תנסה להוציא את הרצועת הנעה ולבדוק אם התקלה חוזרת זה יכול להיות מהוריאטור (תשחזר את המצב כשוריאטור מחוץ למשוואה).
ISC* זה מנוע צעדים לא חיישן.
אם המנוע רץ עגול בסרק הוא תקין.
אהלן כולם,
תקלה שמלווה אותי כבר תקופה ארוכה בכלי: הוא נוסע מצוין, מניע בנגיעה בכל מצב והטורים יציבים לחלוטין. הבעיה מתחילה כשאני בולם ברמזור נניח, הטורים יורדים בהדרגה עד ל-3.5 ושם, תמיד תמיד באותה נקודה בדיוק (נראה לי כשהוריאטור אחורי מתנתק מהציר הנעה של הגלגל), יש צניחה של הסל"ד למתחת לסרק (איזור ה-1.5) ולאחר כשניה זה מתאפס חזרה לסרק. בעבר זה גם הגיע למצב שהמנוע היה נכבה ומתקשה מאוד להניע, אבל לאחרונה זה כבר לא קורה בכלל.
חשבתי אולי הבעיה בחיישן ISA, אבל אני באמת לא יודע מספיק על המערכת כדי להבין אם זה הגיוני.
אשמח לדעתכם.
תנסה להוציא את הרצועת הנעה ולבדוק אם התקלה חוזרת זה יכול להיות מהוריאטור (תשחזר את המצב כשוריאטור מחוץ למשוואה).
ISC* זה מנוע צעדים לא חיישן.
אם המנוע רץ עגול בסרק הוא תקין.
האמת שלא ציינתי, אבל הטורים שלו בנסיעה מאוד גבוהים, עד כדי שבמצב מצערת פתוחה עד הסוף הטורים יוצאים מהסקאלה. מרגיש כאילו אין מספיק התנגדות שם.
הכוונה היא להוציא את הרצועה ולבדוק אם המצב זהה כשהוא לא בנסיעה?
התכוונתי לISA- idle speed actuartor.
הרבה פעמים יצרנים נותנים ראשי תיבות שונים לאותו רכיב.
מנוע הצעדים משפיע רק בתחום שבו המצערת סגורה.
טורים גבוהים בנסיעה יכולים להעיד על החלקה בוריאטור ואם החגורה מחליקה מסיבה כלשהי,זה יכול לגרום לתופעות משונות בניתוק והשילוב שלו.
כן,כשהוא לא בנסיעה.
הכוונה בלהוציא את החגורה היא לשחזר את את הניתוק (לתת גז ואז לעזוב) ולהבין האם הבעיה קשורה לניהול המנוע האם הוריאטור גורם לזה.
כי הוא יכול.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 04-05-2019 בשעה 10:29.
תודה.
האמת שאחרי שקראתי את התגובה שלך די השתכנעתי שזה עניין בוריאטור. אני ממש יכול להרגיש את הניתוק/החלקה כשזה קורה, זה מרגיש כמו כשלוחצים על הקלאץ ברכב. האמת שבנסיעה במהירות מסויימת מתחילות לפעמים קפיצות כאלה בכלי, כאילו משהו שם באמת לא תפוס טוב.
אין לי את הידע והכלים לעשות את העבודה הזאת. נתאר למוסך את הבעיה ונקווה שהוא יבין.
אהלן
אז עשיתי טיפול גדול לפני כיומיים שבמסגרתו מן הסתם הוחלפה הרצועה- ובעיית הטורים הגבוהים נפתרה. לפי מה שהבחור אומר הרצועה הייתה לא מקורית ורחבה מידי, מה שגרם למנוע לרוץ "על פארש" ולא להעביר כוח בצורה טובה.
מה שכן- בעיית הצניחת טורים עדיין לא נפתרה. הכלי רץ מעולה, עד הרגע שאני בולם, הטורים יורדים ל-2.5 ושם, תמיד באותה נקודה בדיוק, יש צניחה חדה של הסל"ד עד למצב שהוא כמעט משתנק, ושתי שניות אחר כך מתייצב חזרה לסרק.
הייתי משוכנע שזה קשור להחלקה של הרצועה וברע שתוחלף ייפתר..אבל לא כך הדבר. למישהו יש רעיון?
כתבתי את זה בשרשור אחר. מקווה שיעזור גם לך. היה לי S3 125 ובכל טיפול הקפדתי לבקש מהמכונאי לשייף את הקלאץ' האחורי כדי למנוע רעידות בתחילת נסיעה ולהחליף פילטר דלק.
החלפת פילטר היא מה שהקטנוע כנראה צריך, ואולי גם בדיקה שאין סתימות או לכלוך. מעבר לזה גם בדיקה של הפלאג.
שני הדברים האלו תמיד מנעו צרות בקטנוע שלי.
יכול להמליץ על ערן רובין ממוסך מוטוטק במסגר 53 שטיפל לי בקטנוע היטב במשך שנתיים (עד ששדרגתי).
בהצלחה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!