תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: אדוונצר ראשון A1

Junior Member

אדוונצר ראשון A1

שלום חברים,
    חדש בפורום וחדש בעולם הדו גלגלי(על רכב נוהג כבר 8 שנים), אחרי לא מעט חיפושים בפורום וברשת בכללי קצת קשה לי להחליט ואשמח להמלצה ממנוסים ממני

מחפש אופנוע אדוונצ'ר ראשון ברשיון a1
    עוד לא סגור על כמה סמ"ק אני רוצה, אפרט את הצרכים ואשמח שתעזרו.

בגדול רוב הנסיעות הן בעיר (ראשון לציון) למרחק של 2 קילומטר, שטותי אפשרי גם עם קורקינט 😅.
    מידי פעם, משהו כמו אחת לשבוע צריך לעשות נסיעה בין עירונית (מראשון לתל אביב בדר"כ)

ואחת לשבוע/שבועיים נסיעה של 61 קילומטר וחזרה!.(נסיעה שקצת מלחיצה אותי היות וכמעט אין לי נסיון בכבישים מהירים באופנוע)

חד משמעית מעדיף אדוונצר ועם כמה שיותר אופציות לתיקים/מזוודות לאחסון (שיהיה נוח לסוע לסופר ולהעמיס מוצרים מידי פעם).

זה אופנוע ראשון שלי, בגדול הצבתי לעצמי תקציב של עד 20 אלף, יד שניה כמובן.

חשבתי גם על כלים חשמליים כמו הזירו, אבל הם יקרים משמעותית ו.. לא בטוח שמתאים לצרכים שלי.

על רכב אני נוהג כבר 8 שנים ונוהג זהיר מאוד בדרך כלל, אבל היות ואין לי נסיון על אופנוע בכבישים מהירים אשמח גם לטיפים איך להזהיר ולהישמר מנהגים אחרים בכביש.
    בסופו של דבר בנסיעות של 60 קילומטר .. קרו מקרים.

תודה רבה וחג שמח לכולנו.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    קודם כל, כמה שרשורים מטה ישנו שרשור ארוך שעוסק בבחירת אדוונצ'ר A1. נראה לי שכדאי לך לעבור עליו.

אתה מתכוון (כרגע לפחות) לרכוש אופנוע לנסיעות עירוניות קצרות וגיחות מזדמנות בתוך גוש דן. נסיעה של 60 ק"מ פעם-ב' היא לא שיקול משמעותי.
    לכן, אתה יכול לדעתי להסתפק כרגע באופנוע 250 (מה שיאפשר לך לרכוש כלי עם מעט מאוד ק"מ במסגרת התקציב). כך גם תהנה מביטוח חובה "מופחת" - כ-4000 ש"ח בשנה במקום כ-5200.
    הכלים ששווה לשקול לדעתי הם:
    1. סוזוקי ויסטרום 250.
    2. הונדה CRF250 RALLY.

אם בכל זאת חשקה נפשך באופנוע חזק יותר, שמרגיש טוב בבין-עירוני:
    1. קאוואסקי ורסיס 300.
    2. הונדה CB500X.
    3. ב.מ.וו G310GS.
    4. בנלי TRK502.

חפש מבחני דרכים של הכלים האלה, כדי לקבל הערכה של "מי נגד מי".
    תוכל גם להעיף מבט בכתבות כאן:
    https://www.bennetts.co.uk/bikesocia...iew-bikesocial
    לגבי קניות וכו':
    על כל אופנוע ניתן בקלות ובעלות של 1000-2000 ש"ח להתקין ארגז מטען גדול (45 ליטר ומעלה).
    ארגז כזה בהחלט יספיק כדי לעשות קניות לרווק בסופר, ומה שלא נכנס בארגז - הולך לתיק גב.
    ארגזי צד מפריעים להישתחל בתנועה עירונית ועולים הרבה כסף. זה פתרון שנועד יותר לטיולים עם ציוד מאשר לסידורים בעיר.

