מי אמר שזה המצבר?
עשו בדיקת טעינה למצבר?
מי אמר שזה המצבר?
עשו בדיקת טעינה למצבר?
אביב אני לא מבין מה אתה רוצה.
אם חשבת שתקנה אופנוע ולא יהיו לך הוצאות וכאב ראש אתה טועה.
כמובן שיש אחריות לעניין אבל העסק כרוך בכאב ראש והוצאה אולי זמנית. תקבל את העצות או לא זאת כבר בעיה שלך אנחנו מביאים לך עובדות וממזערים נזק עתידי.
קודם כל קח מצבר אחר חבר במקומו רק לרגע ולבדוק שאכן מצבר פותר את הבעיה!
ולאחר שהבנו שאכן המצבר הלך נשקול אופציות ונשלול בהתאם. קודם כל מצבר שמת כ"כ מהר מכוון לשני מקומות - בעיית טעינה של האופנוע או מצבר דפוק (אמנם נדיר אבל בתוך המצבר יש תרכובת כימית ויתכן שגם היא לא עושה את עבודתה נאמנה).
כדי לשלול אופציות אתה בודק את המצבר ישירות עם רב מודד -מתח המצבר במנוחה וזרם!
לאחר מכן אתה צריך גם לבדוק שהבעיה היא לא מהאופנוע (כדי שאם תחליף מצבר לחדש האופנוע לא יגמור גם אותו נכון?)
את בדיקת הטעינה עושים גם עם רב מודד כשאופנוע מונע ובודקים מתח טעינה תקין.
לאחר שתגלה את הבעיה וההוצאות שיהיו כרוכות בהתאם תבדוק את אופציית 'הפעלת האחריות' רוב הסיכויים שתצטרך להביא קבלות ולדרוש החזרים. אני נוהג לא להוציא מכיסי מיד וקודם כל פונה עם האופנוע כמו שהוא הרי ככה קיבלתי אותו מהחברה עם המצבר שיעשו את הבדיקות שלהם ולאחר מכן ירשמו לי בכתב את ממצאי הבדיקה. אם הבעיה היחידה היא רק המצבר אז נדפקת אחי המצבר באחריות לתקופה קצרה. את המצבר מטרו גם קונים מחברה חיצונית וזו האחריות שהם מקבלים עליו.
נשמח לעדכונים והרבה הצלחה.
שבת שלום
בואי ונעשה סדר.
די ברור שהבעיות נובעות ממצבר לא מספיק טעון. מצבר לא טעון יכול לנבוע משתי סיבות: מצבר תקול ומערכת טעינה לא מתפקדת.
קלקול במצבר חדש יחסית נובע בד"כ מקצר בין תאים. זה דבר שיכול לקרות במצבר חדש או ישן או בכלל לא. אם זו הבעיה והאחריות על המצבר נגמרה את צריכה לקנות מצבר חדש.
חשמלאי יכול לאבחן קצר ע"י חיבור לטעינה חיצונית והסתכלות על הנוזל. אם יש קצר יהיו הרבה בועות גז בזמן הטעינה.
מערכת טעינה צריכה להיבדק עם מצבר תקין.
השלבים שאת צריכה לעשות הם: לבדוק אם המצבר תקול. אם כן, לקנות מצבר חדש, לחבר אותו ולבדוק טעינה. אם המצבר תקין צריך לטעון אותו ממטען חיצוני, לחבר אותו בחזרה ולבדוק טעינה. מערכת טעינה לא מתפקדת אמורה להיות מכוסה באחריות.
כמו שכבר כתבו לך, כשאת קונה אופנוע, במיוחד אם הוא לא חדש מהסוכנות, את צריכה לצפות להוצאות ומצבר זו הוצאה קטנה יחסית.
בהצלחה.