תודה על המחמאה! זה לא נעים לרשום משהו רק בשביל לגלות שאתה צפוי לחלוטין
לגבי הקרטל, התחלתי השבוע ללמוד לA. המתכונת זהה - 8 שיעורים וטסט. התקשרתי למורה שאצלו עשיתי את הA2 ואת הA1 והוא נקב בסכום של 1400 שקל.
יש לי נסיון איתו והוא היה הגון מאוד. הוא לא חיפש למרוח אותי בפעמים הקודמות, הוא לא ספר דקות (יותר מזה, אם הוא לא היה צריך את האופנוע לתלמיד אחר אז הוא תמיד שלח אותי להמשיך עוד כמה דקות מעבר לזמן) וגם עכשיו הרושם שלי זהה. הוא מנוסה מאוד, יש לו המון תלמידים וטסטים זמינים.
יכול להיות שהמורה ליד יקח 200 שקל פחות אבל לא יסתכל עלי, לא יתן דגשים רלוונטיים, יתקטנן איתי על כל דקה, ימרח אותי עם שיעורים מיותרים ויספק לי טסט בעוד חודשיים (ואולי הטסטרים שונאים אותו ואני אשלם את המחיר). זה שווה 200 שקל?
אז יכול להיות שתמצא מורים בלי תלמידים שיקחו פחות. יכול להיות שיש גם מורים שמרגישים שיש להם מוניטין ומספיק תלמידים ויבקשו יותר. זה שוק חופשי - לא קרטל.
לגבי האופנוע להתלמדות עצמית, זו המון טרחה (זה להשיג אופנוע, זה לדאוג לביטוחים וזה לקחת בחשבון סיכוי גבוה לנזקים ועוגמת נפש) ואני באמת לא יודע אם אופנוע כזה באמת יואיל לך או דווקא יפריע. זה דבר אחד לקנות אופנוע, להחזיק אותו כמה חודשים תוך שאתה מפתח זכרון שריר ומיומנויות שליטה שיהיו רלוונטיים גם ביום שאתה עולה על אופנוע לימודי וזה דבר אחר לחלוטין לקחת מן אופנוע כזה לשבוע, במקביל ללימוד, כשהכל בו יהיה שונה ואתה תגיע ללחץ של הטסט עם סלט בראש.
אלו הסיבות שרשמתי את מה שרשמתי בהודעה הקודמת.