בתכנון נכון, אוף סיזן, ניתן לטוס ללילה אחד באירופה, כולל לינה, במחיר נמוך יותר מההפרש שמקסי שילם למכס הישראלי. אני לא מבין מה זה "צריך עכשיו". אם לא מדובר בבלון חמצן וממילא צריך לחכות שההזמנה תגיע מחו"ל, כבר עדיף להימנע מלסמוך על אלת המזל, שתשלח בדיוק את המוצר שהזמנו, שלא ילך לאיבוד בדרך, שחברת השילוח לא תתעמר בך, שהמוצר לא פגום ושהמידות והצבע נכונים. כל מה שצריך זה לצאת מהקופסה. (עד שאני יצאתי מהקופסה, הצלחתי למלא מדף שלם, במוצרים שהזמנתי מחו"ל ולא בדיוק התאימו, למשל מגפי הארלי דווידסון, במידה שמתאימה אולי לקארים עבדול ג'אבר, פנסי איתות לרכב שלא קיים בארץ, כפפות 3XL שלא עולות לי על היד ועוד כהנה וכהנה...)
Erez Ronen
אני לא טס הרבה לחול (פעם בכמה שנים).
עם זאת,
מעולם לא הזמנתי משהו שלא התאים לי או לאופנוע. הכל תמיד היה בול.
אז אולי שווה להשקיע עוד כמה דקות במחקר במקום ללחוץ ישר על הקליק הימני.
ולגבי קפיצה קטנה לחול,
הבעיה היא לא הכסף, הבעיה היא הזמן.
אני הזמנתי 3-4 מעילים, כפפות וגם בגדים לא קשורים לאופנוע ותמיד פגעתי במידה.
לא אומר שפאשלות לא קורות, אבל מדף שלם?
נכון, דרש טיפה מדידות בהתחלה עם סרט מדידה (האשה עזרה בקטע הזה) וזהו.
לטוס לחו"ל רק בשביל לקנות ציוד? בזבוז של זמן.
ניחא אם זה במסגרת נסיעה לא קשורה אבל לטוס ללילה לקנות ציוד ולחזור?
כמו שאמרתי: לצאת מהקופסה.
אני מודע שלחלקנו, זמן שווה הון קטן וכל דקה מנוצלת עד לשניה האחרונה, כך שמן הסתם, אותם חברים ימשיכו לקנות לבוש והנעלה דרך הרשת וייקוו לטוב.
רק להמחשה, אם המוצר שמקסי חשק, עולה בחו"ל 2200 ש"ח ובארץ הוא נדרש לשלם עוד 1460 ש"ח, בסכום הזה, הוא רוכש כרטיס טיסה הלוך ושוב, לילה במלון, ארוחה במסעדה וזוכה למדוד ולבחור בדיוק מקסימלי את חליפת הרכיבה שלו. על הדרך, הוא כבר יכול להוסיף פריטים נוספים כדי להפוך את חווית הקניה הנהדרת הזאת, לעוד יותר משתלמת, במקום לשבת בבית, לחכות למשלוח ולצפות שהכל יסתדר. (אם הוא מוצא טיסה בחמישי אחר הצהריים וחוזר בשישי בערב, אפילו ימי עבודה לא יורדים לו.)
Erez Ronen
זה לא עניין של לצאת מהקופסה.
אני יכול להסכים אם מדובר ברכישה של ציוד בכמה אלפים (ואז במקרה של תפיסה המס מאוד גבוה) אבל מה קורה שאתה רוצה להזמין מעיל ב1000 שקל? נעליים ב400? גם עם מס+מע''מ+משלוח אתה לא תגיע לעלויות של לטוס לחו"ל.
ברור. הכל עניין של עלות מול תועלת. גם אני לא אטוס לחו"ל כדי לקנות כבל לטלפון... אבל שעון הרולקס, שאתה חולם עליו מגיל 16, שבארץ עולה 20 אלף שקל ובשוויץ הוא יצא במבצע בשמונת אלפים, אני מניח שגם אתה תרכוש כרטיס טיסה לשוויץ, גם אם זה יוצא על חשבון יום עבודה...
לרגע לא רמזתי על הברחת מוצרים במכס. חליפת רכיבה הנה פריט לבוש ואין עליה חובת הצהרה כשאתה עובר במכס.
Erez Ronen
בשביל שזה יצא משתלם לטוס לחו"ל רק בשביל לקנות ציוד, ההפרש צריך לכסות:
שכר יום עבודה (או 2 אפילו) + נסיעה לנתב"ג + כרטיס טיסה הלוך ושוב +נסיעות בחו"ל + מלון + אוכל + חזרה מנתב"ג + טרחה ובזבוז זמן.
ככה שבשביל פחות מ5000 שקל הפרש לא הייתי חושב בכלל בכיוון.
טסים בחמישי בערב, שישי על הבוקר אתה כבר בשדרה בברצלונה מודד חליפות, טיסה חזרה בשישי בערב ואתה מספיק לארוחת בוקר עם המשפחה.
כרטיס טיסה היום הלוך חזור זה עיניין של כ150 יורו בעידן הLOW COST עם מזוודה כמובן.
טרחה ובזבוז זמן תלוי איך אתה מסתכל על זה, אני מסתכל על זה כחוויה לספר לחברים ולילדים...
אז כן גם ב1500 שקל הפרש ( מה שנדרש הבחור בהתחלה לשלם מס) משתלם לטוס לחול לקנות ציוד ולחזור.