SX זה מוטוקרוס
EXC זה אנדורו
מה שמגיע עם F בסוף זה ארבע פעימות
XCW זה קרוס קאנטרי
שלום חברים,
מישהו יכול להסביר לי בבקשה או להפנות אותי לחומר כתוב באינטרנט לגבי סוגי ה-KTM?
מעניין אותי לגבי אופנועי שטח/אנדורו/מוטוקרוס
כלומר יש:
SXC
SX
EXC
EXC-F
EXC-R
ואם יש עוד דגמים שהחסרתי אז אתם מוזמנים להוסיף. מה ההבדל ביניהם?
תודה רבה לכל המגיבים.
SX זה מוטוקרוס
EXC זה אנדורו
מה שמגיע עם F בסוף זה ארבע פעימות
XCW זה קרוס קאנטרי
מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
שוקן 16 תל אביב
תודה רבה על התשובה המהירה.
מה זה EXC-R?
EXC-E?
SXC?
SMR?
מה ההבדל בין EXC פקטורי ורייסינג?
EXC-R הוא השם שניתן ב-2008 למנועי ה-450 וה-530 אנדורו. הם נבדלים מהמנועים שהיו לפנים והחליפו אותם אח"כ, בעיקר בזכות 2 אגני שמן נפרדים - היה להם אחד לגיר ואחד לשאר המנוע.
EXC-E היה השם של סדרת אופנועי ה-2 פעימות (בהתחלה ה-300, ואח"כ ה-250) שקיבלו סטרטר חשמלי ונמכרו במקביל לדגמים שלא היה להם סטרטר. בשנה לאחר מכן, לאחר שכל האופנועים מאותו הנפח יוצרו רק עם סטרטר, הושמטה ה-E.
EXC - שם סדרת האנדורו 2 פעימות
EXC-F - שם סדרת האנדורו 4 פעימות. במקור, נקראו כך רק הדגמים בעלי מנוע עם 2 גלי זיזים עליונים (DOHC - שני קאמשאפטים). פעם היו משתייכים למשפחה הזו רק ה-250EXCF וה-350EXCF. היום כבר קוראים כך לכל ה-4 פעימות ולכך משמשת ה-F. (ל-450 ול-500 יש מנוע בעל גל זיזים עליון יחיד)
EXC - זה ראשי תיבות של Enduro Cross Country.
SMR - זה ראשי תיבות של Super Moto Racing
SXC - היה קיים לפני יותר מ-20 שנים - מקביל לדגמי ה-XC שנמכרים היום בעיקר בשוק האמריקאי: שילוב בין מנוע מוטוקרוס, גלגלי אנדורו ומתלים שהמהלך שלהם הוא בסט-אפ בין האנדורו ובין המוטוקרוס.
EXC רייסינג היה שם סדרת המנועים מ-99 ועד 2006 (כולל).
פאקטורי - זהו שם שניתן לדגמים שקיבלו צביעה מעט שונה או אבזור מעט יותר מהודר על פני הגרסה הרגילה באותה שנה. הייתה תקופה שק.ט.מ הייתה מוציאה גרסאות מיוחדות (שנקראו "פאקטורי") באמצע השנה ובמקביל למכירות הגרסאות הרגילות והסיקס דייז. זה אבזור בכמות וברמה נמוכה יותר משל דגמי הסיקס דייז ובעיקר שימש את היצרנית כדי למכור מלאי של אופנועים שנתקעה איתו :-. וכן, יכול להיות אופנוע שהוא EXC רייסינג פאקטורי וגם EXC-R פאקטורי
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
והמשותף בין כל הדגמים זה המחיר היקר
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
כרובי, תודה על הפירוט וההסבר!
המון תודות לך על הפירוט וההשקעה בכתיבה.
ועכשיו לשאלתי (אם כבר יש פה מישהו שמבין כל כך טוב בתחום), אני וחבר מחפשים אנדורו עם רישוי צהוב בנפחים 350-450 בתקציב עד 25000.
אני יודע שזה קצת נמוך ואלו יהיו כלים ישנים יחסית אבל אין מה לעשות וזה התקציב (לאחר שכבר הגענו לסוף טווח היכולת).
על איזה כלי יש המלצה?
נ.ב. רכבנו כבר על מוטוקרוס 450 ככה שאנחנו לא חדשים בתחום אבל בקיי. טי. אמים לא מבינים כל כך, מה שכן אני אישית אהבתי את התאוצה ואת הכוח ככה שאשמח לכלי שמתקרב לכוח של מוטוקרוס 450 (אבל כמובן שיהיה עם רישוי צהוב).
ועוד משהו חשוב, פעם (לפני בערך 6-7 שנים) הייתה דעה על קיי. טי. אם שהמנועים על הפנים וקרט להם "קניתי, תיקנתי, מכרתי"
האם גם היום זה ככה? כלומר בתקציב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו (שזה אני מאמין כלים בשנים 2009-2014)
נכון לבדיקה מאתמול: WRF לא מיובא יותר לישראל. אז גם אם מחירון יהיה 50% פחות, זה לא רלוונטי.
להמשיך?
אופנועי KTM והוסקוורנה "היקרים" מהווים 75% ממכירות אופנועי האנדורו באירופה. כנ"ל בישראל. כבר שנים. לא משהו חד פעמי ולא משהו שצץ רק מהתקופה האחרונה.
כנראה שהדיעה הפרטית שלך להגדרת יקר\לא יקר, לא רלוונטי בעבור מישהו שרוצה תוצרת אוסטרית שנולדה כאופנוע אנדורו, על פני אופנוע מוטוקרוס שהוסב לכך.
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
אנחנו מאזור הדרום (באר שבע) ורכבנו בעיקר שבילים וקצת דיונות והיינו ביער להב, בקיצור חוץ ממסלול סגור עשינו קצת מהכל אז זה גם הפעם יהיה הסגנון.
ושוב, לשאלה החשובה והכי מטרידה, לגבי השמועות של פעם המנועים שלהם לא אמינים, פתרו את הבעיה הזאת משנה מסויימת והלאה?
או שזה סתם היה מיתוס?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk