תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: קטנוע או אופנוע 250 סמק ?

Junior Member

קטנוע או אופנוע 250 סמק ?

אני בעל רישיון a1 עד היום נהגתי על קטנוע xciting250 ri בגלל הורדה מהכביש אני נאלץ להחליף אותו
    במשך מעל לשנה הוא היה בול מה שהתאים לי
    אף פעם לא נהגתי על אופנוע חוץ מברישיון
    אני גר באילת נסיעות של 15 דקות מקצה לקצה זה למה אין לי צורך בנפח יותר גדול(וגם יותר זול בביטוח)
    אני מתלבט בין xmax 250 לבין ninja 250
    אני בטוח שהxmax יהיה מצויין אבל עדיין אם אני כבר חייב להחליף אז אופנוע נשמע טוב
    מה שעוצר אותי מלקחת את הninja זה
    1. הכיכרות כל כמה מטרים זה כיכר והבנתי שזה יכול לשגע עם הילוכים מה שבxmax יהיה הרבה יותר נוח
    2. זה הרעש לא שמעתי את הninja ולמרות שאין פה איפה גרום לו להתאמץ יותר מידי לא רוצה יותר מידי צרחות בזמן נסיעה (50 - 80 קמ"ש)
    יכול להיות שאני סתם מגזים פה בעניין הרעש אבל עדיין זה אחד מהשיקולים

בחרתי דווקא בנינגה כי זה מה שזמין פה בעיר בנפח הזה עם יש עדיפות לכלי אחר אז אני
    אשמח לשמוע

Member
    השאלה הגדולה היא מה הסיבה שאתה מעוניין באופנוע אל מול קטנוע, "נשמע טוב" לא נראה לי טיעון מספיק חזק.

קטנוע בעיר כמו שאתה מכיר, זה חלום. תמרון קל, אין התעסקות בהעברת הילוכים, יש לרוב תא מטען לקניות או לאכסון קסדה וכו'. נוחות וחיים קלים.
    אופנוע יבצע את אותן משימות אך יצטיין בהן פחות, בדיוק כמו הסיבות שציינת - להיות קשוב להעברת הילוכים, תנוחת רכיבה, שימוש נכון בבלמים וכו'.

דעתי - אופנוע ייתן לך יותר פאן, החיבור למכונה יותר מהותי מכל קטנוע, ספורטיבי ככל שיהיה.
    השאלה היא אם זה מה שאתה מחפש, או דווקא טוב לך עם היעילות של קטנוע.

Senior Member
    לנינג'ה לא תהיה שום בעיה להתמודד עם רכיבה עירונית, בזה כלים בנפח הזה מצטיינים. הוא לא יצרח כל עוד תעביר הילוכים בזמן.
    לגבי הכיכרות - גם אצלי בעיר יש הרבה, ומתרגלים. זה לא משהו שהייתי פוסל בגללו אופנוע.

השאלה היותר חשובה היא - מה אתה (!) רוצה? האם קריטי לך מקום אחסון כמו שיש בקטנוע? (למרות שאפשר להתקין ארגז על האופנוע), האם זה נטו לפרקטיקה של להגיע מנקודה א ל-ב או שבא לך לחוות משהו מעבר ולהרגיש את החיבור לכלי יותר?

Junior Member
    תודה למי שענה
    שעשיתי את הרישיון זה היה נטו לחסוך קצת (חייל) אבל זה משך אותי מעבר לזה וזה עוד היה עם קטנוע אז אני חושב שעם אופנוע זה יהיה אפילו יותר
    האחסון זה ממש לא מה שמדאיג אותי ואחרי התשובות שלכם אני נוטה להעדיף יותר את האופנוע
    יש המלצות אחרות חוץ מה ninja או שהוא ניחשב יחסית מוצלח לקטגוריה שלו

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תכלס,
    אתה לא צריך יותר מ"125".
    אז השאלה היא יותר מה אתה "רוצה"

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    תכלס,
    אתה לא צריך יותר מ"125".
    אז השאלה היא יותר מה אתה "רוצה"
    אני יודע שאין צורך אבל אני לא מתכוון לרדת בנפח
    רוצה יותר את האופנוע בחינת יופי ופאן בנהיגה אבל עדיין הנוחות מדאיגה אותי כי הנסיעות פה בעיר זה יותר מ 7 דקות גג ביום יום וחדבתי שלא תמיד נוח לעלות על אופנוע

Senior Member
    מלבד הנינג'ה יש לך עוד כלים, חדשים דוגמאת ה-GSX250R או הדיוק 250, או משומשים דוגמאת ה-CBR250R.
    בגדול - הנינג'ה אחלה של אופנוע, ובנפחים האלה ובייחוד לשימוש עירוני אתה לא תרגיש הבדל רב בין הכלים, אז זה יותר עניין של טעם והעדפה אישית (ובמקום מרוחק כמו אילת - גם זמינות חלפים וידיעה שיש מקום שיטפל באופנוע ומכיר את הדגם).

מה גם שיש לי תחושה שעם אופנוע, תרצה להתחיל לצאת קצת מגבולות העיר ולהתחיל לטייל