מתלבט לגבי הכלי הבא שלי, מה שאני בטוח זה שאני רוצה אדוונצ׳ר בסגנון ה- gs בתקציב קצת בעייתי של 25,000 וגם זה בלחץ...
העדיפות שלי היא לכלי חדש יותר שדורש פחות הוצאות בטווח הארוך, אבל אלו יגיעו עם פחות אבזור
הכלים הישנים שראיתי, שידרשו תיקונים רבים לאורך הזמן לרוב כבר יהיו מאובזרים עם הגנות, ארגזים וכו׳
ראיתי כמה אופציות מעניינות ביד 2 ובפייסבוק וזה שמשך אותי הכי הרבה היה Benelli TRK502 עשיתי קצת בירורים על התגלגלות החברה וראיתי המלצות חריפות שנוטות בעד ונגד. ניסיתי את האופנוע היום והוא מרגיש נפלא!
אהבתי את התנוחת ישיבה ואת האבזור המלא שמגיע איתו עד לפרטים הקטנים, תצוגה די ברורה של השעונים, כוח מספק מאוד, מגן רוח רחב, ומגני נפילה מובנים ועוד דברים שמשכו אותי מאוד. מצד שני אומרים שאין לו אבא ואמא, הם מיוצרים בסין באיכות בסיסית וחדשים ואין להם שוק בארץ. האם זו בעיה כל כך גדולה? לא יכול להיות שבעוד שנה שנתיים השוק שלהם יגדל משמעותית בגלל שהם כ"כ זולים וייפתחו עוד מרכזי טיפול בשבילם? החלקים שמיוצרים בסין יהיו זולים ויוזמנו באינטרנט..
הם נמכרים באזור ה30k לאופנועים בני שנה, עם אחריות של שנתיים, ואני תוהה, מה אחרי שתיגמר האחריות? ואם יהיה אפשרי למכור כלי כזה בעוד שנתיים שלוש..?
בהודו רכבתי על Royal Enfield Himalayan והוא שירת אותי נאמנה, כלי פשוט, עם סטייל מיוחד ו(יחסית) אמין. אבל כשניסיתי אותו שוב בארץ על הכבישים החלקים והתנועה המהירה- היו חסרים לי הרבה כ"ס.
ראיתי שיש כמה Versys או CBX500 בטווח המחירים הזה אבל אלו יהיו בני 6-9 שנים ואני מסתכן בביקורים מזדמנים במוסך כבר מההתחלה.
המליצו לי לקנות F650GS מוגבל לA1, וזה כלי מדהים שמשך אותי מאז ומתמיד. אבל בתקציב שלי לא אמצא כלי בן פחות מ13 שנה, וגם לא יישאר לי כסף לטיפולים וחלפים מקוריים, ונראה לי שאבלה הרבה במוסך איתו...
אני באמת מתלבט אם כדאי לתת צ׳אנס לחברה האיטלקית המתחדשת ולהתעלם מדעות קדומות על סינים או ללכת עם קול העדר הוותיק ולבחור ביפן או אירופה...
דעות? עצות?
ברכת חג פורים שמח ונסיעה בטוחה!