עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 26

אשכול: ביטוח מקיף? אזעקה? GPS? התייעצות לגבי שמירה על כלי חדש

צפייה משולבת

Member

Question ביטוח מקיף? אזעקה? GPS? התייעצות לגבי שמירה על כלי חדש

אהלן,

מתכוון בשבועות הקרובים להשתדרג מקטנוע 250 לנייקד 650-750 (עוד לא סגור ב100% על הבחירה)
    מה שגורם לי הרבה להתלבט בסכום המושקע - חדש / יד שניה, הוא סכנת הגניבה.
    אני גר בת״א, חונה בחנייה מתחת לבניין (אין שער או מניעה מכל כלי להיכנס אבל מוסתר מהרחוב)
    ישנה אפשרות לקשור גם גלגל אחורי וגם קדמי

השאלה היא כזו, בהנחה שהסכום המושקע בכלי הוא באזור 50K, אני סטודנט וזהו כלי התחבורה היחיד שלי, איך כדאי לי לבטח / להגן עליו?
    כרגע עם קטנוע ששווה 15K~ אני לא מרגיש שצריך או נכון להוסיף ֿמשהו מעבר למנעול דיסק וקשירה.

אני הולך כמובן לקשור את שני הגלגלים לנעול דיסק ולכסות באופן מלא.
    אין ספק שבסוף אני זה שאצטרך לקבל החלטה בהתאם לחשש / יכולת מימון, אבל אני רוצה לשמוע את דעתם של אנשים במצב דומה, איזה בחירות עשיתם?

ביטוח מקיף? הזעקה האחרונה? אזעקת GPS עם שלט? אולי שילוב?
    רוצה להינות מהכלי ולישון בשקט כמו כולם...

Member
    שאלה כמה אתה מוכן להשקיע.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי SuperRuti צפיה בהודעה
    ומה המרחק בינך לאופנוע במהלך היום.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי SuperRuti צפיה בהודעה
    הבנתי שהזעקה האחרונה זה סכום של 4-5K~ באופן חד פעמי ולאחר מכן תשלום של כמה עשרות שקלים בחודש.
    נשמע כמו הוצאה סבירה שאני יכול לקחת בחשבון כשאני בוחר איזה כלי לקנות.

אני לא יודע מעבר לזה כמה מקובל להשקיע, וכמה אנשים באמת מבטחים מקיף, אם זה משהו שרוכבים מנוסים יותר ימליצו עליו אני אקח בחשבון בסך הקניה.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    ומה המרחק בינך לאופנוע במהלך היום.
    בלילה הוא מתחת לחלון של הדירה, אבל לא ליד החדר שינה ככה שאתעורר מרעשים לידו.
    במהלך היום חונה בחניון תת קרקעי של העבודה, שם הוא פחות מדאיג אותי גם כי זה יחסית מוגן וגם כי יש הרבה יותר ממתקים מסביב אם מגיע גנב פוטנציאלי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי omer צפיה בהודעה

בלילה הוא מתחת לחלון של הדירה, אבל לא ליד החדר שינה ככה שאתעורר מרעשים לידו.
    במהלך היום חונה בחניון תת קרקעי של העבודה, שם הוא פחות מדאיג אותי גם כי זה יחסית מוגן וגם כי יש הרבה יותר ממתקים מסביב אם מגיע גנב פוטנציאלי.
    אם כך, לדעתי מתאימה לך אזעקת ביפר, כזו שאם מישהו נוגע באופנוע השלט רוטט ומצפצף. בנוסף, כמובן לכיסוי וקשירה.

Senior Member
    לישון בשקט זה רק מקיף.
    זעקה אחרונה זה טוב אבל אם קורה משהו לאופנוע שלך בזמן שהוא חונה הם לא מכסים את זה.
    גם המערכת שלהם מתריעה רק אחרי חצי דקה ומעלה ואז נשאר לך רק לבוא ולראות את האופנוע שבור.
    אבל זה הכל תלוי ביכולת הכלכלית שלך.
    מקיף גם יכסה אותך אם תהרוס את האופנוע בתאונה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    לישון בשקט זה רק מקיף.
    זעקה אחרונה זה טוב אבל אם קורה משהו לאופנוע שלך בזמן שהוא חונה הם לא מכסים את זה.
    גם המערכת שלהם מתריעה רק אחרי חצי דקה ומעלה ואז נשאר לך רק לבוא ולראות את האופנוע שבור.
    אבל זה הכל תלוי ביכולת הכלכלית שלך.
    מקיף גם יכסה אותך אם תהרוס את האופנוע בתאונה.
    אז אני מניח שאתה עם מקיף? יכול לשתף כמה אתה משלם ומה אתה ממליץ?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי omer צפיה בהודעה
    אז אני מניח שאתה עם מקיף? יכול לשתף כמה אתה משלם ומה אתה ממליץ?
    אני עם זעקה אחרונה.
    שילמתי 3500 התקנה ועוד 888 לשנה.
    מה שמבעס זה שאני מקבל הודעה שהאופנוע קיבל "זעזוע" וכשאני מסתכל מהחלון אני כבר לא רואה אף אחד לידו.
    חוץ מזה, קיבלתי שלטים תקולים שאכלו סוללה אז בוקר אחד ניגשתי לאופנוע והוא לא מניע (שלט בן חודש).
    הם שניהם הוחלפו במסגרת האחריות (נסיעה לתל אביב למשרדים שלהם).

