עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: חלום של ילד

צפייה משולבת

Junior Member

חלום של ילד

ברשותי Kawasaki er5a 2006 והחלום שלי להפוך אותו לקפה רייסר.
    אז קודם קצת על עצמי, אני תום מתל אביב בן 21, חייל משוחרר עובד וחוסך לטיול של אחרי צבא
    מגיל 12 מפרק אופנועים ומחזיר להנאתי, רוכב מגיל 16 על כביש, שטח, 2 פעימות, קטנועים, טרקטורונים סירות וגלשנים אוהב את הכל באמת אבל כבר המון זמן שאני רוצה לעשות משהו משלי, עם הידיים והאמצעים שלי. יש לי נסיון מכאני מינימליסטי בקטמ הדו פעימתי שהיה לי לא עכשיו להחליף בוכנה אבל טיפולים שוטפים והכל. יודע לרתך, יש לי את כל הכלים והאמצעים בבית על מנת לטפל ולשפץ אותו(חוץ ממקום שעדיין לא מצאתי, קצת בעיה לגור בתל אביב קומה רביעית עם חניה לכל הרחוב) מקווה לטוב, מצאתי את הספר הרכב המדהים הזה אבל האנגלית שלי סבירה מאוד וזה מקשה עלי, הוא מתאים לשנתון של האופנוע שלי? 2006 זאת שנת היצור האחרונה שלו ולא מצאתי שום מידע על זה בכלל.
    http://users.atw.hu/er5/letoltesek/K...Manual_ENG.pdf
    רכשתי בתקציב לא גדול את האופנוע, עם 90 אלף ק״מ לצערי לא עשיתי עליו בדיקה עדיין אבל באמת האופנוע מדהים נסעתי עליו מעט מאוד והמנוע גורם לאורגזמה.
    יש קצת בעיות כמו המפתח שלא נכנס חלק בסוויץ, הברקסים גמורים(פעם ראשונה שאני רואה ברקס האחורי כזה) ועוד כמה דברים.
    אני מעוניין לשנות את כל המושב ויש לי משהו מאוד מדוייק בראש, מה שאני חושש זה חלוקת המשקל-איך לשמור על יציבות מירבית? האם הבולמים האחוריים חייבים להתחבר מחדש אם אני מרתך ברזלים למושב משופע יותר? האם יש בעיות או פרמטרים מסויימים שצריך לעמוד בהם - עפ״י החוק?
    איך אתם ממליצים להתחיל לטפל ולשפץ אותו מכאנית? למרות שלא תיכננתי בכלל מכאנית אלה רק חיצונית אבל למה לא לדאוג לו בעצמי קצת..
    האם לקחת אותו בכל זאת לבדיקה במוסך? אני רוצה ללמוד לבדוק בורג בורג באופנוע ולדעת שהכל תקין.
    קניית חלפים כמו מראות כידון לוח שעונים וכו׳ - איביי או ישראל+מע״מ?

טיפים? המלצות? או אולי שאלות?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Member הסמל האישי של Khc
    תתחיל מתיקון הליקויים המכאניים.

חלקים יש תמיד יותר בחו"ל, יתכן והדגם הזה חולק חלקים תואמים אם דגמים אחרים של היצרן, זה יאפשר לך מגוון רחב יותר של חלק אפשרויות ומחירים סבירים יותר.

תמשיך עם גוגל, מניח שיש אינספור פרויקטים לדגם הוותיק הזה, תנסה להריץ מילות מפתח כמו er6 rebuild או customaiz er6.
    תקרא בפורומים באנגלית (גם אם קשה), תצפה בסרטונים.

אם זה לא כלי התחבורה העיקרי שלך, קח את הזמן, יתכן ותתקע לתקופה בלי חלק או בלי פתרון מעשי והכלי מושבת.

הפתרון הקל והפחות מהנה, לגשת לבעל מקצוע עם הרעיונות והכסף שלך, ולתת לידע שלו לעשות את העבודה. יש כמה כאלו בארץ. לא בטוח שהמחיר יצדיק את הסיפוק.

בהצלחה

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה
    תתחיל מתיקון הליקויים המכאניים.

**שרשרת וגלגלשים חייב להחליף בדחיפות,להזמין מאיביי או המלצה לאתרים/חנויות בארץ? כמו כן רפידות ברקס קדמי,פילטר שמן וכדומה גם

חלקים יש תמיד יותר בחו"ל, יתכן והדגם הזה חולק חלקים תואמים אם דגמים אחרים של היצרן, זה יאפשר לך מגוון רחב יותר של חלק אפשרויות ומחירים סבירים יותר.

