נכתב במקור על ידי
א הזקן
קצת סדר בדברים:
ניקוטין מועיל לגוף. מלבד העובדה שהוא ממכר עבור חלק מהאנשים, הוא החומר היחיד שהוכח כמונע אלצהיימר ובמקרים רבים כמשפר מצב פרקינסון. למעשה, הרבה אמריקאים שמעולם לא עשנו מסתובבים היום עם מדבקות ניקוטין או לועסים מסטיק ניקוטין. בנוסף, יש לניקוטין השפעות חיוביות נוספות כגון חידוד המחשבה והגברת היצירתיות, האצת חילוף החומרים, רגולציה של תהליכים שונים בגוף ועוד. למעשה, אין סיבה להיגמל מניקוטין.
רוב הנזק מסיגריות (ה"זפת" שהיא תערובת של פוליציקלים ארומטיים ופחמן חד חמצני) נובע מתהליך השרפה, לא מהטבק. גם אם תכין סיגריה מעלי תה או מעלי חסה מיובשים תקבל בעישון את אותם חומרים מזיקים.
לפיכך, אידוי (מה שגם נקרא סיגריה אלקטרונית) הוא פתרון מעולה למי שרוצה להיגמל מעישון סיגריות ועדיין לקבל את הניקוטין שהוא רוצה/צריך.
לפו"תש: תסתכל בעלי-אקפרס. יש כל מיני מכשירים בטווח המחירים שציינת. כדאי לך לקנות מכשיר מסוג sub-ohm שנותן כמויות טובות של אדים. לגבי נוזלים, הכי טוב זה להכין לבד. צור אתי קשר בפרטי ואסביר לך איך.
גילוי נאות: אין לי שום קשר לכל יבואן/בית מסחר/עסק אחר של סיגריות אלקטרוניות. אני כותב זאת כמעשן לשעבר, כמי שמקצועו קרוב לתחום וכמי שכמות השטויות שאני קורא בנושא שניה רק להבטחות של פוליטיקאים.