שלום לחברי הפורום,
אני רוכב על דאון טאון 350 חדש מהיבואן, עשיתי עליו בקושי 1500 ק״מ, ובינתיים אני די מרוצה, בעיקר כי רוב הרכיבות שלי הן בעיר ובקמ״ש דו ספרתי.
אבל יש בעיה אחת שדי מפריעה לי ליהנות ממנו עד הסוף:
כבר במהירויות של 80-90 קמ״ש אני מתחיל להרגיש רוח צד די משמעותית. אני אומר רוח צד כי זו התחושה שלי, אבל לא פוסל שזה מגיע מלפנים. לא יודע, קשה לי למדוד מאיפה היא באה.
בכל אופן, בסביבות 100 קמ״ש זה כבר הופך להיות בלתי נסבל, על גבול המפחיד. לפני כמה ימים נסעתי ת״א-נתניה, לכאורה זו נסיעה שאמורה להיות טיול בפארק על 120-110 קמ״שׁ, אבל כבר על 100 הרגשתי שאני נאבק מאוד קשה ברוח. כמו צניחה חופשית לפני שהמצנח נפתח. הרכיבה הייתה לא רק מעייפת אלא ממש מלחיצה. מדי פעם אשכרה הסתכלתי על הדגלים בצדי הכביש כדי לבדוק אם זה משב רוח אמיתי. כמובן שאף דגל לא זז.
יש לי בראש כמה תזות, ואני מבקש ממי שיכול שיעזור לי לשלול אותן או לחשוב על אחרות:
1. אני אמנם רוכב כבר 20 שנה, אבל על 125 סמ״ק, לא חושב שאי פעם עד עכשיו עברתי את ה-90 קמ״ש. יש מצב שהרוח המטורפת הזאת שאני מרגיש עכשיו היא דבר רגיל למהירויות בינעירוניות ופשוט לא באתי מוכן לזה?
2. אני די גבוה (1.90). יש מצב שבלי להתכוון אני המפרש של הקטנוע/הסירה שלי?
3. מדובר כאמור בדאון טאון 350. מישהו יודע או שמע על בעייתיות במיגון הרוח של הכלי הזה?
4. האם החלפה למשקף רוח גבוה יותר יכולה לפתור את זה?
תודה רבה למשיבים