בטיפשותי הברגתי חזק מידי את אחד הברגים של המכסה שסתומים והוא נשבר בפנים. מעולם לא פתחתי לפני את כל המכסה עם האטם והכל. זה משהו פשוט להרכבה לאחר מכן?
בטיפשותי הברגתי חזק מידי את אחד הברגים של המכסה שסתומים והוא נשבר בפנים. מעולם לא פתחתי לפני את כל המכסה עם האטם והכל. זה משהו פשוט להרכבה לאחר מכן?
כן,
אבל יש סדר להידוק הברגים, ומומנט בשביל זה.
אם אין לך מפתח מומנט למומנטים נמוכים ואת ספר הרכב (לא הowners manual, אלא הworkshop/service/repair manual) אז תתארגן על שניהם לפני כן. אם הבורג נשבר בתוך הראש עצמו, והגדם לא בולט, תצטרך לחלוץ אותו, ובברגים כל כך דקים זאת כלבת.
חח יש את שניהם ובכל זאת הצלחתי לשבור אותו בפנים.
הוא נשבר מאוד קרוב לראש, ככה שאני מאמין שברגע שאסיר את המכסה אני אוכל לסובב אותו. בספר לא מצוין סדר כלשהו לברגים, רק רשום בקצרה להסיר אותם.
חח יש את שניהם ובכל זאת הצלחתי לשבור אותו בפנים.
הוא נשבר מאוד קרוב לראש, ככה שאני מאמין שברגע שאסיר את המכסה אני אוכל לסובב אותו. בספר לא מצוין סדר כלשהו לברגים, רק רשום בקצרה להסיר אותם.
מוזר.
סגור אותם בהצלבה,
כל פעם עוד קצת. ולא בבת אחת
תודה רבה!
כל עוד האטם לא דולף אין סיבה שאצטרך להחליף אותו אחרי ההוצאה, נכון?
האטם רב פעמי מגומי, אם הוא לא יבש או נקרע בפירוק אתה יכול להשתמש בו שוב
האטם הזה עולה גרושים, ואם אתה פותח מנוע אז אתה צריך להחליף אותו. תשים אותו שוב ותהיה לך נזילה. בהצלחה בלפתוח מנוע שוב בשביל להחליף גומיה...
אתה כנראה מדבר על מנוע מסוג מיוחד.
נשמע שאתה וותיק בתחום.
לפי הסדר - נכון, נכון ונכון
מישהו רוצה להסביר שניה את נושא הלפי הסדר?
כי כל מכסה אלומיניום בכל מנוע, שנסגר לא לפי הוראות היצרן (וזה ממש מוזר שאין כאלו) עלול במקרה הטוב לדלוף, ובמקרה הרע להתעוות.
אלומיניום לא מתעוות במקרים כאלה,למעשה במנוע סינגל בגודל כזה יהיה כנראה בלתי אפשרי לעוות את המכסה.
לא משנה איך תסגור-אולי אם תדחף גוף זר בינו לבין הראש.
לגבי אורח החיים של האטם,ההיגיון עם שאשא,אבל במציאות לא בהכרח שאטמים כאלו מחזיקים יותר ממספר מחזורים (3 - 4),לפחות מהניסיון שלי בקטנועים.
אטם מכסה שסתומים באופנועים מגיע עשוי גומי לצרכי שימוש רב פעמי בגלל הצורך בכיוון שסתומים תכוף יחסית למנועים מתחומים מקבילים (רכב וכולי)
בפתיחת מכסה שסתומים בודקים אם הגומי של האטם תקין - לא יבש, לא מעוך, לא שבור, ולא קרוע. במידה והוא תקין (לא צריך להיות פרופסור לבדוק את הפרמטרים האלה), אין שום בעיה להשתמש בו שוב
לשאלתך על הברגים - לרוב אותם ברגים שסוגרים מכסה שסתומים מגיעים עם סטופר שהוא חלק מהם או שרוול שמגיע עליהם ותפקידם למנוע כניסה של הבורג מעבר לעומק מסויים וע"י כך לגרום נזק למכסה עצמו בסגירה חזקה מדי, לכן נדיר שמכסה שסתומים יפגע מהידוק יתר
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 28-02-2019 בשעה 19:57.
באופנועים שלי היו לא היה דבר כזה. הברגים אמנם היו עם הברגה רק על חצי בורג אבל בהחלט היה ניתן להדק הידוק יתר.
ובכל הספרים שלהם היה מצוין להדק לפי סדר (יעני בהצלבה).
אז נכון שיותר קשה לגרום נזק למכסה שסתומים אבל היצרן קבע מומנט וסדר (אוקיי, במקרה הזה היצרן לא רשם, או שפותש לא מצא), אז למה להתחכם?