אני לא מכיר את המורים בפתח תקווה אבל בד"כ ההבדלים ביניהם לא גדולים, בטח במקרה כמו שלך של בן אדם מבוגר עם רשיון.
רוב העבודה שלהם מתרכזת בקצת הסברים בהתחלה, מבטים מדי פעם ואם צריך אז מעט הכוונות וטיפים. עיקר הלימוד מורכב מזה שאתה עולה על כלי ועושה סיבובים במגרש.
אם אין לך מישהו מהאיזור שמכיר ויודע להמליץ, אז תכנס לאתר של דפי זהב ועמוד הפייסבוק של כל אחד מהמורים האלה ותתרשם מהכמות ומתוכן הביקורות. זה מה שאני עשיתי באיזור שלי, בסוף סימנתי שניים, לפי הפופולאריות המסתמנת שלהם והלכתי על הגדול מהשניים. הכל היה בסדר גמור וגם אם הייתי בוחר במורה השני אז הכל היה נגמר בסדר (וראיתי גם אותו ואת התלמידים שלו במגרש).
רק אל תבחר במורה שאין לך שום מידע לגביו. במקסימום, תשקיף מרחוק על מה שקורה במגרש ותתרשם מי עובד כל הזמן ומי לא.
תפעול ההילוכים באופנוע הוא קל יותר מהתפעול שלהם במכונית ואם יש לך נסיון בנהיגה על אוטו ידני אז לא צריכה להיות לך שום בעיה עם זה.
רשיון על אופנוע ידני לא יגביל אותך בעתיד אבל אם כל המטרה של הרשיון היא התניידות פרקטית ואין לך שום כוונה עתידית לקנות אופנוע, אז זה גם יהיה סביר ללכת על רשיון אוטומטי מוגבל - זה שיקול שלך בלבד.