אכן! לאחר 7 שנים עם ה X-Max 250 שנת 2012 הגעתי ל100K ק"מ.
לאחר כל התקופה עם הכלי אני עדיין חושב שקטנועי ה 250 הם הכלים המושלמים לארץ.
מניסיוני מאוד נוח לרכיבות של כ50 ק"מ ביום (מחוץ לעיר), הגנת רוח, ביצועים מספקים לתנועה בטוחה.
יש לציין שאין לי כל קשר לחברת YAMAHA או ליבואן האופנוע ואין לי כל סיבה לפרגן להם. איכזבו אותי בטיפול באגזוז המתפורר פנימית עוד בשנה הראשונה!
האמת שהאגזוז זה הרכיב היחיד שביאס אותי בכלי. דבר שמחייב אותי לרכב ולשמוע רוק כבד בדיבורית..
קצת פרוט:
התנהגות כביש עם צמיגי המישלין המקוריים מעולה ובכללי המכלולים מתפקדים מעולה.
תאוצה מספקת (כמו כל טוסטוס 250 אני מניח), מהירות שיוט בין 110-120 מבלי "לקרוע" יותר מידיי.
אחד היתרונות המומלצים ב250, שאין צורך בחיפוש מתמיד אחר משטרה, מצלמות או כל דבר שיכול לבאס את היום..
מקום מתחת למושב ל2 קסדות מלאות.
ביטוח זול ב1000 ש"ח מ300ים+.
אני מניח שרק לטיולים זה לא הכלי המתאים! כאיש משפחה הטיולים באתרי הארץ הם ממלא ברכב המשפחתי.
רק בתקופה האחרונה לאחר שהאפרוחים גדלו אני מרשה לעצמי טיולים לבד או עם אחד שרוצה להצטרף אליי לטיול על האופנוע אספנות.
הטוסטוס משמש לעבודה, חזרה ושאר הסידורים.
בשלב הראשון אני אסכם את היסטורית הטיפולים שעבר ב7 שנים.
בשלב השני אני אבצע טיפול מקיף ובדיקות בסיסיות של המכלולים.
20190217.jpg
באופן כללי לטוסטוס לא היו טראומות מיוחדות וכמה שזכור לי אף רכיב לא כשל.
בשנה הראשונה היתה נפילה לצד שבה נפגעו רוב הפלסטיקים של צד שמאל, ללא נזק מכאני.
לאחר החלפה במשומשים/חדשים ותיקון כולל צביעה שלי הנזק הסתכם בסביבות ה6K ש"ח.
כאב הלב כאשר פלסטיק צד אחד עולה כ 750 ש"ח וסמל ה-X-Max 350ש"ח, אבל בסוף חזר להיות כחדש.
בשנתיים הראשונות הטיפולים היו במוסך מורשה למען האחריות, אך רק טיפולי בסיס של החלפת שמן.
ומאז רק אני מטפל בטוסטוס,לדעתי החשוב ביותר זה החלפת שמנים (שמן מנוע/שמן גיר) איכותיים.
במהלך ה-K100 היו 4 טיפולים גדולים של K20 ו כ-28 החלפות שמן!
האמת שאני סוג של שווצרי אבל לא ממש בכל מה שקשור בזמנים!
הטיפולים הגדולים נעשו ב +/- של מאות ק"מ וגם החלפות השמן נעשו בין K3 ל- K4 ק"מ.
החלפת שמן עבורי זה כמה דקות, אני מגיע לעבודה, שם מיכל ניקוז,פותח את בורג הניקוז ומתחיל לעבוד.
בהפסקה הבאה שלי אני סוגר את הבורג וממלא שמן חדש (ברור שאני אוסף את השמן הישן וקופץ לאיזה מוסך לרוקן).
עוד מאז התיכון שהיה לי רכב הייתי עושה טיפולים ותיקונים בעצמי. יש לי רקע טכני וניסיון מצתבר ובאופן כללי אני מנסה לשמור על רכושי.
פלגים נראה לי החלפתי פעמיים.
פילטר אוויר- פעמיים עד שקניתי רב פעמי של מאלוסי.
פילטר ואריאטור- X4.
רפידות- 2 סטים לא ע"פ ק"מ, לפי הצורך.
צמיגים- 2 סטים.
מצבר או 2 הוחלפו, כבר לא זוכר.
נוזל בלמים- קצת פישלתי.. נראה לי לפני שנה.
נוזל רדיאטור הוספתי פעם אחת בקטנה.
מידי פעם אני עובר על מייסבי היגוי וגלגלים לחופש.
4 X רצועות, משקולות ומשולשים.
בפעמיים הראשונות החלפתי חליפיים זולים יותר. לא רוצה לפגוע ולא חקרתי יותר מידי את הנושא אבל נראה לי שהמשקולות נשחקו יותר, המשולשים לא מגיעים עם הגשר מתכת והרצועה לא החזיקה K20.. החלפתי צלחת וריאטור ובשני הייתי צריך להחליף רצועה בתחנת דלק בלילה בדרך. דחפתי לתחנת הדלק הקרובה ובקשתי מחבר להקפיץ לי רשימת חלפים וכלים לעבודה..
מאז אני מעדיף לקנות מקורי של ימאהה.
זהו..
אז לטיפול K100 אני מתכנן לעבור על הכל לפי הספר ויותר.
מתכנן לבצע בדיקת אטימות הצילינדר –Compression Leak-down מעבר לקומפרסיה.
אשמח לקבל המלצות ורעיונות מבעלי ניסיון.