ערב טוב לכל חברי הפורום.
שמי אמיתי בן 25 מירושלים. רוכב קצת יותר משנה על דאוןטאון 300, כלי ראשון, רישיון a1. לאחרונה החל המוח קודח ומושך לכיוון החלפת האופנוע.
התחלתי מקטנוע כי בעיני זה היה שלב בסיסי ומאוד חיוני בלמידת הרכיבה והתנהגות על הכביש. האופנוע נבחר מתוך מחשבה על אופי הנסועה היומית ועל האפשרויות שהוא יאפשר לי. הכוונה הייתה לכלי עירוני / פרברי (גר מרחק קצר מחוץ לעיר) ושיאפשר גם נסיעה בין עירונית. תאי האחסון היוו שיקול כבד ולכן אשאף להתקין ארגזים באים אחליט לרכוש אופנוע.
אני מעוניין להחליף את האופנוע ממספר סיבות: הראשונה היא שאני מעוניין להעלות בנפח (כן! אמרתי את זה!) לכלי שיהיה כרית רכה לאופנוע ראשון. הסיבה השניה היא שאני חושב שעדיף להחליף אותו עכשיו מאשר להמשיך ולספוג את ירידות הערך (בעצם שיקול כלכלי). הסיבה השלישית היא נוחות הנסיעה: לצערי המנוע של הקימקו מווברץ כמו ויברטור גוסס והדבר לא נעים כלל.
האופנועים שמושכים אותי הם דו"שים, גבוהים ובטוחים. אין כלכך אופציות בקטגוריית הביניים לכן שתי האפשרויות הרלוונטיות הן הcb500x והטנרה. העדיפות היא לקניית כלי משומש וצעיר עם ק"מ נמוך. האם נהוג לערוך עסקאות טרייד על כלים יד2?
אני מבין משיטוטים ברחבי הרשת ששניהם כלי מעולים ואמינים אך עם הבדלים רחוקים מאוד בין השניים.
הcb בנוי על פלטפורמה משותפת לו ולאחיו ולכן, אמנם הוא בעל יציבה גבוהה אך הוא יותר מוטה לכביש ויהיה אופנוע עירוני מעולה.
הטנרה מפלצת גבוהה וכבדה (קרנף כבר אמרו?) וחוץ מזה אין לי עוד שום מידע ליכולת העירונית שלו.
הCB הוא טווין מרוסן אך הטנרה סינגל גדול. הימי מטופל כל 10k וההונדה כל 12k. לא הבדל גדול בהתחשב בעובדה שלהערכתי שאעשה משהו באיזור הזה בשנה.
השאלה העיקרית היא האם בכלל? האם לא להסתפק במה שיש כי מה שיש מעולה ועושה את העבודה נהדר?
אשמח לדעות הארות והערות.
תודה ולילה טוב