תחזיק אותו עד שתסיים את הלימודים, אחר כך כבר יהיה לך יותר קל להתקדם למשהו משנתון מתקדם.
היי חברים.
הייתי אתמול אצל המכונאי שלי לכיוון שסתומים ועוד כמה דברים, והוא אמר לי מאוד בפשטות "הגיע הזמן למכור את האופנוע". ארחיב - האופנוע המדובר הוא GS500, אצלי כ-3 שנים. כרגע עם אוטוטו 115 אלף ק"מ, אצלי מאז 67 אלף. לא מזניח שום דבר, לא לוחץ, רוכב רגוע יחסית (שיוט 110-120, בכבישים מפותלים פעם באף פעם הקוף קופץ לראש, אבל מדובר על 2 ק"מ מתוך 1000).
ההסבר שלו פשוט - האופנוע לא צעיר, ובמידה ויתחילו נקישות בקראנק מדובר על סכום עתק, שלא לדבר על זה שצריך למצוא בלוק תקין וכו'. אני כרגע - סטודנט שעובד במשרה חלקית, האופנוע משמש להגעה לעבודה, אני תלוי בו. הוא הציע לרדת בנפח ל-250, ואפילו נתן לי סיבוב על שלו. בנפח - לא מתכוון לדרת, לא לתמהיל הנסיעות ולטיולים שלי. אופנוע חדש - לא בתקציב כרגע. משומש גדול יותר - יהיה כבד לכיס (גם ככה לתחזק אופנוע לא תמיד קל על הכיס as is, ואני עושה תחזוקה שוטפת לבד).
העניין הוא כזה - הנתונים על הנייר הם תקינים. קומפרסיה של 170 בשני הצילינדרים, לחץ שמן לא נבדק כ-20 אלף ק"מ אבל אני מאמין שבסדר היות והאופנוע חי על סל"ד בינוני לגמרי בלי האצות חזקות. רוב הדברים הוחלפו (החל מרוב רכיבי מערכת החשמל, בולמים, קלאץ', שרשרת טיימינג, אטמים וכו') ואני יודע מה עבר על האופנוע. ה"החלפה" היחידה שאני שוקל היא DR650 משתנון חדש, וגם זה כרוך בעבודה בקיץ ולא בדיוק ממשי בחצי השנה הקרובה.
האם אני צריך לפחד מזה? אני מתייחס בפדנטיות יתר לאופנוע ולא מאמין שתהיה בעיה יוצאת דופן איתו, אבל הקילומטראז' והגיל עושים את שלהם ואני לא רוצה להעמיד את האופנוע כפסל מתחת לבית. אני יודע שאף אחד לא בדיוק יכול להגיד לי מה יהיה מצבו של האופנוע מחר, או בעוד שנה, אבל אשמח לקצת חוות דעת בנושא.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
תחזיק אותו עד שתסיים את הלימודים, אחר כך כבר יהיה לך יותר קל להתקדם למשהו משנתון מתקדם.
המכונאי שלך מסתמך על סטיסטיקה.
כמו שכבר אמרתי לך בעבר למרות שהGS500 קיבל בישראל את מעמד סובארו DL הוא אף פעם לא היה אופנוע אמין כלכך ורבים לא זכו לראות את ה100000 ק"מ בלי שיפוץ מנוע כל שהוא (עליון, תחתון) חלק כבר ב60000 ק"מ.
כמו בכל סטיסטיקה יש סמנים עליונים ותחתונים האופנוע שלך הוא הסמן העליון.
מסכים איתך, אבל רק אחדד משהו - האמינות של האופנוע הזה היא יותר עניין של הנסיבות. כאופנוע, הוא בסדר, פשוט הייעוד שלו וקהל היעד שקנה אותו בארץ הם שילוב שהוא מתכון לאסון. זה commuter, ואנשים היו קונים אותו כמקפצה לקטגוריית הספורט הכבדה, דהינו - פול גז כל היום וכל הזמן, סל"ד גבוהה. למנוע הזה יש 2 דברים שצריך מאוד לשים לב אליהם - מרווח שסתומים שצריך לכוון לעתים יחסית קרובות, ושמן מנוע. גם עצם היותו מקורר אוויר משמע הוא רגיש לסגנון הרכיבה ורכיבה במצערת פתוחה, ללא חימום מתאים של המנוע לא תיטיב לו. (כמו לכל אופנוע).
לא מנסה פה לשבח יתר את האופנוע, it is what it is - אופנוע בסיסי עם מכלולים וגימור סבירים מינוס ומנוע ממוחזר משנות ה-70, פשוט שבארץ מצבם נובע יותר מהתחזוקה הישראלית מאשר מתכון האופנוע. בארץ דברים נמדדים ביכולתם לעבור אונס קבוצתי ללא וזלין ולהמשיך לנסוע.
ואסף - זו גם אופציה. אשקול גם את זה.
בוא נראה...
אתה מתלבט בין הוצאה וודאית עכשיו (החלפת אופנוע)
לבין הוצאה אשר תתרחש מתי שהוא, כשהמקסימום שלה הוא מחיר ריאלי של האופנוע מינוס מכירה לחלקים
אני מבין נכון ?
קח את ההפרש שרצית לשים ותקע בתכנית חיסכון, תחליט על סכום חודשי שיכנס לשם בכל חודש.
וסע, אם יתמזל מזלך תמשוך איתו עד סיום הלימודים ואז תחליט אם למכור ולהוסיף את הסכום שצברת
למשהו אחר או להמשיך להמר עד שימות ואז...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
נשמע שאתה שומר על הכלי ברמה גבוהה, לא רוכב עליו אגרסיבי ומטפל במה שצריך בזמן.