**למזלי יש כמה דגמים לאותו מנוע כמו ה kle gpz ex לקוואסקי

תמשיך עם גוגל, מניח שיש אינספור פרויקטים לדגם הוותיק הזה, תנסה להריץ מילות מפתח כמו er6 rebuild או customaiz er6.
    תקרא בפורומים באנגלית (גם אם קשה), תצפה בסרטונים.

**רואה וקורא לאט לאט תודה על העצה!

אם זה לא כלי התחבורה העיקרי שלך, קח את הזמן, יתכן ותתקע לתקופה בלי חלק או בלי פתרון מעשי והכלי מושבת.

**יש גם רכב אין לחץ, היום הזמנתי ספידומטר, קליפונים מראות ווינקרים מאיביי כבר מתחיל לחכות

הפתרון הקל והפחות מהנה, לגשת לבעל מקצוע עם הרעיונות והכסף שלך, ולתת לידע שלו לעשות את העבודה. יש כמה כאלו בארץ. לא בטוח שהמחיר יצדיק את הסיפוק.

**אין סיכוי כזה כמה שיותר אני עושה

בהצלחה

Member הסמל האישי של Khc
    על השאלות המכאניות, חכמים ומנוסים ממני יענו.
    לדעתי השרשור שווה העברה לפורום טכני או משקיענים.

Junior Member

מחרשה ועוד כמה ברזלים לפרוייקט

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי ThePunisher צפיה בהודעה
    יש קצת בעיות כמו המפתח שלא נכנס חלק בסוויץ, הברקסים גמורים(פעם ראשונה שאני רואה ברקס האחורי כזה) ועוד כמה דברים.
    אני מעוניין לשנות את כל המושב ויש לי משהו מאוד מדוייק בראש, מה שאני חושש זה חלוקת המשקל-איך לשמור על יציבות מירבית? האם הבולמים האחוריים חייבים להתחבר מחדש אם אני מרתך ברזלים למושב משופע יותר? האם יש בעיות או פרמטרים מסויימים שצריך לעמוד בהם - עפ״י החוק?
    איך אתם ממליצים להתחיל לטפל ולשפץ אותו מכאנית? למרות שלא תיכננתי בכלל מכאנית אלה רק חיצונית אבל למה לא לדאוג לו בעצמי קצת..
    האם לקחת אותו בכל זאת לבדיקה במוסך? אני רוצה ללמוד לבדוק בורג בורג באופנוע ולדעת שהכל תקין.
    קניית חלפים כמו מראות כידון לוח שעונים וכו׳ - איביי או ישראל+מע״מ?

כפי שציינו לפני - סדר את הליקויים או לחילופין בצע יישור קו. (יישור קו אומר להביא אותו למצב כמה שיותר טוב מבחינה מכאנית\חיצונית ולרוב כולל סידור ליקויים וטיפול)
    שפר את האנגלית - אין תחליף לזה אם אתה רוצה לדעת כמה שיותר ולטפל לבד.
    השנקל שלי על שינוי מבנה - יש דברים שיעבדו ויש דברים שלא, עדיף להתייעץ עם בעלי נסיון בשביל לקבל את התוצאה הטובה ביותר כי כל שינוי שתעשה יתבטא בשינוי בהתנהגות הכלי. בלי ועם קשר קרא כמה שיותר בנושא והסק את המסקנות לבד מה כדאי לעשות. בדוק שרשורים בפורומים מהארץ ומחו"ל לפרוייקטים דומים.

רוצה להרחיב את הידע וקשה לך לשבת לבד בבית? קח קורס אופנוטרוניקה אצל אביעד אברהמי.

הבלם האחורי הוא מסוג תוף. באם אתה לוחץ על הדוושה והמהלך שלה ארוך מדי - אתה יכול לכוון זאת ע"י הבורג שנמצא בקצה מוט הגישור.
    בשביל לדעת מה מצב הרפידות יש לפרק גלגל אחורי ולבחון את נעלי הבלם ועל הדרך בודקים את התוף עצמו. רצוי לנקות עם לחץ אוויר + ללטש את הרפידות עם נייר זכוכית.
    לפי התמונות נראה שמוט הגישור מחובר יחסית בקצה שלו לזרוע התוף מה שאומר שמצב הרפידות צריך להיות טוב מבחינת עובי.
    לגבי המפתח - שמן קודם את האיזור ובדוק באם חל שיפור. במידה והמפתח גם "רוקד" בסוויץ יש מצב שנשחקו השיניים במפתח ו/או בסוויץ עצמו.
    יש מקום בתל אביב שמשפץ בעלות של בערך 200-300 שקל אאל"ט לסוויץ מפורק. (ז"א כזה שפירקו מהאופנוע ולא הוא צריך לפרק)

