חברים שבת שלום
אני מעוניין אחרי מכירת האופנוע לרכוש סוזוקי ג'ימני. מדובר בג'יפ קטנטן וחמוד שמאוד קורץ לי אבל לא מכיר את הרכב ספציפית
ואני גם לא מבין גדול ברכבים.. השאלה היא מה דעתכם באופן כללי על סוזוקי? הבנתי שהטיפולים והחלפים שלהם זולים מאוד והם גם אמינים.
SUZUKIJimnyEstate-614_4.jpg
אתה מתכוון לחדש או יד שנייה.
עקרונית הג׳ימני עשה עלייה מחודשת השנה אחרי כמה שנים של הפסקת היבוא.
אני לא איש שטח אבל מחברים ומכתבות הבנתי שהג׳יפ הזה הוא כרטיס כניסה מעולה לעולם הזה. בסיסי וזול מאוד לתחזוקה.
מה המטרות שלך בקניית ג׳יפ כזה? מדרכות או טיולים?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
על איזה שנה אתה מדבר?
חברים השימוש ברכב יהיה נטו לעיר ולפעמים נסיעות מחוצה לה, לא שטח ולא בטיח.
על איזה שנה אני מדבר? דיברתי עם בחור שמתמחה בדגם הזה ונאמר לי לחפש מ2006 ומעלה אוטומט או 2001-2005 ידנית
כאשר ההעדפה היא לאוטומט כי אין כוח להילוכים.
בכל מקרה אני מבין גם לפי הכתבה בוואלה וגם לפי הכתבה שxt125r האח הביא שהרכישה הזאת כדאית ומשתלמת בתנאי שמוצאים משהו שמור.
ועל זה עכשיו צריך לעבוד...
טוב, אולי אשאל פעם אחת, כי אף פעם לא הצלחתי להבין את זה. למה לעזזל לקנות ג'יפ לעיר, קטן ככל שיהיה?
זה אחד הג'יפים הכי מבוקשים ביד 2 והמחיר שלו (לפחות היה, לא בדקתי בזמן האחרון) מנופח בלי פורפורציה בכלל לשווי האמיתי שלו.
וג'ק, חייבים ג'יפ בעיר. כי זה הכי מגניב שיש. (סתם צוחק, למה אנשים קונים כל אופנוע מעל 500 סמ"ק בארץ?? כי יש להם אהבה לזה).
חפש גם גראנד ויטרה או סמוראי.
או מיצובישי פאג'רו 3 דלתות.
כמו שנאמר, למה אנשים קונים טימקס לנסיעות קצרות לעבודה כשיכולים להסתפק בג'וירייד 125? תמיד אהבתי רכבים גבוהים והוא מאוד קורץ לי.
נקווה שיימצא משהו שמור ובמחיר נורמלי. ובקשר לשווי, לא יודע למי צריך לבוא בטענות.. אבל יודע שהוא יושב בד"כ במשרד ממוזג וקובע כמה נפסיד על הרכב שלנו כל חודש.
אחלה, תודה על האופציות.![]()
מה התקציב?
אם אתה פחות מעוניין בשטח וגם שבילים + יספקו, יש גם את דיהטסו טריוס משנת 2006 וצפונה בתצורה החדשה.
גיפון 4x4 גבוה, אוטומט, יותתר נוח לכביש מאשר הגימני, אבל לא מגיע לרמות שלו בשטח קשה.
ויש פורום שנקרא גיפולוג, תשאל שם.
אם אתה לא מתכוון לרדת לשטח, וותר על הג'ימני וחפש לך ג'יפון מדרכות ראוי לשמו.
הג'ימני הוא רכב שטח אמיתי וקשוח. עם שלדת סולם, בולמים ייעודיים והילוך כח. בשטח זה מצויין, בכביש הרבה פחות.
מה גם שהוא מאוד לא פרקטי. הוא קטנטן, רועש, איטי וחלוש, צורך המון דלק ביחס לנפח המנוע והמחירון בשמיים.
