עקרונית אני מאמין שצריך אישור, אבל אל תתן לזה לעצור אותך. בכל מקרה לא יהיה לאף אחד רצון או יכולת להוכיח שאתה עשית את זה.
לך על זה רק תוודא שאף אחד לא נוסע על הרמה עד שהבטון מתקשה!
היי, אני מעוניין לבנות רמפה (כבש) למדרגה של כמה סנטימטרים בחניון של הבניין שלי לצורך חנייה של האופנוע (נמאס הזינוק בעליה)
צריך אישורים לזה? ראיתי שכנים שעשו לכניסה של המחסנים שלהם, ז״א מול הדלת של המחסן עשו רמפה יורדת כזאת
מה אומרים?
עקרונית אני מאמין שצריך אישור, אבל אל תתן לזה לעצור אותך. בכל מקרה לא יהיה לאף אחד רצון או יכולת להוכיח שאתה עשית את זה.
לך על זה רק תוודא שאף אחד לא נוסע על הרמה עד שהבטון מתקשה!
אתה מתכוון לרולקה בין מפלס הכביש למדרכה?
גש לאיזה קבלן טנדר עם אבא. תפרד מ-500 ש"ח ואף שכן לא יידע, אם זה העניין.
חומרים יעלו לך פחות מ -100 ומדובר בחצי שעה לפחות.
מבחינת החוק מניח שצריך מבחינת המציאות זה תלוי בשכנים.
אם אתה ומשפחתך אהודים בקרב השכנים אף אחד לא יתלונן.
צריך בטון לא מלט. מלט ייסדק בוודאות. בנוסף פותח השרשור לא ציין את האורך הרצוי של הרמפה ולא את הגובה. כניסה לחניה יכולה לנוע מ-5 ועד 15 מטר אורך. בנוסף צריך לחשב את הפרש הגובה והשיפוע. במילים אחרות צריך חול, חצץ, מלט ומים כדי לקבל בטון בנפח כולל של 2-10 דליים. זה עדיין לא סיפור אבל זה מלכלך ומזיעים מהעניין וגם צריך קצת ידיים ושליטה בצמיגות \ נוזליות החומר בשלב ההכנה.
שיפוע אחיד של 30 מעלות על הפרש גובה של 15 ס"מ לדוגמא- לא חושב שיפריע למישהו או שצריך אישור. הייתי פונה לוועד אם היחסים תקינים וגם כדי שיתלו שלט כי יעלו על הרמפה לפני שתתקשה וחבל. צריך לפחות 24 שעות ורצוי 48 ולהשקות לפחות פעמיים. אם רוצים לשמור על הרמפה לאחר הביצוע צריך להניח לוח מתכת או עץ סנדוויץ שיגן על השיפוע ויאפשר למכוניות לעבור ולא לחרבש את היצירה. בנוסף צריך מטאטא, 3 דליים, פיילה, מסטרינה או טוריה, מלדג', 2 שקים חול, חצי שק מלט, שק חצץ. חצי שעה לבעל מקצוע עם כלים וסרט רע למי שלא מכיר.
אני לא מבין בזה, אבל הייתי מוסיף צינור בצמוד לפינה.
זה גם יפחית את כמות החומר הנדרשת.
חברים, בכדי לחדד, אני בדבר איתכם על חניון פרטי (חניות בקומות מינוס 1,2,3) של בניין, שם אני מחנה את הרכב הפרטי שלי ובנוסף גם את האופנוע באחד המדרכות כבר כמה שנים.
דיי נמאס לי מפעולת זינוק בעליה וה״מכה״ במרכאות שקוראת באת המפגש בין הגלגל הקידמי ובין המדרכה באת העליה למדרכה.
כל הסיפור הזה עולה 35 שקל ברמת חומרים (מלט/חול/סומסום - חצץ).
אני מתכוון לחזק את היציקה עם ברזלים כבסיס למבנה.
משהו כזה רק הרבה יותר אסתטי ונקי (במציאות זה הרבה יותר קטן ולא מורגש)
IMG_0550E.jpg
בשביל ספורט אנסה לענות בדייקנות. אם מדובר על חנייה פרטית, כזאת שרשומה בטאבו בתוך בניין משותף - לא צריך שום אישור. גם לא הסכמת הדיירים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
החניה של הרכב, פרטית שלי רשומה בטאבו.
לגבי האופנוע, אני מחנה בשטח ריק/לא בשימוש כמו שבתמונה כבר כמה שנים בלי תלונות מצד השכנים/וועד.
EJEPG.jpg