אהלן, אני חייל כרגע , עשיתי רישיון a1 לפני כמה חודשיים כי התחום מושך אותי נטו לכיף.
חשבתי לקנות אופנוע , בשביל הכיף הזה למרות שאני בצבא, ופשוט לעשות פעם כמה חודשים בתור התחלה ביטוח לשבוע(ככה פשוט עובד החופשיים הארוכים יחסית ) ולרכב בזמן הזה.
בשוטף להניע בסופו לעשות סיבוב בחנייה כדי להפעיל את המנוע והחלקים. כשאני בבסיס לאכסן בחדר נעול תחת כיסוי.
לא יצא לי לבדוק לפחות משבוע אבל אם קיים גם ביטוח לסופש בפועל, אז גם פעם ב, ביטוח לסופש.
עכשיו האם זה בכלל הגיוני? או שזה לא שווה בכלל מבחינת בלאי מזמן ללא שימוש יום יומי .
האם המצבר יגמר באופן קבוע משבועיים ללא הנעה? האם לנתק לגמרי ולחבר כל פעם מחדש זה פתרון או שמעצם זה שהמצבר לא נטען מהנסיעה אז הוא מתרוקן?
בעיקרון באופן כללי אני לא מתכוון מתישהו להפוך את האופנוע לדרך נסיעה היום יומית שלי, פשוט כי אני מעדיף ליום יום תחבורה ציבורית או אופניים, אבל כמובן אחרי צבא אני לא יודע לאן בדיוק אצטרך להגיע ואולי אצטרך רכב/אופנוע ליום יום.
אם אחרי כל זה אולי כן שווה להשקיע, אז השאלה היא במה?
נקודות הנחה:
תקציב של 10 אלף, 13 14 אלף סופי לחוץ.
המטרה בתכלס זה לא לנסוע מהר אלא פשוט לטייל בארץ עם האופנוע , אז אני צריך מבחינה הזאת אמינות גבוהה ..
מי שיכול לתת את הדעה שלו , אני אשמח כי זה יעזור לי להחליט אם להשקיע או לחכות או איזה שינויים אני צריך ,"תוכנית"...