האם זה אומר שלא ייקרה כלום? לא, אבל אתה מוריד את הסיכוי.
הרי גם אם תנסה למכור אותו היום לא תקבל יותר מכמה אלפי שקלים ואני ממש אופטימי.
אז אין לך מה להפסיד ועדיף כרגע לא להחליף.
כרגע לא דופק? סבבה.
כשיתחיל לנקוש, אז תחשוב מה לעשות. יש סיכוי טוב שזה ל יקרה ב-50 אלף הקרובים, ויש סיכוי מסויים שזה יתחיל מחר.
גם עם מנוע נוקש אפשר להמשיך לרכב עוד הרבה, הרבה זמן.
ובמקרה הכי גרוע - מה שיש לך להפסיד (כאשר תגיע למצב שאכן קיימת בעיית מנוע חמורה, אחרי שנסעת שנה-שנתיים עם נקישות מהקאנק) זה את המחיר של האופנוע. כמה זה היום, 8-9-10?
סכום קטן מאוד, שעם סיום הלימודים יפסיק להיות בעיה גדולה בשבילך.
אגב, מי המכונאי שלך?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא נראה לי.
אני מאמין ש-GS500 מאושר ברישיון ל-A1 שווה בשוק 8-10 אם הוא במצב טוב.
אם אתה צריך אופנוע A1 שעושה בינעירוני ארוך בכיף, אין לך הרבה מבחר בתקציב נמוך... נינג'ה 250 טווין, CBR250 - או GS500\DR650\ER-5 אחרי עדכון רישיון. השלושה האחרונים הרבה יותר שריריים בבין-עירוני, נוחים יותר ולא בהכרח הרבה יותר יקרים לאחזקה - ויש אנשים שמחפשים דווקא אותם.
בכל מקרה, לא יצא לי לראות אופנוע כלשהו במצב טוב, עם טסט בתוקף שנמכר בפחות מ-5. לא משנה מה הדגם והשנתון. אני קורא לזה "חוק הנבלה". יש מאין מחיר מינימום לאופנוע שנוסע בסדר, שבפחות ממנו פשוט מעדיפים לשים אותו במחסן ולא למכור.
כל האמור לעיל מתבסס על ניסיוני מלפני איזה 3 שנים, כשעוד התעסקתי עם נבלות A1 למינהן. אולי מבול הכלים החדשים והזולים בקטגוריה שינה את התמונה, ועכשיו אופנוע A1 ישן נמכר ב-3-4 אלף או בכלל לא, גם אם הוא נוסע בסדר.
אם זה המצב, אז על אחת כמה וכמה עדיף לפות"ש לרכב על ה-GS שלו עד שה-GS ימות או עד שלפות"ש יהיה כסף לאופנוע חדש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה על ההתייחסות חברים.
לגבי טרייד - לא, לא הוצע. להפך, אמר להתרחק מטריידים. בכל פעם שאני אצלו כמעט הוא ממליץ לי לעבור לאופנוע אמנם קטן יותר אך חדש יותר (נניח z300).
לגבי השווי - כן, 8-10 זה בערך המחיר שלהם. במקרה הכי (ואני מדבר הכי) טוב בהתחשב בק"מ ותיעוד הטיפולים אני אקבל עשיריה, וגם זה ממש על הצד האופטימי. (ולחשוב שלפני שנתיים הציעו לי 15-16).
לגבי הרכיבה - כן, בימים אגרסיביים 130, בימים רגועים 100. יכול לעלות צפונה מזה פעם באף פעם לשחרר קצת לחץ, וגם אז לא נשאר שם כי אני צריך את הרשיון שלי.
אני חושב שהבנתי, חברים. אמשיך לרכב על העז עד שתהיה אופציה טובה יותר באופק.
רק שתדע - זאת ירידת ערך אפסית. 3-4 אלף בשנה? לקחתילגבי השווי - כן, 8-10 זה בערך המחיר שלהם. במקרה הכי (ואני מדבר הכי) טוב בהתחשב בק"מ ותיעוד הטיפולים אני אקבל עשיריה, וגם זה ממש על הצד האופטימי. (ולחשוב שלפני שנתיים הציעו לי 15-16).
תחשוב על מישהו שקונה דיוק 390 חדש ורוכב עליו 15K בשנה... אחרי שנתיים הוא אולי יצליח לגרד 20.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
על לקנות חדש אני בכלל לא מדבר, זה לא חכם לספוג ירידת ערך כזו. אפשר בקלות לקנות "חדש" בן שנתיים-שלוש, להינות מכלי כמעט חדש במחיר הרבה, הרבה יותר שפוי (דוגמא לכך אלה כל ה-650 שנמכרים חדשים ב-45 וצפונה ואחרי שנתיים-שלוש עומדים על 30, כשהאופנוע בקושי נסע 20 אלף ק"מ).
מה שמצחיק שקניתי את האופנוע ב-10.7, אם אני אמכור ב-10 זה יהיה מאוד משעשע.
רק בשביל הספורט, תנסה לפרסם אותו ב8-10. (לא כתבת איזו שנה, אבל אני מניח שהוא לא יכול להיות יותר חדש מ2004. וזה אומר שהוא כבר צריך אישורי בלמים לטסט השנה).
אני מקווה בשבילך שאני טועה, אבל מנסיוני עם נבלות, אתה לא תקבל יותר מ"חוק הנבלה" שציין קקטוב.
אני הייתי נוסע עליו עד שימות או שיעשה סימנים כאלו ואז שובר את הראש. (על הדרך מנסה לחסוך לכלי הבא).