מקיף היה בערך 5000 שקל (כולל צד ג') ודרש ממני אזעקה עם מוקד באודי דגן. ללא צורך בקשירה.

Member
    תראה לי גנבו את האופנוע, הוא חזר אלי לפני כמה ימים במצב הרוס ויש לי פרוייקט גדול עליו עכשיו, ביטוח נגד גניבה יעלה לך 3500 ש"ח לשנה, ביטוח מקיף מלא הכולל גם תאונה ותאונה עצמית עולה 5000 ש"ח בשנה, בדיעבד חבל שלא ביטחתי אותו, הכאב לב והחור בכיס לא שוום את זה. יש מכת גנבות במרכז, מתל אביב ועד פתח תקווה וכולל את איזורי השרון וראשון. הם פשוט גונבים כל יום כמה אופנועים בלי מפריע וזה יכול להיות אצלך בבית, באוניברסיטה, בפאב, שאתה אצל חבר או חברה, בכל מקום פשוט. במיוחד אופנועים יפים, הם מתים על זה. הביטוח לא תופס מסגרת אשראי ויורד כמו הוראת קבע דרך הכרטיס, לדעתי - מיגון של רב בריח עם ביפר או לחלופין HGB שיש לך אפליקציה בנייד כולל איתור + קשירה וכיסוי + ביטוח מקיף, לפחות נגד גניבה, למרות שאם אתה עולה מטוסטוס לאופנוע נייקיד שיש לו סביב 100 כוח סוס הייתי מבטח ביטוח מקיף מלא כולל תאונה והחלקה. ואז באמת אתה יכול לישון טוב טוב בלילה, אצלי האופנוע חנה בחנייה פרטית, עם מחסום והם גנבו אותו. לא שווה את הכאב שאתה מגלה בבוקר שאין אופנוע. פשוט אם אתה מוציא 50 אלף ש"ח על אופנוע ואין לך רזרבות של כסף נוספות אז כדאי מאוד לבטח ביטוח מקיף מלא. כן זה 5 אלף אבל זה נותן לך שקט נפשי ואתה יודע שאם יקרה לך מה שקרה לי ולעוד המון אנשים תקבל את הכסף של האופנוע חזרה.
    זאת דעתי מניסיון כואב.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobi צפיה בהודעה
    תראה לי גנבו את האופנוע, הוא חזר אלי לפני כמה ימים במצב הרוס ויש לי פרוייקט גדול עליו עכשיו, ביטוח נגד גניבה יעלה לך 3500 ש"ח לשנה, ביטוח מקיף מלא הכולל גם תאונה ותאונה עצמית עולה 5000 ש"ח בשנה, בדיעבד חבל שלא ביטחתי אותו, הכאב לב והחור בכיס לא שוום את זה. יש מכת גנבות במרכז, מתל אביב ועד פתח תקווה וכולל את איזורי השרון וראשון. הם פשוט גונבים כל יום כמה אופנועים בלי מפריע וזה יכול להיות אצלך בבית, באוניברסיטה, בפאב, שאתה אצל חבר או חברה, בכל מקום פשוט. במיוחד אופנועים יפים, הם מתים על זה. הביטוח לא תופס מסגרת אשראי ויורד כמו הוראת קבע דרך הכרטיס, לדעתי - מיגון של רב בריח עם ביפר או לחלופין HGB שיש לך אפליקציה בנייד כולל איתור + קשירה וכיסוי + ביטוח מקיף, לפחות נגד גניבה, למרות שאם אתה עולה מטוסטוס לאופנוע נייקיד שיש לו סביב 100 כוח סוס הייתי מבטח ביטוח מקיף מלא כולל תאונה והחלקה. ואז באמת אתה יכול לישון טוב טוב בלילה, אצלי האופנוע חנה בחנייה פרטית, עם מחסום והם גנבו אותו. לא שווה את הכאב שאתה מגלה בבוקר שאין אופנוע. פשוט אם אתה מוציא 50 אלף ש"ח על אופנוע ואין לך רזרבות של כסף נוספות אז כדאי מאוד לבטח ביטוח מקיף מלא. כן זה 5 אלף אבל זה נותן לך שקט נפשי ואתה יודע שאם יקרה לך מה שקרה לי ולעוד המון אנשים תקבל את הכסף של האופנוע חזרה.
    זאת דעתי מניסיון כואב.
    תודה חבר!
    לקחתי בחשבון...

