להחליט אם להשקיע או לחכות או איזה שינויים אני צריך ,"תוכנית"...
    אם כבר שאלת...
    לא, זה לא הגיוני לקנות אופנועים לנסיעות של פעם בחודש.
    זה גם לא הגיוני לשלם על ביטוח, טסטים, טיפולים וכו' כשאתה חייל ולא בדיוק מרוויח כסף.
    שמור את הכמה שקלים האלה לבירה עם חברים ודייטים עם בחורות כשאתה יוצא מהבסיס.
    אופנוע תקנה כשתשתחרר ותהיה לך משכורת כל חודש.

אם אתה בכל זאת רוצה לעשות מעשה ללא היגיון כלכלי - יש היום בשוק אופנועים שעולים פחות מעשיריה, וכנראה שיעבדו סביר.
    דיאלים 250, סאניאנג וולף 250, יוסאנג 250, דיוק 200 או CBR250 - את כל אלה תוכל למצוא במחיר (ריאלי, אחרי מיקוח) של 5-9 אלף שקל, תלוי במצב הכלי הספציפי.
    סביר להניח, שרוב הכלים (פרט אולי לוולף ולדיאלים) יהיו במצב לא-משהו, כי מדובר על "תחתית השוק" - קרי, אתה בוחר דגם מסויים ומנסה ללכת על הכלים הכי זולים מתוכו שיש בלוח. צריך לא מעט ידע והבנה כדי למצוא אופנוע שאינו גמור תחת המגבלות האלה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual