עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 25 מ 25

אשכול: חוות דעת לפני קניה DR 650

Junior Member
    תודה לכולם
    לבעלי הDR או בעלים לשעבר ....יכולים לרשום דברים חשובים שכדאי לשים לב לגבי הדגם או בעיות/מחלות שצפויות לצוץ לי בהמשך?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    שריקה מהגיר, בעיקר מהילוכים שנוסעים בהם הרבה (בשטח זה שלישי).
    כשהאופנוע מתיישן (מאוד) דיאפרגמת ברז דלק.
    בפילטר אוויר, הספוג נוטה לא לשבת במקום ואז המנוע שואב טינופת (יכול גם לגמור מנוע, בעיקר אם רוכבים באבק). אני הוספתי שיניים על הפלסטיק שתומך בספוג, כדי שימנעו ממנו לזוז בעת ההרכבה.
    ברגים של פילטר שמן- מכונאים בינוניים נוטים לחזק אותם יותר מדי ולהרוס את ההברגות.

אם רוכבים בשטח, מומלץ מאוד להשיג מגיני קייסים.

לא יכול לערוך,
    אבל מי שמתכנן לעשות מכונאות בעצמו, אז שווה גם להחליף את הבורג סרק לאחד ארוך שניתן לכוון בלי מברג מיוחד. אני גם ביטלתי את הכבל צ'וק ואת מקומו תפסה ידית צ'וק קטנה על הקרבורטור (לא חובה, אצלי פשוט הכבל התפגר וזאת היתה הזדמנות להעיף אותו.
    לוודא שיש ידיות אחיזה אחוריות (כחלק מסבל, או לא). זה חשוב מאוד כשנופלים בשטח ובכלל.

Junior Member
    רוכב על dr שנה וחצי ועשיתי 35 אלף ק"מ.
    אופנוע מושלם לשילוב של נסיעות יומיות עם שבילים בסופש.
    אף פעם לא הייתה לי בעיה שדרשה מוסך
    בעיות:
    מעל השרשרת יש רולר שאמור למנוע קפיצה של השרשרת אבל במכה הראשונה הוא יכול להיתלש ולגרום לחור בשילדה ולכן הרוב ממליצים לפרק אותו לתמיד.
    לגבי הברגים של היונייטד שמשתחררים מ2018 שמו לוקטייט, אין מה לפחד כי ברגע שהם מתחילים להשתחרר הנורה של הניוטרל לא יציבה וזה אינדיקציה לבעיה. יש אפשרות לאבטח אבל מומלץ רק אם פתחת מכסה קלאץ' למשהו אחר.
    האופנוע כבד אז קח את זה בחשבון
    להרבה אופנועים יש הזעה קטנה של שמן מאזור הפלאג-לא מומלץ לתקן כי זה רק ויזואלי והנזק של פירוק האזור והרכבה לא נכונה יגרום לנזק( אשמח לתת לך חוות דעת על מוסכים מומלצים ולא מומלצים בפרטי)
    גובה-אני 1.69 והוא ממש מתאים לי
    נ.ב-הבחור שמוכר לך את האופנוע החליף לcrf ורשם שהוא מוכר ב30 אם אני לא טועה. תבדוק טוב . תיכנס לקבוצה של הcrf ותמצא את המוכר

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    שריקה מהגיר, בעיקר מהילוכים שנוסעים בהם הרבה (בשטח זה שלישי).
    .
    סגרת לי פה פינה עם השריקה שיש לי בשלישי מה XT ,ניסיתי לחפש על זה קצת מידה אבל לא כל כך הצלחתי, המלצות לטיפול בעיניין?

ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    סגרת לי פה פינה עם השריקה שיש לי בשלישי מה XT ,ניסיתי לחפש על זה קצת מידה אבל לא כל כך הצלחתי, המלצות לטיפול בעיניין?
    יש כמה גישות.
    בגדול, השריקה נובעת משחיקה של השיניים בגלגל"ש. הזוית עבודה שלהן מול הגלגל"ש הנגדי משתנה ונוצרת שריקה. השריקה כשלעצמה אינה בעייתית, אבל, זה יכול להעיד על זוויות עבודה של גלגלי השיניים, הגורמים לעומס צידי הרוצה להפריד ביניהם. כשזה מחמיר מתחילה תופעה של קפיצת הילוך. כאן כבר מתחיל להיות מסוכן כי גלגלש שקופץ ומקבל מכה (כמו נסיון שילוב בלי קלאץ אבל בסינכרון לא טוב) עלול לשבור שיניים שמטיילות בגיר וטוחנות אותו עד דק. בנוסף, לעתים גלגל השיניים עובד בעומס כזה שהוא רגיש יותר לשבר.