Member
    מצטרף להמלצה של הביטוח מקיף, תחשוב שאם היה לך רכב בשווי 50000 היה ברור שאתה עושה מקיף. אז אני לא חושב שבאופנוע זה צריך לשנות.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Member הסמל האישי של iec
    תעבור לגור בקומת קרקע ודחוף אותו לתוך הדירה....לחצים נפשיים לא טובים לבריאות. חלילה אם יגנבו לך את הכלי גם עם ביטוח מקיף תרגיש כאילו לקחו לך חלק מהגוף.
    No Risk No Fun
    No Sun No Tan
    !I Love my italian

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadavh55 צפיה בהודעה
    מצטרף להמלצה של הביטוח מקיף, תחשוב שאם היה לך רכב בשווי 50000 היה ברור שאתה עושה מקיף. אז אני לא חושב שבאופנוע זה צריך לשנות.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    נכון, אך אל תשכח שביטוח חובה ומקיף לרכב שעולה כ50K יהיה בסביבות ה4K.

אך כדי לבטח אופנוע מקיף וחובה במחיר הזה, תצטרך להיפרד מכ10K.

כאשר היה לי אופנוע פרטי במחיר הזה עשיתי ביטוח חובה ומקיף מצומצם (גניבה או שריפה).

חשוב שתדע שמקיף מחייב אותך במיגון, ז"ת אתה חייב אזעקת ביפר טובה עם מערכת ניתוק הצתה או אימובילייזר באופנוע, חייב מנעול דיסק, חייב קשירה, אך בתוספת תשלום קטנה תוכל לכנס לחבילה שתחייב אותך לקשור רק בשעות חושך, ובמידה ותצטרך את שרותי הביטוח תצטרך לוותר על 10% מערך הכלי, כך שהם יתנו לך רק 90% מערכו במקרה של אבדן להלכה.

Junior Member הסמל האישי של מתן16
    רק ביטוח מקיף , בנוסף לאזעקת ביפר מנעולים וכ'ו. יש לך אופציה למקיף מצומצם שזה מכסה גניבה , שריפה , לא כולל תאונה עצמית עם האופנוע . כמעט חצי סכום ממקיף מלא.

Senior Member
    כמעט כרגיל, אני עומד לכתוב לך ההפך ממה שרובם כתבו כאן.

נכון - הכי טוב זה מקיף. אבל, העלות היא מטורפת ולא פרופורציונית לחלוטין. שים לב שאם אתה עושה מקיף שלמת את מחיר האופנוע תוך 5-6 שנים. הסיכויים הם שאם תחסוך את הכסף הזה תרוויח (כן, יש גם סיכון קטן).
    דבר שני - אם אתה עושה מקיף לדעתי זה בזבוז כסף למגן יותר ממה שהכרחי. כל גרוש שאתה משקיע בזה - בעצם עזרת לחברת הביטוח לשלם פחות. אם היית מקבל הנחה בפרמיה עקב מיגון טוב - ניחא. אבל גם לשלם את הפרמיות המטורפות וגם להשקיע אלפי שקלים על מיגון בעיני זה לזרוק כסף לפח (או נכון יותר, להגדיל את רווחי חברות הביטוח).
    לעיתים אין ברירה. אם אתה מחנה את האופנוע במקום גלוי ונמצא שעות רחוק ממנו - או שתעשה ביטוח מקיף או שתקח סיכון כזה או אחר. אבל מצבך שונה. אתה תמיד נמצא במרחק של דקה מהאופנוע. אם תשקיע במערכת ביפר טובה (בין 500 ש"ח למערכת סינית מ-e-bay, עבור דרך כ-1000 ש"ח עבור מערכת שקולבוטקס מוכרים ועד כמה אלפים למערכת משוכללת מאוד - המאסטר ימליץ לך על אחת אם תבקש יפה) ולא תזניח קשירה וכיסוי אתה יודע שמרגע שנוגעים לך באופנוע או בכיסוי אתה תוך חצי דקה-דקה במקום. זה, לטעמי, יותר ממספיק.