תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: איך לא עולים על חפץ זר בכביש??

צפייה משולבת

Junior Member

איך לא עולים על חפץ זר בכביש??

אהלן חברים.

אני רוכב כרגע על ג'וי מקס 300. בעיקר בתל אביב ומדי פעם על איילון באזור גוש דן.
    החשש הגדול שלי הוא לעלות על חפץ זר בכביש- אבן/ענף של עץ/חפץ שנפל ממשאית או מרכב אחר.
    אם חס וחלילה עולים על דבר כזה, נתונים בעיקר למזל ולחסדים...
    הסכנה העיקרית עבורי לפחות, זה כשאני רוכב במהירות 80-120 קמ"ש, ושדה הראיה שלי חסום על ידי רכב לפני.
    אני מנסה לשפר זוית, ולשמור מרחק שיאפשר לי שדה ראיה טוב, אבל בתכלס אני נתקל הרבה פעמים בסכנה כזאת,השדה ראיה שלי הרבה פעמים מוגבל, ואם יפתיע אותי משהו בכביש די אכלתי אותה...

יש לכם תובנות/שיטות, או כל דבר אחר לנושא הזה?

תודה....

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    קודם כל, אולי תופתע, אבל יש לך מומנטום טוב במהירויות האלה וכל עוד זה לא איזה סלע ענק או בזווית מאוד גרועה אתה כנראה תעבור אותו כמו גדול.
    ענפים בכלל לא בעיה. פעם עליתי על שועל\ארנב\חיה כלשהיא במהירות הזאת ולא הייתה תאונה.
    מטען שנופל מרכבים זה סכנה רצינית. אם אתה רואה רכב עם מזרון\ספה\מזוודות\וכו' פשוט אל תסע מאחוריו בכלל אפילו לא דקה.
    ישר תעבור נתיב ותעקוף. ממליץ מאוד גגם לא לנסוע מאחורי משאיות ואוטבוסים שחוסמים לך שדה ראייה.
    בגדול, הסכנה הזאת לדעתי די זניחה ביחס לכל נהגי הפלאפונים\מתאפרות\מניקות\מתגלחים\וכו'. לא זכור לי מהרכיבות שלי הרבה מקרים של עצם זר ממש גדול\מסוכן באמצע הנתיב.

Junior Member
    תודה!! הלוואי ואתה צודק.. חשבתי/חששתי שגם עצם די קטן/בינוני הוא סכנת נפשות. לפני כמה ימים כשנסעתי ברכב היה פתאום מוט ברזל על הכביש שכנראה נפל מרכב ושכב על הכביש בצורה אלכסונית. כמובן שחשבתי, מה היה קורה אם הייתי עולה על זה עם הקטנוע....

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    קודם כל, אולי תופתע, אבל יש לך מומנטום טוב במהירויות האלה וכל עוד זה לא איזה סלע ענק או בזווית מאוד גרועה אתה כנראה תעבור אותו כמו גדול.
    ענפים בכלל לא בעיה. פעם עליתי על שועל\ארנב\חיה כלשהיא במהירות הזאת ולא הייתה תאונה.
    מטען שנופל מרכבים זה סכנה רצינית. אם אתה רואה רכב עם מזרון\ספה\מזוודות\וכו' פשוט אל תסע מאחוריו בכלל אפילו לא דקה.
    ישר תעבור נתיב ותעקוף. ממליץ מאוד גגם לא לנסוע מאחורי משאיות ואוטבוסים שחוסמים לך שדה ראייה.
    בגדול, הסכנה הזאת לדעתי די זניחה ביחס לכל נהגי הפלאפונים\מתאפרות\מניקות\מתגלחים\וכו'. לא זכור לי מהרכיבות שלי הרבה מקרים של עצם זר ממש גדול\מסוכן באמצע הנתיב.

Member
    אם אתה רואה שאין לך איך להתחמק אז הכי חשוב לעלות על החפץ בקו ישר ולא בזוית.
    פעם אחת עליתי על גדר רשת ברזל שטוחה, לא כלכך הרגישו אותה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matan23 צפיה בהודעה
    הסכנה העיקרית עבורי לפחות, זה כשאני רוכב במהירות 80-120 קמ"ש, ושדה הראיה שלי חסום על ידי רכב לפני.
    כמו שכבר כתבו מעלי - על תעשה את זה. שדה ראיה שלך צריך להיות יותר גדול ממרחק עצירה.

Member
    העניין בדו"ג הוא בעיקר (לדעתי) להבין את המגבלות שלך/ הכלי שלך. אם אתה מרגיש שאתה על80/90/ קמש שקר כלשהו ואתה לא מוסגל להתחמק/ לבלום אז זאת לא המהירות שמתאימה לך בסיטואציה הזאת, אז או שתעבור נתיב או שתעקוף או שתאט (אפילו שזה מבאס).
    בכללית ממליץ להתרחק מהשול (מתאסף שם הרבה זבל), להתרחק ממשאיות מלאות, אוטובוסים ואם אפשר מנהגי מוניות.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Member
    מחזק את מה שנאמר לפני לגבי המומנטום הרב שאתה נמצא בו ברכיבות במהירויות שציינת,
    החצי שקל שלי, לא זוכר איפה שמעתי את זה אבל זה פשוט יושב לי בראש עמוק עמוק,
    במידה ואתה רואה מכשול כלשהו (גם אם זה בור בכביש או סתם ביוב ששקוע) וגם אם זה חפץ זר כלשהו, עדיף בעת ה"מגע" להיות במצב של מצערת פתוחה - בקיצור להאיץ.

