במערכון הזה תוכל לקבל כמה רעיונות מה לעשות: https://www.youtube.com/watch?v=rKz2dox8AFE
אהלן, לאחרונה מתקשרים אלי מהצבא לעדכן אותי שבשעת חירום צה״ל לוקח לי את האופנוע, כמובן שלא שיתפתי פעולה עם החרא הזה כי מי יודע מה יהיה איתי באותו הזמן ואז התחילו לאיים עלי בבתי משפט ובמשטרה צבאית, אני רוכב 15 שנה ומעולם לא שמעתי על התופעה הזאת. זה משהו חדש? מישהו עוד חוייב בחוצפה הזאת? בכל אופן מדובר סהכ בקטנוע 200 סמק עם 50 אלף קמ ככה שבאמת לא ברור לי כמה הוא יכול להועיל להם. וכמובן אם יש למישהו הצעה איך לצאת מזה אשמח לשמוע ...
במערכון הזה תוכל לקבל כמה רעיונות מה לעשות: https://www.youtube.com/watch?v=rKz2dox8AFE
Erez Ronen
כבר שנים שלא שמעתי מזה. פעם עם הג'יפ הם ניסו להציק לי. והאמת שחשבתישזה עבר מהעולם.
או,
שמישהו מסתלבט עליך.
סתם מישהו עובד עליך.
פעם היה חוק כזה.
לא זכור לי שהשתמשו בו, אבל כעיקרון - בשעת חירום הצבא רשאי לגייס כלי רכב פרטיים(כולל אופנועים).
היו על זה דיונים במוטו בשנות ה-90, אני מניח שמאז זה עבר מהעולם... אבל אולי החוק עדיין קיים.
בכל מקרה, תנשום. אף אחד לא באמת הולך לגייס לך את הג'וירייד.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
זה קשור לחוקים של מל"ח ( משק לשעת חרום) ולמשרד הבטחון כמדומני.
מל"ח זהוא גוף בין משרדי שמטרתו מתן מענה לצורכי העורף והמשך תפעול תקין של של גופים חיוניים.
בעקרון החוק מחייב רישום של כלי רכב מסויימים כגון ג'יפים ואופנועים ואף הגעה לביקורות של הצבא לגבי טיב כלי הרכב.
לא ברור לי מה הצבא או מל"ח יפיקו עם ג'ויי רייד אבל בהחלט ניתן לזמן אותך לרישום הרכב בדיקתו ואי הופעה נושאת איתה עונשים לא נחמדים (כולל חבלה מכוונת ברכב).
ייתכן שביבלתי בין מל"ח לגיוס לצבא אבל בכל מקרה החובה קיימת.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
במלחמת לבנון הראשונה גייסו לנו את המכונית של המשפחה (טרנספורטר שכבר אז היה די ישן) ובסוף המלחמה הוא חזר עם חורים בגג.
עד כמה שאני יודע, מאז לא התבצע גיוס כזה של מכוניות אזרחיות לצבא אבל החוק בהחלט מאפשר את זה בשעת חירום.
איך ילד בן 19 ירכב על הליטר שלי? לא עדיף לשלוח אותו ישר לחזית?
ברשותי מסחרית מסוג מרצדס ויטו על שמי
ו 4 טנדרים מסוג שברולט סילברדו , מרצדס ספריטנט , שברולט סאוונה , פולקוווגן טרנפורטר כולם על העסק.
כולם רשומים בצה"ל כרזרבה .
אתה ח-י-י-ב , אין אופציה בכלל לסרב.
ראש ממשלה במדינת ישראל כל שנה מחדש את צו החרום .
מדינת ישראל מאז שהיא נוסדה תחת "מצב חירום".
כיום המדינה חזקה וסביר להניח במצב של מלחמה מול עזה\לבנון\סוריה המדינה לא תשתלט לי על הרכבים.
במצב של מלחמה מול אירן שיכולה לשגר אל עבר ישראל טילים שמוחקים שכונות אז תיהיה בטוח שכל הרכבים ילקחו.
מדובר גם על עסקים .
אני גם שותף במאפייה ואנחנו חותמים על הסכם כל X זמן .
מה הם יעשו עם קטנוע 200 סמ"ק אין לי מושג , אבל ב GS1200 של השותף שלי גם רשום כרזרבה.
נראה לי פשוט עבדו עליך
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
למעשה המטרה העיקרית של הדו גלגלי זה לשנע אנשים במהירות דרך כבישים פקוקים
(הסבר שקיבלתי שרצו לגייס בזמנו את העז)
Sent from my ONE A2005 using Tapatalk
אין קשר לנפח המנוע.
מדובר בדו"ג שיוכל לעבור בכל מקום כמעט גם במקרה של קטסטרופה פה במדינה.
בגלל זה גם לוקחים כמעט רק 4X4 ולא פרייבטים
mt-07
בעבודה הקודמת שלי גייסו לנו מלגזה ,אז אני לא מתפלא אם גייסו קטנוע.
נכון להיום מי שמקבל את הטפסים למילוי ונדרש לבדיקה כזו או אחרת הם בעלי טנדרים משאיות וכלי צמ"ה, בעיקר חדשים
אופנועים סיכוי קלוש שיגויסו, אבל השורה התחתונה בכל נושא מצבת כלי הרכב האזרחיים שמיועדים לגיוס היא כזאת - אם הגענו למצב מלחמה כזה שדורש גיוס מאסיבי של כלי רכב אזרחיים כלי הרכב שלך יהיה בערך הדאגה האחרונה שלך כשמהצד השני לא בטוח שישאר לך בית בכלל, אז פרופורציות.
אני לא מבין מה כולם מתפלאים ״מה יעשו עם הג׳ויירייד שלך?״. אולי הוא לא יישלך לחזית לפתוח ציר לנגמ״שים אבל בהחלט יכול להיות שימושי לשליחים, רצים וסתם מי שצריך להגיע לבד ממקום למקום. כלי רכב לגטימי לכל דבר ושימושי מאוד.
בכל מקרה, אם יקחו אותו זה יהיה הדבר הכי טוב לבעליו.
ככה כשיחזירו אותו שבור, תקבל מחירון. במקום לזרוק אותו באיזו מזבלה או לקבל עליו 200 שח לפירוק.