עמוד 2 מתוך 8 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 115

אשכול: יש טעם לעשות היום רישיון לאופנוע? או שהכל כבר גם ככה עוד מעט יהיה רק חשמלי?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    לשם ההשוואה: בישראל בשנה שעברה, רק 2.5% מסך הכלים הדו גלגליים שנמכרו היו חשמליים. רובם הכמעט מוחלט היו קטנועים שנמכרו לעסקים וחברות. לא לאנשים פרטיים.
    באירופה לעומת זאת, המצב אפילו פחות טוב לתחום החשמלי: רק 0.7% מהכלים שנמכרו ב-2018 מסך כל הדו גלגליים ביבשת, היו חשמליים.
    העתיד (הלא וורוד) עוד רחוק מאיתנו.
    האחוזים האלה יטפסו דרמטית אם ב20 שנה הקרובות יתחילו לאסור על מנועי בעירה פנימית להיכנס למרכזי ערים או בכלל להיות מיוצרים (וזו לא שאלה של אם אלא מתי).

Senior Member
    למה שמחשב עם 10 עיניים שנוסע לפי החוק ולא סובל מסוגיות של עייפות, נרקוטיות והורמונליות, יהיה יותר מסוכן מההוא עם הילדה הצורחת מאחורה וההיא עם הוואטאספ?
    לא ברור לי... הבירוקרטיה לא תמנע את התפשטות הטכנולוגיה החל מהשלב שבו היא תהיה פונקציונלית.

אני לא חסיד גדול של קרנבל ההנעה החשמלית. היא תגיע כשהטכנולוגיה תבשיל אבל היא לא באמת תפתור שום דבר מהותי. בכל מקרה אין צורך בפריצת דרך מדעית או פיזיקה חדשה אלא רק אבולוציה של מה שיש. יש סוללות. יש גם תאי דלק.

Member הסמל האישי של TT23
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    האחוזים האלה יטפסו דרמטית אם ב20 שנה הקרובות יתחילו לאסור על מנועי בעירה פנימית להיכנס למרכזי ערים או בכלל להיות מיוצרים (וזו לא שאלה של אם אלא מתי).
    ואם בשטח עסקינן? המצב יהיה אחרת לדעתך?

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    למה שמחשב עם 10 עיניים שנוסע לפי החוק ולא סובל מסוגיות של עייפות, נרקוטיות והורמונליות, יהיה יותר מסוכן מההוא עם הילדה הצורחת מאחורה וההיא עם הוואטאספ?
    לא ברור לי... הבירוקרטיה לא תמנע את התפשטות הטכנולוגיה החל מהשלב שבו היא תהיה פונקציונלית.

אני לא חסיד גדול של קרנבל ההנעה החשמלית. היא תגיע כשהטכנולוגיה תבשיל אבל היא לא באמת תפתור שום דבר מהותי. בכל מקרה אין צורך בפריצת דרך מדעית או פיזיקה חדשה אלא רק אבולוציה של מה שיש. יש סוללות. יש גם תאי דלק.
    כל מהות העניין היא האם המחשב יהיה גרוע יותר מזה שמסמס או זה שהילדה צורחת לו מאחור או לא. ברגע שהוא יהיה שווה לו (מבחינת הסכנה), זה כבר ישתלם להפוך רכבים לאוטונומיים. העניין הוא שהפיתוח יעלה הון תועפות, ואני לא יודע מי יפסיד מזה, כי אנשים לא יוכלו לקנות רכבים אוטונומיים במחירים מופקעים.

Senior Member
    לא תהיה לאנשים סיבה לקנות רכב אוטונומי בכלל... זה לא הכיוון.
    יהיו חברות שיחזיקו ציים של רכבים בכבישים.
    תרצה לנסוע לסופ"ש עם המשפחה - תזמין רכב פרטי והוא יהיה אצלך בתוך כמה דקות. תסתיים הנסיעה והוא יעבור למישהו אחר.
    תרצה לנסוע לסידורים בזול - תזמין שירות ציבורי שיאסוף אותך מהבית ויוריד אותך ביעד אבל בדרך יאסוף עוד כמה אנשים במתכונת זהה תוך אופטימיזציה של המסלול. יעלה הרבה פחות.
    מי יפסיד מזה? נהגי המוניות, האוטובוסים וההסעות... השוק יראה אחרת באופן כללי.

