מה התקציב שלך?
כרגע אני רוכב על Z250SL ודיי נמאס לי מהמתלים הקשים וזה שאין לי תא מטען/ ארגז ושיוט בסל"ד גבוה יחסית.
לכן חשבתי על לעבור לקטנוע בוורלי 350, איך הוא מבחינת אמינות?/ בכללי? (קראתי כבר את כל הכתבות רכיבה עליו) רוצה לשמוע ממכם.
גם הבנתי שצריכת דלק שלו לא הכי טובה, שלי זה חשוב.
חשבתי גם על Cb500X עם ארגז, לא יודע אם חדש או יד 2. גם אני לא יודע כמה אני רוצה ארגז ועד כמה זה משבש את הנסיעה?
בכל מקרה הוא יהיה יקר יותר מהבוורלי
שבוע הבא יהיה לי רכיבת מבחן על הבוורלי, אף פעם לא רכבתי על קטנוע.
כמובן שיש לי רישיון A1 ולא מתכנן לשדרג בקרוב.
מה התקציב שלך?
התקציב שלי הוא התקציב של הפיאגו' 33,907 אבל עם העדפה לקנות אותו יד 2 עם קצת קילומטרים, שנת 2018-2019(תמיד יש את האנשים שמוכרים בחזרה לטרייד/ לסוכנות עם קילומטר נמוך).
גם חשבתי על CB500X הקודם יד 2 עם ארגז שיספיק לקסדה ועוד קצת, אבל אני לא יודע איך זה ישפיע על הרוכב שלו ועל היציבות.
גם הסיבי הקודם הוא בלי מד הילוכים וקלאץ מחליק(אם כבר לעבור אופנוע אז שיהיה שידרוג ממה שיש לי עכשיו, כי גם אין לאופנוע שלי מד הילוכים וקלאץ מחליק.
אני פחות בטוח לגביו.
הCB500X החדש נראה טוב אבל שוב פעם התלבטות איך הוא עם ארגז קטן, ראיתי גם באתר של הונדה שהצריכת דלק שלו פחות טובה משל הקודם.
אם אני ממש יתלהב אולי אני אקנה חדש.
בכל מקרה אני מתכוון לעשות נסיעת מבחן גם על ה CB500X, אם יש להם את הדגם הקודם עדין לעשות נסיעה זה יהיה טוב.
לסיכום, אם קטנוע אז עד הסכום של הבוורלי ואם אופנוע אז עד הסכום של ה CB500X
היה לי פיאג'יו בוורלי 300 במשך שבע שנים.
קניתי אותו כחדש מהיבואן משנתון קודם ולכן קיבלתי הנחה מכובדת.
כלי יפייפה נוח וחזק מאד (יחסית לקטנוע).
צריכת דלק אמיתית 28 ק"מ לליטר וברכיבה עדינה אפשר גם להגיע ל30 ק"מ.
מבחינת אמינות רכבתי איתו יחסית לא הרבה ובמשך שבע שנים של רכיבות לעבודה וחזרה היו רק שתי תקלות -
הראשונה, אחרי שנה תקלה במשאבת הדלק - הוחלפה במסגרת האחריות בגלל פגם ביצור
והשנייה כעבור שש שנים - סדק בתושבת הפלסטיק של מסנן האוויר, התיקון עלה כ250 ש"ח.
מבחינת סחירות - פרסמתי אותו עם תמונות ב"יד2" ובמחיר מחירון. למחרת התקשר בחור נחמד וביקש שאבטיח לו שאני שומר לו את הקטנוע.
כששאלתי מה לגבי בדיקה הוא ענה שהתמונות והשיחה איתי מספיקה לו....
למחרת הוא אכן הגיע וקנה את הקטנוע במחיר מחירון פחות 100ש"ח (הנחת הרגשה טובה).
לדעתי מדובר באחד הקטנועים הטובים והמגניבים ביותר שאפשר לקנות בארץ כשהבונוס הגדול ביותר שלו הוא הגלגלים הגדולים.
הם מקנים לו יתרון על כל קטנוע אחר, בזכותם הוא מרגיש נוח וזריז בעיר ובנסיעות בין-עירוניות הוא יציב וחזק כמו אופנוע קטן
נערך לאחרונה על ידי mor-t; 03-04-2019 בשעה 18:53.
יש לי cb500x בציר 2014 עם ארגז 48 ליטר (או 52,לא סגור על זה) ואני כמעט ולא מוריד את הארגז. לא הרגשתי בעיות יציבות כמעט בכלל (אולי קצת רעידות בכידון במהירות נמוכה, ורק כשעוזבים לגמרי את הכידון). המחסור בקלאץ' מחליק לא מורגש לי בכלל (אולי כי לא היה לי כזה מעולם), אבל המחסור בצג הילוכים יכול מעט להציק. אם אתה מגיע מכלי ללא צג הילוכים לא חושב שזה אמור להפריע לך. בכל מקרה אפשר לקנות אחד כזה שעושה עבודה טובה מעלי בכמה שקלים.
מעולם לא היה לי קלאץ' מחליק,
חוץ מבשטח, אני לא מבין למה צריך את זה. בטח ובטח באופנוע כמו הcb
יכול להמליץ (מניסיון..) על שני קטנועים: דאון טאון 350 וכן x max300
בגדול באופן כללי הx max טוב יותר, והוא גם ספורטיבי יותר. בסה"כ כלי מעולה עם תא מטען גדול מאוד. לטעמי קצת יקר כ37000 לחדש.
