Gn250
אהלן חברה,
אני בן 18, קצר תקציבית (מממן את עצמי), ורוצה לקנות אופנוע (עושה החודש רשיון a1).
מתכנן לנסוע בחודשים הקרובים באיזור ה 35-40 קמ א-ה, ובסופשים רגוע יותר, כשעוד כמה חודשים אעבור לנסוע בעיקר סופשים.
חשבתי על אופנוע 250 סמק קלאסי יד 2, בתקציב של 5000-6500, שיחזיק לשנה שנתיים ללא יותר מדי טיפולים בדרך.
אפשרי/ריאלי?
ואם כן, איפה ממליצים לחפש ואיך?
אם יש הערות או המלצות לגבי מה אולי נכון יותר עבורי, יותר מאשמח לשמוע.
Gn250
כשהייתי בגילך (או קצת יותר צעיר) הייתי במצב דומה והחזקתי ts50x ואז ts50w ותיקנתי אותו לבד, אבל בקושי נסעתי איתו,כשלא היה כסף הייתי מעמיד אותו ומשתמש באוטו של אבא, זה היה "צעצוע" אפילו יחסית לGN, והייתי המאושר באדם
במקרה שלך הנסועה שלך יחסית לתקציב גבוהה, ולכן קח בחשבון שגם אם תקבל את האופנוע בחינם, יהיו לך הוצאות
אחזקה, לדעתי אם תחשב את הביטוח תיקונים דלק וטיפולים אתה תעבור את ה1500 שקל בקלות כל חודש, וזה לפני שהזכרתי ציוד סביר שמחירו יהיה לפחות מחצית מתציב האופנוע.
אם אתה יכול להוציא מעל 1500 שקל בחודש לך על זה, ואם לא,בהנחה והצרכים שלך מאפשרים את זה,
הייתי ממליץ על חלופה, בדמות קורקינט חשמלי ורכבת, זה מה שאני עושה (הבנדיט 1200 שלי משמש לסופ"שים) למרות שאני כבר בשלב בחיים עם עבודה טובה ואין לי בעיה של כסף ואצלי זה בא ממקום של נוחות ובטיחות (לא לעלות על איילון באמצע השבוע בפקקים כי זו מלכודת מוות מבחינתי).
נקודה למחשבה.
חסוך את הכסף - סע ברכבת\אוטובוס. התקציב שלך נמוך מדי בשביל כלי שיחזיק את הקילומטראז' הזה מבלי לגרור אותך להוצאות אחזקה גבוהות.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
הייתי במצב שלך. בתקציב כזה - חשוב מאוד מאוד לחפש אופנוע שמור. יש, אבל צריך להיאזר בסבלנות.
ה-GN קפץ במחיר בגלל הביקוש לפרוייקטים קפה רייסר כאלה ואחרים, ובכל מקרה מדובר באופנוע משנות ה-90 שגם השמורים בהם סובלים ממחלות קשורות לגיל - חלודה, מערכת חשמל, צינורות יבשים וכו'.
אופנוע פשוט ויחסית מודרני יכול לבוא בדוגמאת ה-YBR250/CBF250. היה לי CBF כאופנוע ראשון, אמנם במצב זוועתי אבל נהנתי ממנו מאוד, כל עוד לא מושכים אותו מעל 100 קמ"ש הוא ישייט בלי בעיה מיוחדת בכביש מהיר לאורך זמן רב.
אבל, והנה האבל הגדול - זה לא זול. אם תמצא לך אופנוע שמור, עם ק"מ נמוך (באידיאל? 30-40 אלף ק"מ וגם פחות), לך תדע מה יכול להשתבש. בדיקה במוסך לא תחשוף את הכל, רק תיתן אינדיקציה כללית לגבי מצב המנוע וחלק מהמכלולים. במידה וכן תחליט ללכת במסלול הזה, תשאיר לך עוד 3000 ש"ח ליישור קו (זה יכול להיות בסיסי ברמת החלפת השמן והפילטרים, או ברמת שיפוץ הסלילים, החלפת צמיגים וכו'). תוודא שלאופנוע יש היסטוריית טיפולים מתועדת, וכמובן כמובן שלא היה אצל מורה נהיגה כיד ראשונה (אפשר לראות ברשיון הרכב של האופנוע).
מיגון - אפשר למצוא יחסית בזול. מעיל רב עונתי של Laret יעשה עבודה נפלאה, קסדה של HJC/Shark/LS2 עם דירוג בטיחות גבוהה, כפפות ב-200-250 שקל ואתה מסודר (המקפידים ימליצו על מגני ברכיים, שגם אותם אפשר למצוא ב-200 בערך).
אל תשכח ביטוח, שאינו זול בהתחשב בגיל שלך והיעדר הוותק.
אם תוכל להתמודד עם זה, ותטפל באופנוע עצמית - לך על זה. אם לא? אל.
בימי כסטודנט תפרן חשבתי שאוכל להשתמש בקטנוע 50 סמ"ק ככלי עירוני זול, אז זול זה לא היה (בייחוד לאור העובדה שקטנוע אחד נגנב והשני החזיר את נשמתו מוקדם מהצפוי). כמו שאמרו לך לפני, אופנוע זה לא עסק זול בכלל, לא עבור 50 סמק לנסיעות עירוניות, ובטח שלא עבור נסועה של 30 ק"מ. אם הפרוטה אינה זמינה בכיס, ממליץ לך להימנע.
תקציב נמוך מדי.
צריך לפחות 10-15 בשביל אופנוע נורמלי אלא אם יש לך "מציאה" ממש טובה.
חוץ מזה - מה שיותר יקר זה האחזקה אח"כ, ולא נראה לי שאם תקציב של 5 רק לאופנוע יהיה לך עוד 5 לביטוחים + כמה מאות כל חודש (לפחות) לדלק + תיקונים + טיפולים + ציוד.
להחזיק אופנוע יוצא בדר"כ באיזור האלפיים+- בחודש לאופנוע זול ומגיע גם די בקלות ל3-5K לסופרספורטים וכאלה.
אחזקה של כל אופנוע הינה יקרה להחריד.
ביטוח סביב ה 5000 ש"ח לשנה.
צמיגים כל 20 אלף ק"מ . מדובר באלפים.
שרשרת וגלגלי שיניים 1000 ש"ח.
טיפול שמנים ועניינים 2000 ש"ח בשנה..
בלמים 600-1000 ש"ח למי שקונה בארץ.
דלק לנסועה של 70 ק"מ ליום זה 4 ליטר נגיד כפול 22 ימים =~600 ש"ח בחודש.= 7000 ש"ח בשנה
על זה קסדה בסיסית 400 ש"ח . ציוד רכיבה 2000 ש"ח כפפות מעיל חליפת סערה ואפילו מגפיים.
זה עדיין מבלי שהאופנוע שקניתה התקלקל פעם אחת. והכל במצב נהדר.
תוותר על התענוג המפוקפק עכשיו. ותחזור כשהפרוטה תהיה בכיסך.