חפש לך דהייטסו טריוס. מתאים בהרבה לתנועה עירונית ועדיין משמר יכולת שטח מסויימת.
(סליחה מהמציעים, אבל ההצעות שעלו פה לפאג'רו או סאמוראי ממש לא בכיוון. הפאג'רו גדול, יקר ועלויות תחזוקה שיגרמו לפשיטת רגל לחברת הייטק ממוצעת. הסאמוראי אפילו פחות טוב לכביש מהג'ימני, שלא לדבר על למצוא אחד).
Sent from my C6833 using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי audiR8; 20-09-2015 בשעה 07:10.
אם אתה לא מתכוון לרדת לשטח ואוהב לשבת גבוה ואתה מוכן להתפשר על הילוכים ידניים אני מציע לך לשקול משהו אחר לחלוטין.
פיאט מולטיפלה עם מנוע הדיזל.
רכב שהוא תענוג לנהיגה, חסכוני עם מומנט בשמיים, מרווח בצורה יוצאת דופן - 6 כורסאות - עם מידות של רכב פרטי. אמין ביותר וחלפים זולים.
אם אשתי לא הייתה מקבלת רכב ליסינג מהעבודה, עד היום הייתי עם הרכב הזה.
תודה. איך הטריוס מבחינת דלק ועלות טיפולים? הכי חשוב שלא יזלול לי דלק, אני לא אחד שנותן קיק-דאונים ונוהג אגרסיבי- אני נהג מאוד רגוע שלוחץ באופן הדרגתי על דוושת הגז גם כדי לחסוך בדלק וגם כדי לשמור על כל מכלולי הרכב והמנוע- אבל צריכת הדלק בלי קשר צריכה להיות טובה ולא זללנית. מבחינת הפאג'רו - כמובן שהוא לא בא בחשבון, אין לי מה לעשות עם רכב כזה.
מאמין שזו בחירה טובה אבל הרכב די מכוער לטעמי.
כרגע איך שאני רואה את זה האופציות הן או דייהטסו טריוס או הג'ימני כאשר הג'ימני קורץ לי הרבה יותר, השאלה על מה הולכים בסוף כששמים את שניהם על המאזניים.
תבדוק ויטארה בשנתונים מאיזור 2002 עד 2006-7 ויש לה כמה יתרונות על ג'ימני במקרה שלך.
דבר ראשון במחיר של ג'ימני חבוט תוכל למצוא ויטרה שמורה הרבה יותר כי לרוב הן לא נכנסות לשטח ולא ילדים נוהגים עליהם.
הויטרה יותר מרווחת ויותר נוחה בכביש עם מנוע יותר גדול (1600 לעומת ה1300 בג'ימני), וכמו עם הג'ימני גם בזאת יהיה עדיף ידנית משיקולי אמינות.
בכללי לשטח הג'ימני מוצלח יותר מהשניים, אבל לשימושים שציינת ויטרה תהיה מצויינת (וגם אם תרצה שטח שהוא לא שטח קשה במיוחד היא תדע להסתדר איתו).
שניהם מאותו בית אמין, כל עוד הם עם גיר ידני. הגיר האוטומט בג'ימני הוא נקודת תורפה מאוד יקרה שלו (בין 7 ל12k לשיפוץ) וחלקם סובלים מבעיות התחממות בגלל הגיר.
מ2006 המנוע בג'ימני מוצלח יותר ולכן ההמלצה שקיבלת היא נכונה אבל לא חובה אם תמצא כלי שמור ממודל ישן יותר וגיר ידני.
האחזקה של שניהם סבירה לחלוטין למרות היותם רכבי שטח בהגדרה.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 20-09-2015 בשעה 11:21.
מתעלק על השרשור.
אני מחפש אוטו פשוט ואמין הרעיון חיסכון מקסימלי.
הקאץ' היחידי זה שאני רוצה אפשרות להכניס אופנוע בתא מטען. האם במולטיפלה יש אפשרות לקיפול כיסאות ואם כן אופנוע 250 יכנס?