עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: אופנוע ראשון בחיי A1 לנסועה גבוהה נוחות טובה ושמירת ערך

צפייה משולבת

Junior Member

אופנוע ראשון בחיי A1 לנסועה גבוהה נוחות טובה ושמירת ערך

שלום לכל החברים,
    בימים הקרובים מתחיל ללמוד רשיון A1

אז בינתיים יש לי שאלות של מתחילים:
    1. כל כמה זמן טיפולים?
    2. מה ירידת הערך של אופנועים?
    3. מה זה נסועה סבירה לאופנוע?
    4. כמה עושה אופנוע לליטר בנזין?
    5. איזה סוג תקלות יש בד"כ באופנועים?
    6. האם צמיגים זה עסק יקר או כמו רכבים?

לאחר קבלת הרשיון ארצה לקנות אופנוע שיענה על הצרכים הבאים:
    1. דו-מושבי (להסיע את הילדה לבי"ס בבוקר - כמובן לא בחודשיים שלושה הראשונים עד שאוודא שאני יכול להשתלט לבד)
    2. נוחות מקסימאלית
    3. נסועה גדולה (כ- 30 אלף לשנה)
    4. צריכת דלק טובה

מצד אחד התקציב לא מוגבל (עד 150 אלף ש"ח)
    מצד שני מאחר ולא היה לי אופנוע לפני, רוצה קודם לוודא שהכלי הזה מתאים לי, מתאים לצרכים שלי, עושים לי הנאה כפי שאני מנחש ורק אז להביא כלי טוב.
    לכן בשלב הראשון מעדיף לקנות משהו שישמור על ערכו לאחר תקופה של כמה חודשים

תודה לכם מראש על העזרה

Senior Member
    בתקציב של 150 אלף שקל אתה קונה שני אופנועי a1 ונשאר עם עודף.
    לפי מה שאתה רושם (30,000 אלף קילומטר בשנה זה הרבה מעל הממוצע) הייתי קונה כלי a1 יד שנייה, מחכה שנה ואז מוציא רישיון a.
    בנתיים תוכל ללמוד ולתרגל, אולי אפילו קורס רכיבה מתקדמת.
    לא ציינת סגנון אבל רשמת נוחות מירבית אז אפשר להמליץ לך על:
    הונדה cbx 500
    Mt-700 טיירסר
    ויסטרום 650 מוגבל
    מדובר על כלים יחסית "ידידותיים" לרוכב המתחיל, נחשבים אמינים ונוחים.
    כיד שנייה ניתן למצוא כלים עם קילומטרז' מאוד נמוך ועדיין באחריות חברה.
    חשוב לציין שתהיה לך ירידת ערך בגלל הקילומטרז' הגבוהה שאתה עושה אבל אם זה רק לשנה.(במיוחד אם תשמור על הכלי).
    לגבי שאר השאלות שלך, הם נורא כלליות והתשובה משתנה בין דגם לדגם ובין חברה לחברה.
    נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 08-07-2019 בשעה 12:24.

Member
    הי, בתור רוכב a1 חדש בעצמי, שעבר תהליך דומה מאוד לשלך, הייתי רוצה לשתף אותך בכמה נקודות למחשבה.

1) סוג ואופי הכלי:
    כמו שאתה כבר בטח שמת לב היום יש מגוון מאוד רחב של כלים המתאימים לרכיבה עם רישיון a1.
    סגנונות האופנועים שונים מאוד, ובלי ניסיון על כלים אחרים\דומים אתה כרגע רק יכול לרצות ״עם העיניים״.
    מה שאומר שאתה תכלס חושב שאתה יודע מה אתה רוצה, אבל בלי ניסיון ברכיבה אתה לא באמת יודע.

