לעשות בוכנה ומשאבת שמן סביב ה100 שעות זה ללכת על הצד הבטוח (ולדעתי הנכון) למרות שאני מכיר כלים שהגיעו גם ל150 בלי בעיה מיוחדת, לא הייתי מושך עד לשם באופנוע הפרטי שלי
חג שמח לכולם!
יש לי 250tpi 2018
הגעתי ל85 שעות.
מתי מומלץ לעשות בוכנה? אני יודע שלפי הספר זה 80 אבל בתכלס זה קצת מידי.
השאלה אם להחליף רק משאבת שמן ולהמשיך עם הבוכנה, כי אני מכיר אנשים שהחליפו בוכנה ב120 ויצאה חדשה אז רק לעשות משאבת שמן שלא תהרס וזהו?
לעשות בוכנה ומשאבת שמן סביב ה100 שעות זה ללכת על הצד הבטוח (ולדעתי הנכון) למרות שאני מכיר כלים שהגיעו גם ל150 בלי בעיה מיוחדת, לא הייתי מושך עד לשם באופנוע הפרטי שלי
חג שמח!
בנוגע לבוכנה - מאוד תלוי מהו תוואי הרכיבות שלך, מי שרוכב בטכני צפוף ומשתמש בטווח התחתון של סל"ד המנוע קרוב לוודאי יכול להחליף בוכנה גם לאחר 120-150 שעות.
בפועל, לרוב, אנשים רוצים ראש שקט ומוכנים להשקיע את העלות עפ"י המלצות היצרן, ומנגד יש גם אחרים שמושכים את החלפת הבוכנה לאיזור שצויין.
מכיוון שלא ציינת מה אופי הרכיבה ותוואי השטח (ובכלל, יהיה קשה להעיד באופן מדוייק על הנתונים הללו), אני חושב שהדבר הכי חכם יהיה להחליף את הבוכנה כרגע ולבצע בדיקת מרווח רינגים של הבוכנה הישנה לפני הרכבת החדשה, לבצע בדיקה ויזואלית ולבדוק סימני שחיקה חריגים ולהפיק מכאן להחלפת הבוכנה הבאה אם אתה רוצה ומעוניין למשוך יותר שעות מנוע לקראת ההחלפה השניה.
זאת היתה הגישה השמרנית, כמובן תוכל למשוך את הבוכנה למספר שעות רב ולהחליף באיזור 120-130 שעות אם תרגיש מספיק בטוח לעשות זאת באחראיותך בלבד.
בנוגע למשאבה, גם כאן, אלו המלצות היצרן. זה בדיוק כמו ביטוח. אתה רוצה להיות מכוסה בזמן האמת מצד אחד ומצד שני אין שום סיבה שהמשאבה תשבוק חיים.
אלו משאבות זהות לאלו שנמצאות בבטא, ובבטא אין הנחיות להחליף את המשאבה בזמן כה קצר ואמינותן כבר הוכחה בעשרות אלפי כלים.
גם כאן, יהיה קשה להעיד אם החלפת המשאבה בהכרח נכונה כל 80 שעות, יהיו שיגידו שדווקא זה שמשאבה פעלה באופן תקין - שווה להשאיר אותה ולא להחליפה כך שהחדשה יכולה לשבוק חיים.
בקיצור - להפעיל שיקול דעת חכם.
המלצתי אחרת, אך אצלי (בבטא) מתכוון להחליף בוכנה רק באיזור ה- 120 ש"מ. אין זה אומר שגם אתה צריך, אלא רק שאנשים עושים זאת.
בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי Oznik; 20-04-2019 בשעה 14:52.
אני מציע נקודת מבט אחרת, שעלתה אצלי לאחרונה -
גלגל השיניים הקדמי שלי התקרב לסוף חייו, והתלבטתי אם להחליף כבר או למשוך עוד קצת.
ואז חשבתי ככה - ככל הנראה הסט הבא שאתקין יהיה האחרון לאופנוע הזה, כי כנראה אחליף אותו לפני שהסט "ייגמר".
ולכן, אין התלבטות... עדיף להחליף עכשיו ולהנות מסט חדש חודשיים - שלושה יותר מוקדם, עם ראש שקט שלא תקרע לי השרשרת ותגרום נזק, מאשר "למשוך" ובעצם לא להרוויח כלום.
תשאל את עצמך עוד כמה בוכנות אתה מתכוון להחזיק את האופנוע, והאם משיכה של עוד חודשיים - שלושה עכשיו תשנה את המספר הזה.
אם לא, אין לך שום יתרון כלכלי או אחר בלמשוך, ועדיף לך להחליף עכשיו ולהנות ממלוא הביצועים ומראש שקט.
תודה רבה על התגובה המושקעת.
אופי הרכיבה הוא ביער להב, נקיקים עליות וכדומה
לא רוכב חזק מאוד, לא פול גז ולא "אונס" את האופנוע כל הזמן.
הפחד מהמשאבת שמן נובע מהעובדה שהיא יכולה להתקלקל ללא התרעה מוקדמת ולכן הרצון להחליף אותה. את הבוכנה אני חושב שאחליף לאחר 120 שעות בערך. האם כדאי לדעתך בישביל ראש שקט להחליף רק משאבת שמן נגיד ב100 ואת הבוכנה לעשות סביב ה120-130?
בשמחה.
באופן כללי, ללכת על בטוח יהיה להחליף עכשיו בוכנה ומשאבה. אצלי בחנתי את הדברים גם בעקבות קריאה בפורומים והמלצות מומחים, ובנוגע למוזרקים של ק.ט.מ - קשה לי להכווין אותך בנוגע למשאבה ומתי יהיה נכון להחליף.
דעתי האישית היא שהחלפת המשאבה בק.ט.מ היא עוד אמצעי להגברת הכנסות החברה (כפי שכבר ציינתי, המשאבה זהה לאלו שקיימות בבטא) ולאו דווקא עקב הסיכוי לכשל.
מנגד, אם היה בבעלותי כלי מוזרק, אני לא יודע אם הייתי דוחה את החלפת המשאבה, לכן משאיר את הבמה לעוד אנשים להציע ולייעץ מניסיון.
אינני מומחה ולא מתיימר להיות אחד.
גם מה שדוטש כתב עושה שכל, אם אתה רוכב בשנה כ- 80-100 שעות, וגם ככה עלות האחזקה בכלים הללו יקרה, החלפת הבוכנה והמשאבה לא אמורות להקפיץ את העלות באופן משמעותי.