אין לי ניסיון עם המנוע הזה אבל לא רשמת לפי מה קבעת שהבעיה בצילינדר ולא בבלוק או בראש.
לפי הבניה של המנוע היצרן מתכנן שתחליף את הצילינדר כחלק מהטיפולים.
אז אם הבעיה בצילינדרים פשוט תחליף אותם.
יש לי אפריליה sxv שהוחלף לה בוכנות ע״י הבעלים הקודמים, אני קניתי את הכלי לא מניע בגלל תקלה חשמלית (סודר, הוחלף סלילים ומגנט חדשים) שאני קניתי פירקתי את הראשים (בגלל שבבים בראש מנוע שקדחו בשביל לפתוח בורג אכול) וראיתי שאכן הבוכנות חדשות אבל סגרו את הראשים אם סיליקון בנוסף לאטם ראש, לא מצא חן בעייני ניקיתי הכל אטמים חדשים וסגרתי, מלאתי מים וניסיתי להניע ללא הצלחה, חשבתי שכנראה שמו סיליקון בראשים בכוונה בכלל שהצילינדרים במנוע הזה שקועים בבלוק ואז זה לא בדיוק קו אחד אם הבלוק, פתחתי שוב והוספתי סיליקון איכותי על כל השטח של הבלוק/צילינדר וסגרתי, הפעם הכלי מניע אבל יש לחץ במערכת קירור והוא מאבד מים, מה הפיתרון? אי אפשר לעשות יישור שטח לצילינדרים כי אחרת הם לא היו בקו אחד אם הבלוק, למי יש ניסיון אם המנוע הזה?
אין לי ניסיון עם המנוע הזה אבל לא רשמת לפי מה קבעת שהבעיה בצילינדר ולא בבלוק או בראש.
לפי הבניה של המנוע היצרן מתכנן שתחליף את הצילינדר כחלק מהטיפולים.
אז אם הבעיה בצילינדרים פשוט תחליף אותם.
נעשה מנוע אצל הבעלים הקודמים ומאז לא הונע, נראה שנעשה להם שטח רואים שהם חלקים וישרים ללא מכות (יקח לבדיקה בכל מקרה), אטם הראש חדש, בבלוק מה יש לבדוק?, בוכנות חדשות ובכל זה נכנס שמן לצילינדר הקידמי, אני מהמר שזה מהחריר שעובר דרך האטם ראש ומשם למנוע, השמן אם טיפה טיפה של מים, כנראה זלג דרך הרינגים כי היה כמות מים על הבוכנה, הצילינדר פה שקוע בבלוק ולפי מה שהבנתי אם יש צורך עושים לראש שטח והצילינדר מחליפים, אני חושד רק בצילינדר הקד כי באחורי האגזוז יבש ממים ושמן, והצילינדר הוחלף לפי הבנתי אצל הבעלים הקודמים, בצילינדר הקד נראה שיש מכות קלות בשטח, כאילו הכניסו אותו למקום אם פטיש גומי. האם יש דרך לבדוק את האחורי שהמנוע בחוץ אבל בלי לפתוח אותו שוב? לחץ הפוך לא כלכך רלוונטי כי אין רדיאטור.
בתמונות זה נראה שהבלוק באותו קו עם התא שרפה אז אם מגלחים מהצילינדר זה בעיה.
לראש אפשר לעשות שטח לא יודע אם אתה אמור לגלח מהראש זה יכול לעשות בעיות בגלל עליה ביחס דחיסה.
עדיף ששני המנועים יהיו מקוריים ביחס דחיסה.
אם עשו שטח למשהו יכול להיות שעשו אותו בזווית או גילחו יותר מידי ואז בגלל שהראש יושב על הבלוק והצילינדר נכנס לתוך הבלוק,הראש לא סוגר טוב את התא שרפה בגלל שיש הפרש גובה בין השפה שלו לשפה של הבלוק.
אז תתחיל לבדוק אם הצילינדר באותו קו עם הבלוק ואם לא תחליף צילינדר שהיה בגובה הנכון
הראש נבדק ויצא תקין, הצילינדר באותו קו אם הבלוק לפי העין וההרגשה אם היד (קשה למדוד מדויק), כנראה הבעיה בשטח של הצילינדר, מכות קלות שכנראה עושות את הבעיה, בכל מקרה הוזמן צילינדר חדש + אטם ראש, נקווה שיפתור הבעיה, במידה והצילינדר והאטם חדשים והראש ישר ותקין אין צורך במריחה עדינה של סיליקון בשביל הביטיחות נכון?
לא באטם ראש לא מורחים כלום בד"כ.
אבל שווה לעבוד עם הספר הוראות אולי יש חומר בכל זאת למרות שקשה לי להאמין