תרצה לנסוע לסופ"ש עם המשפחה - תזמין רכב פרטי והוא יהיה אצלך בתוך כמה דקות. תסתיים הנסיעה והוא יעבור למישהו אחר.
    תרצה לנסוע לסידורים בזול - תזמין שירות ציבורי שיאסוף אותך מהבית ויוריד אותך ביעד אבל בדרך יאסוף עוד כמה אנשים במתכונת זהה תוך אופטימיזציה של המסלול. יעלה הרבה פחות.
    להערכתך, כשזה יגיע, זה יוריד את הדו-גלגלי לגמרי מהכביש? ומתי אתה צופה את זה קורה?

Senior Member
    אף אחד לא מונע ממך לרכב היום על סוס או על חמור.
    אני לא מאמין שבעתיד הנראה לעין יורידו אנשים ממכוניות או אופנועים (או בכלל). אני כן חושב שהרוב המוחלט ירד מרצונו ושבעתיד זה כנראה יהיה תחביב ששקול לרכיבה על סוסים.

מתי? לא יודע. אנחנו כנראה נתקל ביותר ויותר רכבים אוטונומיים על הכבישים שלנו בשנים הקרובות (כבר היום יש רכבים אוטונומיים שפועלים במקומות מסוימים בעולם וכנראה שגם בארץ) אבל יש עדיין סוגיות של עלויות שכל זמן שהן קיימות ימנעו ייצור המוני וסימן שאלה לגבי ביצועים מדויקים שאף אחד מהמפתחים לא באמת חושף לעולם.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    וכאן נכנסת הפוליטיקה, כבר היום אפשר לראות שממשלות דוחפות את הציבור הציבור דוחף חזרה, טראמפ לדוגמא ביטל הסכמים "ירוקים" ובאירופה אנגליה יוצאת מהאיחוד גם בגלל שדחפו להם חוקים שלא רצו, באיטליה עלתה ממשלה ימנית שכמו טראמפ לא מתישרת עם האג'נדה הירוקה של האיחוד, הצרפתים כמעט שמו את מקארון בגיליוטינה בגלל שרצה לעלות את מחיר הדלק מסיבות ירוקות.

היום כל מדינה באיחוד משקרת לגבי פליטת המזהמים שלה ועם זאת לא עומדת ביעדים שהוצבו לה.

כרגע זה נראה שהאג'נדה הירוקה תגיע לשיא בעוד כמה שנים ואז נראה מנהיגים שמבטלים הסכמים בזה אחר זה כדי להישאר בשילטון.
    האיחוד גם ככה מראה גסיסה איטית.

אגב לגבי פליטת מזהמים מסרטנים כמו הNOx הוכח בגרמניה שגם שאף רכב נע במרכז העיר הרמה נשארת אותה רמה, את זה הציבור רואה ומבין שהאג'נדה הירוקה זה עוד מס שמכביד על חייהם.

בני אדם לא יעברו לרכב חשמלי או כל טכנולוגיה אחרת אם לא תיהיה זהה או עולה על טכנולוגיה הקיימת, כך היה עם הקומפקט דיסק שהחליף את התקליט, הdvd שהחליף את הVHS או הטלפון הנייד שהחליף את הנייח וכו.

[QUOTE=JohnnyDough;143250]אף אחד לא מונע ממך לרכב היום על סוס או על חמור.
    [QUOTE]

אז זהו שכן.
    יש חוק עזר עירוני שאוסר כניסה של עגלה וסוס לרחובות תל אביב , למשל.
    אני לא יודע מה לגבי סוסים בכלל , אני מניח שיש מגבלות.
    ומספיק שפקח עם מוטיבציה גבוהה מדי , יבקש לאסוף אחרי חיית המחמד שלך...

Sent from...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    עזוב שטויות.

אולי מחר תמות (חמסה חמסה רבי מאיר בעל הנס בלי עין הרע).

לא תרצה למות בתול נכון?
    עזוב מה אומרים תוציא רשיון ותעשה מה שבלב שלך
    .
    מקסימום תמות בתאונת אופנוע (בלי עין הרע רבי מאיר בעל הנס חמסה חמסה חמסה).

חיים פעם אחת צריך לנצל את זה לאהבות שלנו.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה

אז זהו שכן.
    יש חוק עזר עירוני שאוסר כניסה של עגלה וסוס לרחובות תל אביב , למשל.
    אני לא יודע מה לגבי סוסים בכלל , אני מניח שיש מגבלות.
    ומספיק שפקח עם מוטיבציה גבוהה מדי , יבקש לאסוף אחרי חיית המחמד שלך...

