תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: שימוש בשני סטים של גלגלים במקביל ב yamaha wr250r

צפייה משולבת

Junior Member

שימוש בשני סטים של גלגלים במקביל ב yamaha wr250r

שלום! אני רוכב מתחיל, מעולם לא היה לי אופנוע שטח.
    אני שוקל לקנות את האופנוע הנ"ל, אך חשוב לי גלגלי שטח ייעודיים לחלוטין לסופ"שים, וגם גלגלי כביש יעודיים במהלך השבוע.
    מספר שאלות בנושא:
    1. האם זה חוקי? אני יודע שברכבים צריך שיהיה ברישיון קוטר\רוחב הגלגל או משהו דומה. האם קוטר\רוחב הגלגל הוא בדרך כלל זהה לשני הסוגים, ואם לא, האם זה אפשרי שיהיה רשום ברישיון שניהם? או האם בכלל צריך לרשום את זה ברישיון?
    2. כמה זה קשה להחליף ביניהם? בהנחה שאני קונה כמובן שני סטים מלאים של ג'נטים ולא רק את הצמיגים. איזה מכשור דרוש שיהיה לי, משהו יקר במיוחד? כמה זמן לוקח להחליף ביניהם לאדם מיומן?
    3. כמה בערך יעלה לי לקנות סט נוסף ואת המכשור הנחוץ להחליף ביניהם?
    תודה רבה לעונים!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בקטמים בזמנו היה רישוי כפול (שטח וסופרמוטו).
    אני הייתי רוכב עם צמיגים באותה מידה, פשוט בפרופיל כביש (50/50, למידה וארצה בכל זאת להכנס באופן ספונטני לאיזה שביל).
    את סט הגלגלים הנוסף קניתי ביד2, עלה לי 1500 ש"ח, לא כולל הצמיגים. (לdr).
    כלי עבודה- בוקסה+ידית מאריך+מפתח סגור לקונטרה לציר גלגל קדמי, כנל לאחורי, עוד מפתח קטן לאומי נעילה אם יש, ולברגי הקאליפר (הייתי מחליף גם רפידות כדי לשמור על שחיקה נכונה בשני הסטים), בקאליפר יש בד"כ גם מפתח אלן.
    בוא נגיד שעוד איזה 200 שח לכלים (אבל אם כבר, קונים סט כלים לתחזוקה כללית).

Member
    בהמשך ל-ayalzo,

1. מבחינה חוקית - על שני הסטים להיות באותן מידות, כולל סיווג מהירות כפי המופיע ברישיון הרכב. בפועל, במידה ותבחר לרכוש סט נוסף עליך לוודא את כל הפרטים הרלוונטיים לפני רכישת צמיגים.
    ברישיון רשומה מידה אחת בלבד לכל גלגל, ישנם יצרנים המאפשרים לעשות שימוש במידות נוספות, זאת ניתן לברר ע"י גיגול מספר הוראת הרישום המופיע ברישיון רכב באתר משרד התחבורה. אם רשומה רק מידה אחת לכל גלגל אז זה מה שמותר, אם רשומות עוד מידות משמע ישנה אפשרות נוספת.
    בכל אופן, אם אכן ניתן לעשות שימוש במידה נוספת, הדבר מצריך שינוי מידה ברישיון רכב במכון הטסטים (בעלות שלכ-20 ש"ח) אך אין זה דבר שאתה תעשה כל פעם שאתה תחליף סט.

אני מבין מצד אחד את הרצון להרוויח משני העולמות, אבל אם תסכם את העלות, תגלה שסט (ועוד כלים\ מתאמים\ רפידות) בקלות יכול להגיע ליותר מאלפיים שקל אל מול רכישת צמיגים 50\50. נכון, זאת התפשרות, אבל העלות תהיה הרבה יותר נמוכה והאופנוע יתנהג אמנם לא מושלם בשטח, אך תוכל להנות ממנו בהחלט.

אם הפאן הכלכלי פחות מפריע, לך על סט.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    50/50 בכביש זה סביר לחלוטין.
    בשטח זה חרא. אין אחיזה בכלל. אפילו לא קצת. באחורי זה עוד נסבל כל עוד שאתה רק על שבילים (זריקת תחת זה תמיד כיף), אבל הקדמי פשוט לא מצליח לקחת סיבוב.
    לקטמ (פעם) בוודאות היה ניתן לרשום שני גדלי צמיג באותו רשיון.