אם תכנס לקבוצות פייסבוק תמצא הרבה שירשורים המדברים על אותן בעיות של המוזרקים.
בדגמי 2018 מצאו סדקים במיכל שמן והנ"ל הוחלף במסגרת האחראיות, מה שתוקן במודל 2019, בנוסף בדגמי 2018 היה הבדל משמעותי בין כלים רבים באספקת הכוח ורוב הפעמים אנשים עדכנו דרך מוסך את מפת ההזרקה שסידרה את הנושא.
לגבי הבעיות - ישנם מספר כלים בארץ שהחלו לגמגם באופן פתאומי בשלב מסוים (חלקים סביב 70 שעות מנוע, חלקם אפילו פחות) ופה התחילה מהומה לא קטנה.הגמגומים חריפים, ישנם כמה סרטונים מהארץ ומהרשת שניתן למצוא.
הבעלים של אותם כלים העלו פוסטים על אותה בעיה לא ברורה ואינה מוסברת, שמוסכי היבואן (גם האסקי וגם ק.ט.מ) בחלקם הצליחו לפתור ובחלקם אפילו היבואן החליף ללקוח אופנוע חדש(!).
מבחינת כמויות - לא יודע להגיד אם היו עשרה כלים, או חמישה, אך רוב הכלים בשטח לפי הידוע לי תקינים כך שהאחוז יחסית קטן.
עוד נושא כאוב, זה עלות טיפול ה-80 שעות - ק.ט.מ והאסקי מציינים המלצה להחליף את משאמת השמן באותו טיפול, מה שמעלה את מחיר הטיפול משמעותית - אם כי היבואן בארץ יצא בהצהרה כי המחיר לטיפול זה הופחת משמעותית ע"מ שרוב הלקוחות יהיו מרוצים (אם אני לא טועה בעופר אבניר בלבד).
השאלה הגדולה - האם כדאי לקנות אוסטרי מוזרק?
לכל הדעות, זה אופנוע מדהים ואיכותי אך לא חף מבעיות (בדיוק כמו שאר היצרנים אגב), אם אני שם את עצמי במקומך, וזאת דעה אישית בלבד ולכן יש לקחת אותה בהתאם - הייתי ממתין עם רכישה של כלי מוזרק עד שק.ט.מ והאסקי יעשו את אותם שינויים ויגלו באמת מה גורם לאותן תקלות מסתוריות ויצאו עם דגם עקבי. בכל אופן ישנם לא מעט כלים מוזרקים שמוצעים למכירה כיד שניה.
מנגד, יש מספר רב של רוכבים שנהנים מאותם כלים ויגידו לך בפה מלא שזה הכלי הכי טוב שיצא אי פעם..כרגע זה עניין של מזל, ולרוב, הסיכויים הם שליפול על כלי טוב גבוה יותר מאשר על כלי שאינו תקין - אך גם פה, רק זמן של שנה שנתיים יגיד.
אם עדיין אתה מוכן לקחת צ'אנס ולרכוש אחד, הייתי קונה אחד שעדיין נמצא במסגרת אחראיות - ודווקא הולך על האסקי, עופר אבניר לדעתי האישית נותנים מענה יותר טוב לתקלות מאשר ד.ל.ב בהפרש גדול.