ברכות מפורום הזוחלים על ארבע.

בעברי היו טיפה אופנועים, ולפני שלוש שנים שכרתי אופנוע באירופה לראות שהמוח עדיין מחווט ואני בסדר.
אני מאוד רוצה לאמץ את נושא רכיבת המסלול כתחביב לשנים הבאות. יש לי רקע בנהיגה ספורטיבית וגם ברכיבת אנדורו במשך מספר שנים. קצת כביש פה ושם, אבל אף פעם לא באופן ממושך. עכשיו בעיקר אופני הרים וסינגלים אבל אני צריך בנזין בחיים שלי.

שאלות:

1. מהם המסלולים הפעילים? עד כמה הם שוקקים? מהי הרמה שלהם?

2. איך עובדים ימי המסלול הפתוחים? מהי התדירות? רמת הארגון? בטיחות?

3. באשר לאופנוע, אני קצת בדילמה. אני בחור לא קטן (כמעט מטר תשעים וכמעט 120 ק"ג) כך שR3\נינג'ה 400 נראים לי קצת בספק. חשבתי על R6 או נינג'ה 636, ואולי ממודל חדש יחסית (ואולי חדש לגמרי) בשביל לקבל גם את יתרונות האלקטרוניקה המודרנית וגם כי רבאק, אני רוצה את הריגוש שבצרחה של I4 ב15 אלף סל"ד. התקציב לא מאוד מהותי, הייתי שמח לסגור את האופנוע + ציוד רכיבה בפחות מ60 אלף שקל אבל גם אם זה יותר, אפשר לדבר.
איך המסלולים מבחינת ההתאמה שלהם לאופנועים המהירים יותר?

4. התוכנית היא להחזיק את האופנוע ככלי למסלול בלבד ולהתנייד עם עגלה. רישוי אפור נשקל, אבל נשמע לי יותר בעייתי משיקולי סחירות ואני גם מעדיף ביטוח חובה סטנדרטי על יתרונותיו ומגרעותיו (בהנחה כמובן שהוא יכסה לי ימי מסלול). לא מתכוון לעלות על הכביש.

5. בסופו של דבר, האם מצב הענף בישראל (מבחינת פעילויות ומתקנים) מצדיק להחזיק אופנוע ייעודי כזה ולצפות להשתמש בו פעם בשבוע-שבועיים?