Junior Member
    תתחדש על האופנוע!
    האופנוע בראשון שלי היה er5 ועד שהגדלתי את הרישיון והחלפתי אופנוע, ממש נהנתי לרכב עליו.
    לגבי שינויים בשלדה ושיפוצים אחרים במבנה האופנוע אני פחות מבין. בכל מה שקשור בטיפולים, עברתי אם הer5 לא מעט וצברתי ניסיון בעשרות הפירוקים וההרכבות שביצעתי ויש לי כמה תובנות.

בדיקה במוסך זה אחלה התחלה לדעתי שתיתן לך מידע על כל הבעיות של האופנוע שלא היית שם לב אליהן לבד, ותכוון אותך במה להתעסק. בנוסף לספר רכב שמאד חשוב לעבוד איתו יש לך סדרה של 99 סרטונים שמראה בפירוט רב פירוק של האופנוע (כולל מנוע, עד הבורג האחרון), שיפוץ החלקים והרכבה מחדש.
    https://www.youtube.com/playlist?lis...79F6t3tjBHcNFQ
    חוץ מזה האופנוע חולק את אותו המנוע עם עוד כמה דגים, הנפוץ מבינהם הוא הex-500 (ninga 500). בפורום כמו זה למשל: https://www.ex-500.com/#/
    תוכל למצוא מידע רב על תקלות במנוע/קרבורטור ואיך לטפל בהם.
    בנוסף, יש לך את הפורום הטכני, כשאני נתקעתי ולא הצלחתי למצוא את הפתרון באינטרנט, והעלתי פוסט עם בעיה ספציפית, תמיד עזרו לי למצוא את הפתרון.

לגבי חלקים, יש לך את האתר הזה: https://www.motorcyclespareparts.eu/...-5-motorcycles שמפרט על כל החלקים באופנוע עם מספר קטלוגי.
    אני הזמנתי הרבה חלקים, כולם מאיבי.
    המלצה קטנה, כשאתה מחפש חלק תחפש פעם אחת לפי את המספר הקטלוגי ופעם אחת לפי תיאור החלק, כל חיפוש מביא תוצאות אחרות וככה יהיה לך מבחר גדול יותר.

ולבסוף העצה הכי חשובה שיש לי להתעסקות עם אופנוע ישן, תזהר עם הברגים שאתה פותח וסוגר, זה אופנוע ישן וקל מאד לשבור בורג ולהיכנס לסרטים של איך לתקן. ובכללי תדע, כל חלק שנגעת בו, לא בטוח שיחזור לתפקד אחר כך.

אם יש עוד שאלות אשמח לעזור.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי or8332 צפיה בהודעה
    תתחדש על האופנוע!
    האופנוע בראשון שלי היה er5 ועד שהגדלתי את הרישיון והחלפתי אופנוע, ממש נהנתי לרכב עליו.
    לגבי שינויים בשלדה ושיפוצים אחרים במבנה האופנוע אני פחות מבין. בכל מה שקשור בטיפולים, עברתי אם הer5 לא מעט וצברתי ניסיון בעשרות הפירוקים וההרכבות שביצעתי ויש לי כמה תובנות.

בדיקה במוסך זה אחלה התחלה לדעתי שתיתן לך מידע על כל הבעיות של האופנוע שלא היית שם לב אליהן לבד, ותכוון אותך במה להתעסק. בנוסף לספר רכב שמאד חשוב לעבוד איתו יש לך סדרה של 99 סרטונים שמראה בפירוט רב פירוק של האופנוע (כולל מנוע, עד הבורג האחרון), שיפוץ החלקים והרכבה מחדש.
    https://www.youtube.com/playlist?lis...79F6t3tjBHcNFQ
    חוץ מזה האופנוע חולק את אותו המנוע עם עוד כמה דגים, הנפוץ מבינהם הוא הex-500 (ninga 500). בפורום כמו זה למשל: https://www.ex-500.com/#/
    תוכל למצוא מידע רב על תקלות במנוע/קרבורטור ואיך לטפל בהם.
    בנוסף, יש לך את הפורום הטכני, כשאני נתקעתי ולא הצלחתי למצוא את הפתרון באינטרנט, והעלתי פוסט עם בעיה ספציפית, תמיד עזרו לי למצוא את הפתרון.

