תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: התייעצות לגבי קניית אופנוע דו שימושי (כ"ע)

צפייה משולבת

Junior Member

התייעצות לגבי קניית אופנוע דו שימושי (כ"ע)

שלום לכולם ראשית פעם ראשונה בפורום אז מצטער אם עברתי על איזה חוק , שמי נוי אני בן 23 משוחרר ועובד באבטחה , יש לי כרגע אוטו שמשרת אותי עוד מימי הצבא ford fiesta 2011 , כרגע אני נמצא בתקופת חסכון של אחרי צבא הרעיון לטוס בספטמבר לטיסה אחרי צבא שלי , עד אז הקיץ מגיע כמו שכולנו מרגישים ועלה לי הרעיון להביא אופנוע דו״ש בנוסף לרכב שיש לי על מנת להשאיר את האוטו בבית / למכור בעתיד אך שכלי התחבורה העיקרי לתקופת הקיץ יהיה האופנוע אותו אני אסע לעבודה / חברה וכו גם בשביל ההנאה וגם בשביל החסכון הפיננסי (דלק בעיקר)
    יש לי רישיון A2 ולכן השיקול שלי הוא להביא אופנוע יד שניה כמובן דו״ש 125
    YamahaWr125r או hasqvarna te125
    האופנועים האלה עומדים בתקציב שלי ובייחוד שאני לא צריך לשדרג את הרישיון לA1 וגם חוסך את הביטוח , הפניה אליכם היא בנוגע לעזרה שחברים המליצו לי לקנות את ה250 קוואסקי וכו׳ אפילו שזה כלי ל6 חודשים ואז מכירה (לפני הטיסה) כי כביכול ה125 עגלות , אז השאלה שלי האם זה עד כדי כך קריטי ועד כדי כך גם ל6חודשים תיהיה קניה לא טובה להביא דוש 125 ואם זה כן כדי מה עדיף בקטגוריות wr/te משהו אחר? תקציב 12k רישוי צהוב חובה תודה רבה לעוזרים !

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הי, כמה דברים שאולי יעזרו לך להחליט:
    1. אופנוע זה לא עסק חסכוני. נכון שצריכת הדלק נמוכה מרכב, החניה כמעט תמיד בחינם ומעל הכל הזמן בכבישים הוא קצר משמעותית; אבל הביטוח יקר מאוד, הטיפולים בערך כמו ברכבים, ומומלץ להכין סכום בצד לציוד רכיבה (מעיל כפפות קסדה לכל הפחות). וזה עוד לפני שדיברנו על יישור קו לכלי.
    2. רישיון a2 מאפשר לך לרכוב על כלים רק עד נפח 125 סמ''ק, בלבד, בלי יוצא מן הכלל. כלי של 250 סמ''ק ידרוש ממך שדרוג רישיון.
    3. ביטוח חובה של 125 סמ"ק עולה בדיוק כמו ביטוח חובה של כלים עד 250 סמ"ק.
    4. לא ציינת את אופי הנסיעות שלך. לעירוני פקוק וכו' 125 סמ"ק יעשה את העבודה. לבין עירוני/פרוורי קצר 125 יספיק כמעט. לבין עירוני של מעל 50 ק"מ יומי 125 יתמודד אבל לא יהיה כיף.
    בהצלחה

Member
    אם אתה רוצה אופנוע בשביל חסכון אז תישאר עם האוטו. לא יהיה חיסכון