היי
מחפש לקנות אופמוע 125.
הסתכלתיי ביד 2 ויש לא מעט כלים חדשים כמעט לגמרי ועם 2 או 3 ידים כבר.
לא הייתי קונה רכב בן שנה-שנתיים שהיחליף כל כך הרבה ידיים אבל אולי בדו-גלגלי החשבון הוא אחר?
מה נחשב לסביר?
היי
מחפש לקנות אופמוע 125.
הסתכלתיי ביד 2 ויש לא מעט כלים חדשים כמעט לגמרי ועם 2 או 3 ידים כבר.
לא הייתי קונה רכב בן שנה-שנתיים שהיחליף כל כך הרבה ידיים אבל אולי בדו-גלגלי החשבון הוא אחר?
מה נחשב לסביר?
באופנועים המצב שונה מרכבים, משום שכלי דו גלגלי מחולקים לדרגות רישוי כשהדרגה הראשונה הA2 והדרגה השניה A1 הם דרגות מעבר, לדוגמה אדם הוציא רישיון A2 וקנה קטנוע 125 אבל אחרי חודש נמאס לו, חלש לו מדי או משעמם אותו, הוציא רישיון a1 והתחדש באופנוע מוגבל.
למרות זאת, כלי חדש שעבר הרבה ידיים זה דגל אדום ומעלה סימני שאלה שיש להתחשב בהם אם אתה מחפש כלי לטווח ארוך.
הייתי אומר שיד שניה עד שלישית זה מצב נסבל לכלי בן שנתיים
Sent from my S60 using Tapatalk
בעקרון אופנועים נוטים להחליף ידיים בתדירות גבוהה יותר ממכוניות בייחוד בנפחים הקטנים.
ככלי חדש זה פחות נורא אך בחלוף השנים והקילומטרים הכלים מתבלים מחירם יורד והם לא אחת נרכשים על ידי תפרנים שלא ממש מתחזקים אותם.
לכן בכלי ישן אני יעדיף מה שפחות ידיים לעומת כלי חדש ( גם לא אקנה כלי יד עשירית ) שהחליף כל שנה יד.
אני בדרך כלל מקפיד לרכוש כלי שלא עבר יותר מ2 ידיים ואז (תיאורטית - לא מחייב שאכן זה כך) אני יכול להתחכות אחרי הסטורית טיפולים מאחר וסביר שהבעלים טיפל כראוי.
בימים אלו אני חורש על הלוחות לגבי אופנוע או (מבחינתו פחות רצוי) קטנוע לבן הגדול שלי ואני מתקשה למצוא משהו שיענה על הדרישות ( מחיר, ק"מ, יד נמוכים)
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הילד רוצה קאסטום A2
התקציב שלו מוגבל סביב ה4000 שקל לרכישה אופנוע.
למרות שאני מנסה לדחוף לכיוון קטנוע כנראה שחשובה לו הניראות (הפוזה בלשון העם).
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מבין חלקית.
אני התחלתי לעבוד בגיל 13 ( לא באתי מבית קשה יום זו הייתה הנורמה) אם זה במכירת דגלים ליום העצמאות או סחיבת סלים בשוק ועוד שלל עבודות כאלו ואחרות.
הבן שלי מאידך חיי בעולם קצת אחר ( מודה שזה גם משהו שלא הצלחתי להנחיל לו -פאק בחינוך) בו הכל מגיע להם ומוגש פחות או יותר על מגש.
אז נכון שאבא שלי עזר לי בביטוח וחלק מהרכישה לעלי יותר מתקדם אבל עדיין עבדנו בשביל הכסף.
לחיוב אומר שהוא כן עבד אצל חבר במסעדה אז אם מישהו צריך עובד מטבח (או כל עבודה אחרת) בן רבע ל16 לסופ"שים באזור ירושלים הילד זמין להובלה (הוא לומד בעכו ויוצא אחת לשבועיים).
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תודה
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI