סליחה רשיון a1
וכמה יעלה לי ביטוח חובה על רשיון צהוב?
שלום לכולם אני חדש בפורום, יש לי נסיון בנהיגה על אופנועי שטח.
אך מעולם לא רכשתי אופנוע,
החלטתי לרכוש אופנוע שטח אני בעל רשיון a (לא תחרותי)
ההתלבטות שלי אם לרכוש אופנוע רשיו אפור לרכיבה של פעם אחת בשבוע, לא יותר. כי אין לי יכולת להוציא עשרות אלפי שקלים על ביטוחים ואופנוע יקר בגלל הרכב שבבעלותי,
אני גר ממש צמוד לשטח בבאר שבע,
אז מה הסיכונים כשאני רוכב על אופנוע בעל רישוי אפור בשטח.
אל תהיו קשים איתי אני חדש בעולם השטח הזה ואני צריך כמה שיותר הסברים והכוונה. תודה מראש
סליחה רשיון a1
וכמה יעלה לי ביטוח חובה על רשיון צהוב?
מבחינה חוקית, לרעב על אפור זה כמו לרכב על אופנוע בלי רשיון. כי אתה לא רוכב במסלול ואין לך רשיון מרוצים.
עם ההבדל שאופנוע בלי רשיונות הוא הרבה יותר זול....
(וכדי שלא יפרשו בטעות את הציניות שלי בתור המלצה- אז לא. אני ממש לא ממליץ).
תודה הבנתי. אז העדיפות היא לרשיו צהוב,
מה בדיוק זה מצריך מימני?
טסט כל שנה?
ביטוח חובה?
מספיק לי רק רשיון a1 ללא רשיון תחרותי?
רשיון צהוב זה תרתי משמע- רשיון צהוב. כמו שיש לך באוטו.
צריך רשיון נהיגה מתאים, טסט כל שנה וביטוח חובה.
רשיון נהיגה מתאים זה בייסיק.
טסט- דואגים לעבוד כל שנה קצת לפני הטסט ולהעמיד אותו במצב שהוא עובר, או שנותנים למוסך כמה מאות והם עושים זאת עבורך.
ביטוח- רצוי מאוד לעשות. לא כולם עושים. האופנוע מניע ונוסע גם בלי ביטוח.
טוב הדילמה היא לו פשוטה בכלל. אבל אופנוע עם רשיו צהוב נשמע לי יותר מתאים לצרכים שלי.
רק עניין הביטוח מקשה עלי. אם משהו יכול לייעץ לי באופן פרטי אני ישמח, כי אני לא רוצה לשאול פה שאלות שיתפרשו כעבריינות.
תודה מראש
אין פה שום עניין של שאלות עברייניות ואף אחד פה לא תמים שחושב שלכולם (במיוחד בשטח) יש ביטוח.
יש שלוש דרגות ביטוח:
1. ביטוח ללא השתתפות עצמית- ז"א שאתה מכוסה בכל תאונה על כל סכום.
2. ביטוח עם השתתפות עצמית- עולה כ1000 ש"ח פחות מהביטוח בסעיף 1. עד 25000 שקל בתחום כאב וסבל אתה לא מפוצה. כל השאר- כיסוי מלא.
3. ביטוח "בעזרת השם". אי עשיית ביטוח ורכיבה באמונה כי לא יקרה לך כלום וגם אם כן המיגון יגן עליך.
*ביטוח צד ג' - ביטוח המותנה בהמצאות ביטוח חובה ומכסה אותך מנזקים שנגרמו לצד שלישי שבו פגעת (אדם או רכוש).
בתור רוכב חדש הייתי ממליץ להכנס לתחום בצורה חוקית ומבוטחת. אח"כ, כש"תגדל", תכיר עוד רוכבים ותשמע סיפורים לכאן ולכאן תחליט לבד מה מתאים לך.
נקודה נוספת שאפשר וכדאי לקחת בחשבון - אם אתה לא רוכב באופן יומיומי / קבוע ואתה מניח שיהיו תקופות בהן לא תרכב - תוכל לבצע ביטוח לשבוע באופן טלפוני, בהליך די פשוט של כמה דקות.
בדיוק לזה התכוונתי, ואמרתי שאני לא רוצה להישמע אחד שמעודד רכיבה ללא ביטוח.
אבל זה אפשרי לעשות ביטוח לשבוע לפני טסט ולהיפטר מכל עניין הזה של הטסט?
התכוונתי למה שכתבתי - מה אתה עושה עם זה עניין אחר. אני ממליץ לרכב רק עם ביטוח.
עוד מציע, שאם אתה לא רוכב 365 ימים בשנה, אפשר לעשות ביטוח חלקי.
אתה יכול לעשות ביטוח לשבוע לצרכי הטסט כן.
קח בחשבון שלרכב בלי ביטוח עלול לעלות לך ביוקר, ואני לא מדבר בכלל על הפן החוקי. רוצה לסכן את עצמך ולהמר על הגוף שלך זה שיקול שלך אבל שים לב - אם מישהו יפגע מהכלי שלך, יהיה לך קשה מאוד להתאושש כלכלית מהתביעות שתקבל כתוצאה מזה, וכמובן שהרשיון נהיגה שלך יהיה בסימן שאלה לתקופה לא קצרה.
אני יחשוב על זה לעומק. תודה רבה חברים