לגבי חלקים, יש לך את האתר הזה: https://www.motorcyclespareparts.eu/...-5-motorcycles שמפרט על כל החלקים באופנוע עם מספר קטלוגי.
    אני הזמנתי הרבה חלקים, כולם מאיבי.
    המלצה קטנה, כשאתה מחפש חלק תחפש פעם אחת לפי את המספר הקטלוגי ופעם אחת לפי תיאור החלק, כל חיפוש מביא תוצאות אחרות וככה יהיה לך מבחר גדול יותר.

ולבסוף העצה הכי חשובה שיש לי להתעסקות עם אופנוע ישן, תזהר עם הברגים שאתה פותח וסוגר, זה אופנוע ישן וקל מאד לשבור בורג ולהיכנס לסרטים של איך לתקן. ובכללי תדע, כל חלק שנגעת בו, לא בטוח שיחזור לתפקד אחר כך.

אם יש עוד שאלות אשמח לעזור.
    תודה רבה רבה חברים, באמת מידע מועיל נתתם לי פה, לאט לאט כרגע אני באמת בעיקר רק קורא ורואה ומתרגם בעיקר
    לבנתיים שאלה, אני רוצה לוח שעונים חדש. השאלה איך ממירים אנלוגי לדיגיטלי? אם אזמין לוח שעונים ואחווט בהתאם לפי ההוראות וצמת חשמל בעזרת הספר רכב זה פשוט יעבוד? צריך לחבר חילזון חדש מן הסתם לקמש אבל מה לגבי הסלד דלק וינקרים ושאר הדברים.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי ThePunisher צפיה בהודעה
    תודה רבה רבה חברים, באמת מידע מועיל נתתם לי פה, לאט לאט כרגע אני באמת בעיקר רק קורא ורואה ומתרגם בעיקר
    לבנתיים שאלה, אני רוצה לוח שעונים חדש. השאלה איך ממירים אנלוגי לדיגיטלי? אם אזמין לוח שעונים ואחווט בהתאם לפי ההוראות וצמת חשמל בעזרת הספר רכב זה פשוט יעבוד? צריך לחבר חילזון חדש מן הסתם לקמש אבל מה לגבי הסלד דלק וינקרים ושאר הדברים.

יש כמה אופציות:
    מד סל"ד מכאני - לכל הידוע לי ניתן להמיר ע"י חוט מלופף על חוט ההצתה המתחבר ללוח שעונים החדש. בדוק שהאופציה כוללה בלוח השעונים אותו אתה מזמין.
    מד מהירות ניתן להסב ע"י חיישן ומגנט ואמור להיות קיים בלוח השעונים אותו אתה רוכש או כתוספת. קיימת גם אופציה שבה מחליפים את החילזון ל"דיגיטלי". באם יש לדגם שלך חילזון כזה ובאם ניתן לחבר אתו לכל לוח שעונים דיגיטלי - אינני יודע. בדוק ועדכן (;
    לרוב הקיטים של לוחות השעונים שמכבדים את עצמם יש הוראות והסברים ברורים לגבי אופן החיווט. אתה יכול למצוא ברשת מידע בנושא וזה יאפשר לך להחליט האם ההתקנה תהיה נוחה ופשוטה או באם אתה צריך לעשות התאמות ולהערך בהתאם.

Junior Member
    טוב הגיע הזמן לפתוח אותו לעומק קצת, אז התחלתי

שאלה- פתחתי את ה פילטר אוויר וכל הקופסא שלו, וראיתי שיש כניסה מלמטה, מה זה בדיוק? במידה ואני רוצה לשים פילטר אוויר פתוח, מה צריך להיות שם?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בד"כ נשם מהמנוע. עם כולא גיצים.

Junior Member

Senior Member
    יש לי מנוע ועוד כמה חלקים לזה.
    תוכל להתייעץ גם.

Junior Member

חלום של ילד

ציטוט נכתב במקור על ידי הפלג הצפוני צפיה בהודעה
    יש לי מנוע ועוד כמה חלקים לזה.
    תוכל להתייעץ גם.
    תודה רבה!
    בפירוק הכידון והקרבורטור ראיתי כבל פתוח
    מה תפקידו?

פירקתי את כל הקרבורטור ואני מעוניין להעביר עליו ניקיון, קראתי קצת והבנתי שצריך בטבילה לאחר פירוק מלא( להשאיר רק מתכת) ולהחליף גומיות, השאלה מאיפה אני מביא נוזל קרבורטור? או פשוט להשתמש בספריי?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה היוניט ברקס (אם זאת הידית ברקס בתמונה). תפקידו להדליק את נורת הבלם, ובאופנועים יותר חדשים יש לו עוד תפקידים.