שלום לכולם.
מדובר באופנוע בן שנתיים.
היצרן ממליץ על פלאג רגיל.
ליבואן יש רק אירדיום, בעלות של כ-600 ש"ח לרביעיה.
השאלה: האם היבואן מחוייב לספק/להזמין את הפלאגים שהיצרן ממליץ?
כן/לא.
תודה.
שלום לכולם.
מדובר באופנוע בן שנתיים.
היצרן ממליץ על פלאג רגיל.
ליבואן יש רק אירדיום, בעלות של כ-600 ש"ח לרביעיה.
השאלה: האם היבואן מחוייב לספק/להזמין את הפלאגים שהיצרן ממליץ?
כן/לא.
תודה.
למיטב ידיעתי היבואן מחויב לספק לך משהו שמתאים.
לא יודע אם זה בהכרח בהתאם הצמוד לספר רכב.
יש יבואנים של חברה X שהכלי שלהם מומלץ NGK כלשהו אבל בתכלס גם יבואנים של Champion אז תראה פלאגים של החברה המתחרה.
כדי להיות יותר ספציפי, על איזה כלי מדובר ומה הסיפור הכולל?
Sent from my MI 5X using Tapatalk
בכוונה השאלה היא כללית.
1. מה שהיצרן מוכר זה אירדיום. שמין הסתם הרבה יותר יקר.
2. אין בכוונתי להחזיק את האופנוע לטווח ארוך מאוד, כך שאיני ממצאה את יתרונות האירדיום ומשלם הרבה שלא לצורך.
3. אין להשיג את הפלאגים בחנויות חלפים.
פתח גוגל, מצא את דגם הפלאג וגש לקנות אותו במקור הזול ביותר שתמצא בארץ. אין שום סיבה לקנות מהיבואן חלק כזה שבדרך כלל עולה לפחות כפול ממחירו האמיתי בשוק.
גם אם יספק לך זה יעלה יותר אז למה להתעקש ועוד על חלק גנרי
כל ספק מצתים מחזיק ספר לכל הדגמים.בסוף הספר ישנם דפי המרה לחברה אחרת.
תודה לכל העונים.
סוג הפלאגים ידוע, האפשרויות ידועות. (בני בייקר פנה ליבואן ngk וזה יזמין מחו"ל את הפלאגים הנדרשים).
אני מבין שלאף אחד אין תשובה חד משמעית לגבי חובת היבואן.
אמרו לך...
יש מספר קטלוגי (לעיתים של חברה, x)
אפשרי להמיר לשל חברה אחרת
במידה, וזה אכן אירדיום זה מה שהיצרן ממליץ.
ולמרות שניתן להתאים תכונות,אופיין ומידות לאחד כזה רגיל, אישית, הייתי מוותר וקונה אירדיום
Sent from my ONE A2005 using Tapatalk
אם קנית אופנוע חדש ואתה תרצה בעתיד לממש אחריות בלי שום התחמקות של היבואן
תאלץ בשנתיים הראשונה לרקוד לפי החליל של היבואן.
היה לי מקרה דומה שחויבתי סכום אסטרונומי על פלאגים של היבואן כשהמקבלים בחו"ל עלו שישית מחיר!
החדשות הטובות שהרוכב הממוצע יצטרך להחליף אותם אולי פעם אחת בתקופת האחריות.
אם מצאת מוסך ידידותי, תעשה מה שאני נוהג לעשות, או הזמן ברשת בדיוק על פי מפרט היצרן או הבא
מחו"ל את סט הטיפול כשאתה מבקר שם, אני מביא פלגים ופילטר אוויר מקוריים שאר הדברים לא יקרים
במיוחד. ככה אני משלם על חלק מהחלפים למוסך וכמובן שעות עבודה וחוסך היטב על החלקים היקרים,
זה מוזיל את עלות הטיפול כמעט בחצי.
לכל אופנוע יש גם חלפים אפטר מרקט או תחליפים, שווה לקנות מפירמה טובה ומוכרת וזה מוזיל עוד
את מחיר הטיפול.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בפרטזילה, המחיר של פלאג מקורי כזה הוא כ15$ או 60$ לכל הארבעה. תוסיף 50% מס ותגיע ל90$.
אנחנו מכירים את תמחור החלפים בארץ ובכלל לא בטוח שהיית מקבל אותם במחיר נמוך יותר מהאירידיומים המדוברים. גם לא רשמת אם המחיר כולל עבודה.
בכל מקרה, אתה יכול להזמין אותם מפרטזילה ולסגור את כל הסיפור ב90$ (המשלוח עולה 30$ אבל אין מיסים משום ששווי החבילה מתחת לרף המס)
גם אם אתה מתכנן למכור את האופנוע בעוד מספר ק''מ תשקיע בשביל מי שיקנה ממך. רוכבים רבים גם מחיליפים שמן הרבה לפני הוראות היצרן למרות שברור שמי שיהנה מזה יהיו הבעלים הבא של הכלי.
אם לא מתאים לך לשלם את הסכום המופרך שגובה היבואן אז אתה יכול להזמין מאייפקס פלגים ארודיום מקוריים (בדרך כלל המקור הוא של ngk) בחצי מחיר ממה שגובה היבואן. תסתכל בספר רכב מי היצרן ומה הדגם של הפלגים.
כן. יש להם מחירים טובים ושירות טוב.
http://www.apexmotors.co.il/category/%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%92%D7%99%D7%9D[/url
הם לא מתעסקים עם Champion.
לא מבין את הקטע הזה... למה קשה להשיג (בעולם) champion?
יש להם אחלה מוצרים, זה נמכר בזול, עשוי על ידי כוח עבודה סביר (מקסיקו) ורמת איכות לא נופלת מהשאר.
יש למישהו מושג מה עושים בקשר לזה?
נערך לאחרונה על ידי 2 Strokes; 26-05-2019 בשעה 13:41.