אגב, אני מבין כמו רוב המתחילים אתה חושש בעיקר מנסיעות בינעירוניות "ארוכות" (במרכאות כי מבחינתי כל מה שפחות מ-300 ק"מ ביום זה טיול קליל).
    אבל בפועל, דווקא בג'ונגל בעירוני הסיכויים שלך להיות מעורב בתאונה גבוהים יותר. נסיעות בינעירוניות בד"כ פחות מאיימות, אפילו עם אופנוע 250 - בעיקר אם אתה לא רוכב בשיא העומס.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    מסיבה של ביטוח :
    סוזוקי ויסטרום 250

מסיבה של שימושיות ושוק:
    CB500X

כל השאר פשוט מיותרים לדעתי.
    MB Vito 3.2L V6
    Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
    אין לי אופנוע גוועלאד

Junior Member
    תודה על התגובות,

אז בעקרון אופנוע של 250 סמ''ק מספיק מתאים לי כדי לעבור איתו 61 קילומטר הלוך + 61 חזור אחת לשבוע ?

Junior Member
    ומה עם קוואסקי KLE ? או הכלים בשוק כבר ישנים מידי ?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Moshe94 צפיה בהודעה
    שמישהו ייתקן אותי אם אני טועה, אבל הכלי הזה לא מתאים לדרגה החדשה של a1.
    A1 מוגבל ל47 כ"ס והkle הוא 54 כ"ס.
    לשאלתך, אתה מדבר על נסיעות עירוניות בעיקר עם גיחות בינעירוניות קטנות.
    גם קטנוע 250 יספיק לך.
    אם באמת רוצה "להתפנק" (בקטע טוב) אז הcbx 500 יתאים בול למשימה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ה-KLE יובא לארץ עד 2007. ז"א, הכלים הצעירים ביותר בני 12. אמנם האופנוע אמין מאוד בבסיסו, אבל הגיל עושה את שלו. אין לך מה לצפות לשירות נטול תקלות ממכונה כ"כ ישנה. אם זה מה שאתה מחפש - תמצא לך CB500X. הוא דומה מאוד ל-KLE בכביש, ופחות טוב ממנו בשטח - אבל זה בכל מקרה פחות מעניין אותך כרגע.
    האופנוע שהכי קרוב ל-KLE מבחינת איזון כביש/שטח זה הורסיס 300. סה"כ, הורסיס נשמע לי אישית כמו אופנוע מאוד כיפי, הבעיה היא שמצד אחד הוא חלש משמעותית מה-KLE (מה לעשות, 200 סמ"ק פחות) - ומצד שני, הוא לא נהנה מהביטוח של קטגוריית ה-250.
    דווקא ראיתי שבמזרח הרחוק יש לורסיס גרסת 250 (מנוע של הנינג'ה הישן, 2 צילינדרים עם 33 כ"ס). אופנוע סופר-מתאים לשוק הישראלי, שמטרו בחרו לא לייבא לצערי.

תודה על התגובות,

אז בעקרון אופנוע של 250 סמ''ק מספיק מתאים לי כדי לעבור איתו 61 קילומטר הלוך + 61 חזור אחת לשבוע ?
    במשך כמה חודשים עשיתי אריאל-חולון על יוסאנג 250 מידי יום. זה כ-50 ק"מ לכיוון, כולם בכביש מהיר.
    לא יכול להגיד שנהניתי מהרכיבות האלה, אבל זה בהחלט אפשרי. גם אני וגם האופנוע שרדנו כדי לספר.
    כדי לשמור על המנוע נסעתי 100-110, מה שאומר שרוב הזמן אתה בימני.
    לכן, אני מאמין לה-CRF RALLY והויסטרום 250 שניהם יכולים להתאים לך. כנראה שהויסטרום יהיה מעט נוח יותר בכביש. ה-CRF בא עם ערך מוסף של יכולת שטח אמיתית. שניהם יאפשרו לך לשייט במהירויות שבהן נסעתי עם היוסאנג (שיוט 100-110, עקיפות ב-120-130), שניהם חסכוניים בדלק ולא יקרים לאחזקה (כנראה עם יתרון להונדה).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תודה רבה על ההודעות המפורטות חברים.
    כנראה שאלך על הוי סטורם, בתקווה שאמצא אחד במצב טוב בשוק 😅