כמובן מאותה סיבה של מומנטום, אתה מאיץ, הכלי מעביר את מירב העומס לגלגל האחורי ומעוניין להמשיך בקו ישר קדימה.

כמובן מחזק את שנאמר לגבי לעלות על המכשול בקו ישר ולא בזווית או סיבוב הכידון.

סע בדרכים בטוחות

Banned
    לא יודע איפה אתה רוכב אבל איילון נקי כמו טוסיק של תינוק. בעיקר בזכות המיליונים שעברו שם לפניך.
    מאידך, אם נקלעת לארבע - עאלא באחתי ואחותו. ותודה למשאיות.

Member הסמל האישי של miki
    אחד הכללים החשובים ביותר ברכיבה הוא לאן שהעיניים מופנות לשם אתה תרכב. הכלל הזה תופס במיוחד לגבי מכשולים וסכנות בכביש. קודם כל לא נועלים מבט על האובייקט שמפריע לנו בתנועה, אלא על דרך התחמקות ממנו - העיניים צריכות לחפש לאן "לברוח" ואז אחרי טיפה אימונים הכידון "ינוע לשם מאליו" . דבר שני , לעולם אבל לעולם אל תעקוף אם אין לך די שדה ראייה לראות סכנות - כמו בעת עקיפת משאית. כמו כן, הצמדות לרכב שלפניך, מעבר לכך שהיא מסוכנת מונעת ממך לראות מכשול על הכביש ולנסות להתחמק ממנו. הדבר מהותי יותר אם רוכבים אחרי רכבים גדולים שאיננו יכולים לראות מה קורה לפניהם.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    אחד הכללים החשובים ביותר ברכיבה הוא לאן שהעיניים מופנות לשם אתה תרכב. הכלל הזה תופס במיוחד לגבי מכשולים וסכנות בכביש. קודם כל לא נועלים מבט על האובייקט שמפריע לנו בתנועה, אלא על דרך התחמקות ממנו - העיניים צריכות לחפש לאן "לברוח" ואז אחרי טיפה אימונים הכידון "ינוע לשם מאליו" . דבר שני , לעולם אבל לעולם אל תעקוף אם אין לך די שדה ראייה לראות סכנות - כמו בעת עקיפת משאית. כמו כן, הצמדות לרכב שלפניך, מעבר לכך שהיא מסוכנת מונעת ממך לראות מכשול על הכביש ולנסות להתחמק ממנו. הדבר מהותי יותר אם רוכבים אחרי רכבים גדולים שאיננו יכולים לראות מה קורה לפניהם.
    כל מילה סלע! מבט מבט מבט . ומי שלא מבין מה זה אומר דחוף לקורס רכיבה

Member הסמל האישי של tree
    האם זה שרשור שיהפוך לשרשור צ'יזבטים? יש לי כמה משלי

Junior Member
    יאללה לך על זה...

ציטוט נכתב במקור על ידי tree צפיה בהודעה
    האם זה שרשור שיהפוך לשרשור צ'יזבטים? יש לי כמה משלי

Junior Member
    תודה חברים!!

חשבתי אולי שאחת הדרכים לזהירות, זה לנסוע עם וויז, ואז אם יש מכשול על הכביש, אפילו קטן, אולי נהג במכונית כבר דיווח ואז מקבלים התראה. לצערי אני לא נוסע הרבה עם וויז, וגם לא חושב שידווחו על אבן בכביש, אבל בכל זאת, נראה לי שעדיף....

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי matan23 צפיה בהודעה
    תודה חברים!!

חשבתי אולי שאחת הדרכים לזהירות, זה לנסוע עם וויז, ואז אם יש מכשול על הכביש, אפילו קטן, אולי נהג במכונית כבר דיווח ואז מקבלים התראה. לצערי אני לא נוסע הרבה עם וויז, וגם לא חושב שידווחו על אבן בכביש, אבל בכל זאת, נראה לי שעדיף....
    רעיון גרוע.
    כמות הסחת הדעת שהוויז מייצרת היא גדולה לאין שיעור, ומסוכנת לא פחות מחפץ על הכביש.
    העצות על שמירת שדה ראיה פתוח (שמירת מרחק, המנעות מנסיעה אחרי רכבים גדולים, ואני אוסיף גם לא לנסוע במרכז הנתיב), יותר חשובות.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אני חושב שכל הגישה שלך לא נכונה.
    תעיף את הטאייוני ותקנה איזה אוסטרי. הצבע לא ממש משנה- כתום או לבן עם נגיעות של כחול וצהוב.
    עדיף 2T ואתה יכול להשאר באותו הנפח, מקסימום 2 צ'ייסרים פחות.
    תראה איך עולמך ישתנה ולא תחשוש מעצמים בדרך.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.