תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: ייעוץ לאופנוע ראשון

צפייה משולבת

Junior Member

Question ייעוץ לאופנוע ראשון

היי,
    אני מחפש את האופנוע הראשון שלי והסתבכתי עם התבלטות, יש לי תקציב של בסביבות ה20+-
    המטרות העיקריות שלי הן נסיעות עירוניות ובינעירוניות של 15 קילומטר הלוך חזור יומי, מקווה שיוכל לעשות גם נסיעה של תל אביב באר שבע פעם באיזה חודש.
    כרגע חשבתי על duke 390 או cb500f, כאשר ההפרש בין האופנועים הוא 10 אלף שקל : הcb בסביבות ה23-25 והduke בסביבות ה14.
    השאלה האמיתית היא האם שווה להוסיף בסביבות ה10 אלף שקל בשביל ההבדלים בין הduke לcb, אחד השיקולים שלי הוא שאני בחור יחסית גדול ולא בטוח איך הduke יראה עליי.
    אני 1.88 שוקל 90-95.
    גם הבנתי שיש בעיות אמינות עם הduke אבל לא משהו ממשי, ובשביל 10 אלף נוספים לא בטוח אם כדאי להתפשר.
    גם אשמח להתייחסות להבדליי מחיר בתחזוקה של הכלים, נראה שהמרווח טיפולים שלהם די דומה.
    אשמח לדעות, ובלי קשר אני פתוח להמלצות נוספות.
    תודה רבה
    נערך לאחרונה על ידי Ayzenico; 24-05-2019 בשעה 19:06.

Junior Member
    לפני הכל, אני לא יודע כמה מומלץ להתחיל על אופנועים בנפח 400-500, אני הייתי ממליץ על 250, בין היתר בגלל הביטוח המוזל (הקפיצה בביטוח בין [עד] 250 ל300 [ומעלה] היא 150%!) וגם בגלל שאתה כנראה תיפול פעם או פעמיים, ולא בא לך לרוקן את כל דמי החג רק בגלל כתם שמן קטן או משהו אחר.
    אבל במידה ואתה סגור על עצמך, אני באופן אישי הייתי ממליץ על ההונדה CB500F, זה נראה שההבדל לא שווה את זה (הוא כן.) אבל קח בחשבון: עוד 110 נפח מנוע ויותר סוסים, לא בטוח כמה, אבל מבטיח שזה משמעותי מספיק, מה גם שבעולם הדו גלגלי אין ויכוח על האמינות של הונדה, זה כלי שתוכל להחזיק שנתיים-שלוש מאושרות מבלי לראות מוסך פעם אחת (חוץ מטיפולים וכדומה).
    לגבי האמינות של KTM, כן... גם אני שמעתי דבר או שניים לא טובים עליהם ולכן הם לא באופציות שלי, למען האמת, עדיך לך תמיד ללכת על 4 היפניות הגדולות (ימאהה, הונדה, סוזוקי וקוואסאקי.)
    לגבי מחירים של תחזוקה, בדרך כלל יש הבדל לא משמעותי מדי, וגם אם יצא שהKTM יותר זול, לטווח הרחוק ההונדה עדיין מנצח (עוד משהו קטן: הונדה יכולים גם די להתגאות בנוחות של הכלים שלהם ובחיסכון הדלק.)

מקווה שעזרתי =)

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ChocolateFigure צפיה בהודעה
    לפני הכל, אני לא יודע כמה מומלץ להתחיל על אופנועים בנפח 400-500, אני הייתי ממליץ על 250, בין היתר בגלל הביטוח המוזל (הקפיצה בביטוח בין [עד] 250 ל300 [ומעלה] היא 150%!) וגם בגלל שאתה כנראה תיפול פעם או פעמיים, ולא בא לך לרוקן את כל דמי החג רק בגלל כתם שמן קטן או משהו אחר.
    אבל במידה ואתה סגור על עצמך, אני באופן אישי הייתי ממליץ על ההונדה CB500F, זה נראה שההבדל לא שווה את זה (הוא כן.) אבל קח בחשבון: עוד 110 נפח מנוע ויותר סוסים, לא בטוח כמה, אבל מבטיח שזה משמעותי מספיק, מה גם שבעולם הדו גלגלי אין ויכוח על האמינות של הונדה, זה כלי שתוכל להחזיק שנתיים-שלוש מאושרות מבלי לראות מוסך פעם אחת (חוץ מטיפולים וכדומה).
    לגבי האמינות של KTM, כן... גם אני שמעתי דבר או שניים לא טובים עליהם ולכן הם לא באופציות שלי, למען האמת, עדיך לך תמיד ללכת על 4 היפניות הגדולות (ימאהה, הונדה, סוזוקי וקוואסאקי.)
    לגבי מחירים של תחזוקה, בדרך כלל יש הבדל לא משמעותי מדי, וגם אם יצא שהKTM יותר זול, לטווח הרחוק ההונדה עדיין מנצח (עוד משהו קטן: הונדה יכולים גם די להתגאות בנוחות של הכלים שלהם ובחיסכון הדלק.)

מקווה שעזרתי =)
    מחזק את ה CB500F. אני רוכב על אחד כזה. אופנוע מתחילים מושלם.

בבעלותי דיוק 390 כבר כ-5 שנים, ואני יכול להעיד על עצמי שלא היו שום תקלות מיוחדות, והאופנוע משרת אותי נאמנה, אופנוע קל וחזק. לדעתי האישית כל העניין הזה שלקטמ יש מלא תקלות זו שמועה חסרת בסיס. לכל אופנוע יש תקלות, ולקטמ אין יותר.
    מה שכן עשויה להיות בעיה זה הגובה שלך, כי מדובר באופנוע קטן ממדים יחסית, לכן עד שלא תתנסה באחד יהיה לך קשה לדעת אם הוא נוח או לא, שווה לקחת לנסיעת מבחן.
    כי אחרי כל זה, המחיר משמעותי זול יותר ואתה מקבל אחלה של אופנוע.

הייתי ממליץ לך על cb500x (לווא דווקא f) מבחינת ביצועים, מימדים ונוחות. בכל אופן בין השניים שהצגת, לך על ההונדה גם אם זה אומר להתפשר קצת על שנתון בגלל התקציב