הדאון טאון 350, סה"כ קטנוע מוצלח, נוח מאוד ועם ת"א מטען גדול (קצת יותר קטן מהmax). המחיר שלו הרבה יותר זול בכ6000. מההכרות שלי אבניר קצת יותר מצ'פרים בקניה (טיפולים חינם וכד'), אבל זה כבר תלוי ברגע המכירה.
אם יש לך שאלות נוספות, אתה מוזמן...
לא מכיר את הקטנוע, אבל מנוע גדול יותר (כלמר 500) ישייט בסל"ד נמוך יותר ובמהירות שיוט גבוהה יותר.
לגבי הארגז - אני רוכב עם אחד על GS500, ומצליח לדחוף קסדה שלמה (מידה 3XL, כפפות, מעיל וכלי עבודה), לא זוכר כמה ליטרים. כן, עם רוח צד הוא טיפה מורגש, אבל בגדול אני עם הארגז מאז שקניתי את האופנוע (כמעט 3 שנים) וממש רגיל להיגוי ולתחושה, זה כבר לא מורגש (אולי רק ברכיבת קצה בהרים אם יש די הרבה משקל מאחורה, מה שאני ממעיט לעשות, או שפשוט משאיר את הארגז בבית).
למען האמת, אין לי מושג. אני לא משאיר את הקסדה בארגז אף פעם. הארגז הוא givi simply 450 nero או משהו בסגנון (אז אולי הוא בכלל 45 ל'...). אני מאכסן בארגז בוסטר להתענה, סט כלי עבודה, שתי ביטנות (למעיל ולמכנסיים) ועוד כמה סמרטוטים אחרים, כיסוי ועוד אי אלו דברים, לפעמים גם קניות (צירפתי לך תמונה עם הקשקושים הרגילים שנמצאים בו ותמונה כללית להבנת הגודל על האופנוע). הייתי שמח לצרף אליו גם ארגזי צד, רק בשביל הנוחיות של עוד נפח אחסון, למרות שאני לא באת חייב אותו.![]()
שים לב עם כל המשקל הזה בארגז.
ראיתי לאחרונה ארגזים (לא ישנים) של ג'יבי בהם השיניים שננעצות בסבל ומעגנות את הארגז, התחילו להשבר.
(בnc אין את הבעיות האלו).
תודה על ההערה, אבל בפועל רוב הדברים בארגז תופסים הרבה נפח ומעט משקל (כיסוי לדוגמא) כך שאני די בטוח שאני רחוק מהמשקל הבעייתי.
טוב, אז היום עשיתי נסיעת בבחן על הבוורלי 350 ועוד הפתעה.
מבחינת מקום מתחת למושב אין כלכך הרבה, בקושי לקסדה סגורה(ואני אצטרך להוציא ממנה את התושבת של המצלמה כל פעם, שזה מעצבן או למצוא פתרון אחר למצלמה), נחמד שיש מקום לטלפון בתא מקדימה ווו תליה.
לפני שהתחלתי את הנסיעה חשבתי שאולי ארגיש חוסר בקלאץ' או שאני אתבלבל או משהו אבל לא, אף פעם לא מרגישים את הצורך לעלות הילוך אז לא מחפשים את הקלאץ' בכלל.
הבוורלי משכך מהמורות טוב יותר מהאופנוע שלי אבל כל הפעולת היגוי מרגישה פחות מדוייקת, מרגישים פחות יציבות בפניות ובמהירות גבוה למרות הגלגל קידמי 16 אינצי שלו, בכללי לא התלהבתי כלכך.
מרגיש קצת כמו סירה על מים כזה, לא בקטע טוב.
בזמן הנסיעת מבחן על הבוורלי ראיתי את הסוכנות ביג בויז טויז של הונדה אז אמרתי שאחר כך נעבור שם ונשאל אולי יהיה אפשרות לנסיעת מבחן וכך היה.
האופועה היה ה CB500X הדגם היוצא(שזה מה שרציתי גם לנסות), כבר על ההתחלה הכל מרגיש טבעי יותר ואינטואיטיבי, ההיגוי מדוייק השיכוך מהמורות טוב יותר מהבוורלי בקצת אבל עדין מרגישים את את הכביש כמו שצריך שזה היה חשוב לי.
כל הקטע של המעבר בין מכוניות היה לי יותר קל עם הCB500X, הוא גם מרגיש לי בדיוק במידות שלי.
מהCB500X נהנתי מאוד בעוד שהבוורלי היה יותר "meh"
עכשיו אני רק לא יודע אם לקנות משומש, את הדגם היוצא בהנחה(נשאר אחרון בצבע כסף, כל השאר שחורים) או כבר לקנות את החדש וללכת עד הסוף.
בכל מקרה אני מתכנן להישאר איתו להרבה שנים.
אי לא מבין למה, ובעיקר אם חסר לך נפח מטען, אתה הולך דווקא על הבוורלי. ממליץ מאוד לנסות את השניים שהוזכרו פה כבר, האקסמקס 300 והדאון טאון 350 ויש גם את ההונדה פורצה 300. שלושתם טובים ואם המון המון מקום מתחת למושב. ואם כבר גלגלים גדולים, להונדה יד גם את ה-sh300 אבל שוב - בלי יותר מידי מקום מתחת למושב.
וציפור קטנה לחשה לי שאם תתאפק עוד שבוע אחד - תוכל לקרוא מבחן השוואתי בין שלושתם יחד עם הג׳וימקס Z החדש שישאיר לך עודף מהתקציב שלך.![]()