אחרי ההפחדה עם הוורסט קייס סנאריו... אני נסעתי בדיאר עם שריקה מהגיר במשך כמה שנים טובות וזה לא הפריע לי. רק כשעשיתי שיפוץ לחלקים אחרים במנוע (באזור ה100-120 אלף ק"מ) פתחתי ושיפצתי גם את הגיר (מסתבר שגם החמישי היה שחוק).
    באתרים המתמחים בדיארים ניתן לקנות קיטים של גלגלי שיניים מחוזקים להילוכים שעובדים קשה.

כמובן שמהתיאור אי אפשר לדעת מה המצב אצלך, אני תיארתי מה שאני מכיר כנפוץ.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    יש כמה גישות.
    בגדול, השריקה נובעת משחיקה של השיניים בגלגל"ש. הזוית עבודה שלהן מול הגלגל"ש הנגדי משתנה ונוצרת שריקה. השריקה כשלעצמה אינה בעייתית, אבל, זה יכול להעיד על זוויות עבודה של גלגלי השיניים, הגורמים לעומס צידי הרוצה להפריד ביניהם. כשזה מחמיר מתחילה תופעה של קפיצת הילוך. כאן כבר מתחיל להיות מסוכן כי גלגלש שקופץ ומקבל מכה (כמו נסיון שילוב בלי קלאץ אבל בסינכרון לא טוב) עלול לשבור שיניים שמטיילות בגיר וטוחנות אותו עד דק. בנוסף, לעתים גלגל השיניים עובד בעומס כזה שהוא רגיש יותר לשבר.

אחרי ההפחדה עם הוורסט קייס סנאריו... אני נסעתי בדיאר עם שריקה מהגיר במשך כמה שנים טובות וזה לא הפריע לי. רק כשעשיתי שיפוץ לחלקים אחרים במנוע (באזור ה100-120 אלף ק"מ) פתחתי ושיפצתי גם את הגיר (מסתבר שגם החמישי היה שחוק).
    באתרים המתמחים בדיארים ניתן לקנות קיטים של גלגלי שיניים מחוזקים להילוכים שעובדים קשה.

כמובן שמהתיאור אי אפשר לדעת מה המצב אצלך, אני תיארתי מה שאני מכיר כנפוץ.
    ואו. תודה!
    לא זוכר במיוחד ממתי התחילה אבל מתוכננת עבודה על המנוע וסביר שכבר אפתח את הקייסים לבדוק מה הולך שם כי צריך להחליף את מוט רגלית ההילוכים. (הבהמה על 160K+ ועברה כבר מנוע פעם אחת)

Junior Member
    היה כאן מישהו שפירסם אתר טוב לקניית חלקים ואביזרים ל DR ולאופנועי שטח/ דוש בכללי...מישהו מכיר או יכול להמליץ?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Seva צפיה בהודעה
    שלום לכולם!
    אני חושב לקנות DR 650.
    רב הנסיעות שלי הם בתוך ת"א ומדי מפעם מחוץ לעיר וגם נסיעות לצפון מדי פעם.
    עם זאת אני רוצה לטייל קצת בשטח סופי שבוע (בעיקר שבילים קלים).
    הציעו לי באחת הסוכנויות בעיר DR 650 2018 תאריך עליה לכביש 11/2018. במחיר 32000.
    האופנוע יש ראשונה ועבר 600 ק"מ בסה"כ. הבעלים שלו שם מגן גחון ומגני ידיים, האופנוע במצב מלוקק ללא שריטה עם אחריות לעוד שנתיים כמעט.
    האם שווה?! מה דעתכם? אשמח לשמוע תגובות
    נשמע שווה מאוד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

אני המלצתי על אתר שנקרא procycle.
    צריך לברור מה מזמינים כי חלק מהדברים טובים וחלק באיכות נמוכה.
    (גילוי נאות, פעם אחרונה שהזמנתי משם היתה כבר לפני כמה שנים, אבל האתר לא השתנה הרבה, וחלק גדול מהמוצרים שהיו אז, עדיין מופיעים).