Sent from...
    הדבר היחיד שאני מוצא זה חוק עזר שמציין שאחזקה של סוסים חייבת להעשות באישור של העירייה וכמה תגובות של העירייה שאומרות בערך את אותו דבר תוך ציון זה שהאכיפה מתמקדת בניצול של סוסים כבהמות משא.
    נתניה, בה אני מתגורר, מחזיקה את מקבץ החוקים כקובץ בודד שקל לחפש בו. יש שם הסדרה של כמות המטען שמותר לעגלה רתומה לסחוב, איסור על החזקה של סוסים בדירות מגורים ואיסור על כניסה של סוסים לחוף.
    אני לא מוצא איסור על רכיבה ברחובות ועל זה אנחנו מדברים כאן.

לגבי איסוף היציאות, זה כמובן משהו שבעל הסוס חייב לקחת בחשבון מראש אבל זה לא איסור.
    על אותו משקל, בעולם משתנה שבו לרוב המוחלט של האנשים אין רכב פרטי ורוב הרכבים הם חשמליים, איפה תמצא דלק? זה מסוג הדברים שתצטרך לדאוג להם מראש...

בדיוק. זה מה שכתבתי למעלה. לרכב אוטונומי לא יהיה שימוש מיטבי בחזקת הפרט, בעיקר בשל מחירו הגבוה הנובע מפיתוח ארוך שנים.
    ככל הנראה אלו יהיו ציי רכב שיגיעו אליך בלחיצת כפתור ויעברו לנוסע הבא תוך אופטימיזציה של המסלול.

אף אחד לא מונע ממך לרכב היום על סוס או על חמור.
    אני לא מאמין שבעתיד הנראה לעין יורידו אנשים ממכוניות או אופנועים (או בכלל). אני כן חושב שהרוב המוחלט ירד מרצונו ושבעתיד זה כנראה יהיה תחביב ששקול לרכיבה על סוסים.

מתי? לא יודע. אנחנו כנראה נתקל ביותר ויותר רכבים אוטונומיים על הכבישים שלנו בשנים הקרובות (כבר היום יש רכבים אוטונומיים שפועלים במקומות מסוימים בעולם וכנראה שגם בארץ) אבל יש עדיין סוגיות של עלויות שכל זמן שהן קיימות ימנעו ייצור המוני וסימן שאלה לגבי ביצועים מדויקים שאף אחד מהמפתחים לא באמת חושף לעולם.
    ההבדל הוא שסוס ניזון מחציר, דבר שממשיך להתקיים גם היום, וסביר שימשיכו לגדל אותו גם בעוד 500 שנה לפחות. אני לא בטוח כמה בנזין ימשיך להיות מיוצר. ייתכן שתוך 100 שנה לא יהיה לו כלל זכר, אפילו בעוד 70. אם דלק ימשיך להיות מיוצר, והצרכן יוכל לבחור בין חשמל לדלק, הרי שנפתרה הבעיה. העניין הוא, שאני לא חושב שנמשיך לראותו בעתיד.

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    וכאן נכנסת הפוליטיקה, כבר היום אפשר לראות שממשלות דוחפות את הציבור הציבור דוחף חזרה, טראמפ לדוגמא ביטל הסכמים "ירוקים" ובאירופה אנגליה יוצאת מהאיחוד גם בגלל שדחפו להם חוקים שלא רצו, באיטליה עלתה ממשלה ימנית שכמו טראמפ לא מתישרת עם האג'נדה הירוקה של האיחוד, הצרפתים כמעט שמו את מקארון בגיליוטינה בגלל שרצה לעלות את מחיר הדלק מסיבות ירוקות.

היום כל מדינה באיחוד משקרת לגבי פליטת המזהמים שלה ועם זאת לא עומדת ביעדים שהוצבו לה.

כרגע זה נראה שהאג'נדה הירוקה תגיע לשיא בעוד כמה שנים ואז נראה מנהיגים שמבטלים הסכמים בזה אחר זה כדי להישאר בשילטון.
    האיחוד גם ככה מראה גסיסה איטית.

אגב לגבי פליטת מזהמים מסרטנים כמו הNOx הוכח בגרמניה שגם שאף רכב נע במרכז העיר הרמה נשארת אותה רמה, את זה הציבור רואה ומבין שהאג'נדה הירוקה זה עוד מס שמכביד על חייהם.

בני אדם לא יעברו לרכב חשמלי או כל טכנולוגיה אחרת אם לא תיהיה זהה או עולה על טכנולוגיה הקיימת, כך היה עם הקומפקט דיסק שהחליף את התקליט, הdvd שהחליף את הVHS או הטלפון הנייד שהחליף את הנייח וכו.
    את כל מה שכתבת בנוגע לאיחוד האירופאי לא ידעתי, למעט הברקזיט. הופתעתי, מודה. לא מספיק מעורה בחיי האיחוד, אבל התופעות שאתה מתאר הן בהחלט דבר שיכול לעכב בעשרות שנים מהפכות חשמליות ירוקות ושקטות. לגבי הטכנולוגיות - תמיד זה ככה. אף אדם לא יירד ברמת החיים שלו לטובת אידאולוגיה ירוקה. זה חייב להיות כמו, או יותר.

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    עזוב שטויות.

אולי מחר תמות (חמסה חמסה רבי מאיר בעל הנס בלי עין הרע).

לא תרצה למות בתול נכון?
    עזוב מה אומרים תוציא רשיון ותעשה מה שבלב שלך
    .
    מקסימום תמות בתאונת אופנוע (בלי עין הרע רבי מאיר בעל הנס חמסה חמסה חמסה).

חיים פעם אחת צריך לנצל את זה לאהבות שלנו.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
    מלח-מים-מלח-מים.

אני נוטה להסכים איתך בעניין המטרות והחלומות שלנו - אם יש משהו שאתה רוצה לעשות, צריך לעשות אותו. חיים פעם אחת. בגלל זה אני גם לא נותן לדיבורים מסביב של משפחה וחברים להוריד אותי מהעניין של הרישיון.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    לגבי הסוסים, כן או לא מותר זה לא משנה 99% מהאזרחים בחרו מרצונם החופשי להחליף את הסוס ברכב מכוון שהרכב מציא הרבה יותר יכולות מסוס, היום לרכב החשמלי אין סיכוי להיות יותר מנישה קטנה אם לא יכריחו את האזרח לקנות אותו וזה מצב שיכול להתפוצץ לשלטונות בפרצוף.

כרגע רכב חשמלי הוא צעצוע של עשירים (באחזקה פרטית) ולא נראה שהמצב עומד להשתנות, חסימת מרכז העיר לרכבי בנזין תתפרש כאיסור תנועה למעמד הבניים ומטה, זה אחלה זרז למהפכות אלימות.

Senior Member
    אני לגמרי איתך בזה וגם רשמתי את זה בהודעה למעלה. הפסטיבל החשמלי הוא לא ענייני והוא לא בא לפתור שום דבר מהותי.
    לכשיפתרו הבעיות הטכנולוגיות, יהיה על מה לדבר אבל עד אז זה חרטא ברטא וכן, זה עושה רושם שאנחנו נכנסים לעידן פוסט-פוסטמודרניסטי שבו אנשים כבר לא מוכנים לקבל את השטויות האלה בזרועות פתוחות. וטוב שכך.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Fistuk צפיה בהודעה
    אם ההנחה שלך פותח השירשור היא נכונה - אז המסקנה התבקשת היא הפוכה לא? אם זה עוד מעט נגמר, כדאי לנצל את הזמן ולהינות
    זה. בדיוק.
    חוץ מזה, עם כמות התשומת לב ההולכת ופוחתת מצד הנהגים, אתה עלול לא לראות את העתיד המזהיר של הרכבים האוטונומיים.
    בעוד כמה שנים, לאנשים יראה מוזר הקונספט של לתת לבן אדם שליטה מוחלטת על כלי ששוקל מעל לטון, שמגיע בקלות ל150-200 קמ"ש.
    תהנה כל עוד אתה יכול

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    בעוד כמה שנים, לאנשים יראה מוזר הקונספט של לתת לבן אדם שליטה מוחלטת על כלי ששוקל מעל לטון, שמגיע בקלות ל150-200 קמ"ש.
    תהנה כל עוד אתה יכול
    התכוונת ל-״כלים מעופפים״, נכון? כי הרי בעוד כמה שנים לאנשים ייראה מוזר הקונספט של כלי שתופס מקום על הכביש במקום לעוף.

ממתי זה הפך לפורום של מדע בדיוני?

Sent from my iPhone using Tapatalk