2) רכישת כלי חדש \משומש:
    זה נהדר שאין לך מגבלת תקציב פיסית (כלומר יש לך את הכסף). אבל אני הייתי ממליץ ליצור לעצמך מגבלת תקציב מלאכותית.
    כמה סיבות:
    2.1) אנחנו תמיד רוצים את ההכי טוב שאנחנו יכולים להשיג, וכשאין מגבלת תקציב אתה עשוי לקנות אופנוע מאוד שווה ויקר.
    אבל בתור רוכב חדש אתה:
    א) לא תמצה את הכלי \ לא תדע להעריך את הכלי עוד הרבה זמן ולכן רוב ההשקעה היא להרגשה טובה ש״יש לך״.
    ב) בתור רוכב חדש אתה תעשה המון טעויות, חלקן יעלו לך בנזק לכלי. החל מתפעול הילוכים וגז גרוע, עד הפלות וכדומה.
    ג) כל מה שאתה מדמיין על עולם הדו-גלגלי יכול להיסתבר כשונה מהותית כאשר נקודת המבט שלך תהיה מתוך מושב האופנוע.
    ד) בהתאם לנקודה ה (1) - אתה עלול לקנות כלי יקר מאוד שבכלל תבין מהר מאוד שזה לא הסגנון שאתה רוצה.
    ה) אין לך עוד מושג כמה באמת עולה עולם הדו גלגלי. החל ממיגון שיפתיע אותך במחירים שלו(במיוחד אם אתה בעל אמצעים כי אז תחפש את הטוב ביותר), ועד ביטוח ואביזרים.
    גם בבחירת אלה אתה תעשה המון טעויות ותרצה להחליף\לקנות חדש. תשאיר לך תקציב לזה.
    2.2) אתה כרגע מוציא רישיון a1, אם הכל ילך כמו שאתה רוצה אתה 99% תרצה לעשות רישיון a עוד שנה , גג שנתיים. מה אז עם האופנוע היקר והנוצץ שלך?
    * לא הייתי בונה על פתיחת מגבלה כי תאמין לי כאשר אין לך ניסיון עם כלים אחרים ייגרדו לך האצבעות מהר מאוד לנסות עוד ועוד כלים. אתה לא באמת תרצה להישאר עם האופנוע הראשון 5 שנים.

אלו רק דעות פרטיות שלי שמתאימות לי לפי האופי שלי, אשמח אם זה יעזור לך במשהו, אבל אם לא אז לא.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lygav צפיה בהודעה
    הי, בתור רוכב a1 חדש בעצמי, שעבר תהליך דומה מאוד לשלך, הייתי רוצה לשתף אותך בכמה נקודות למחשבה.

1) סוג ואופי הכלי:
    כמו שאתה כבר בטח שמת לב היום יש מגוון מאוד רחב של כלים המתאימים לרכיבה עם רישיון a1.
    סגנונות האופנועים שונים מאוד, ובלי ניסיון על כלים אחרים\דומים אתה כרגע רק יכול לרצות ״עם העיניים״.
    מה שאומר שאתה תכלס חושב שאתה יודע מה אתה רוצה, אבל בלי ניסיון ברכיבה אתה לא באמת יודע.

2) רכישת כלי חדש \משומש:
    זה נהדר שאין לך מגבלת תקציב פיסית (כלומר יש לך את הכסף). אבל אני הייתי ממליץ ליצור לעצמך מגבלת תקציב מלאכותית.
    כמה סיבות:
    2.1) אנחנו תמיד רוצים את ההכי טוב שאנחנו יכולים להשיג, וכשאין מגבלת תקציב אתה עשוי לקנות אופנוע מאוד שווה ויקר.
    אבל בתור רוכב חדש אתה:
    א) לא תמצה את הכלי \ לא תדע להעריך את הכלי עוד הרבה זמן ולכן רוב ההשקעה היא להרגשה טובה ש״יש לך״.
    ב) בתור רוכב חדש אתה תעשה המון טעויות, חלקן יעלו לך בנזק לכלי. החל מתפעול הילוכים וגז גרוע, עד הפלות וכדומה.
    ג) כל מה שאתה מדמיין על עולם הדו-גלגלי יכול להיסתבר כשונה מהותית כאשר נקודת המבט שלך תהיה מתוך מושב האופנוע.
    ד) בהתאם לנקודה ה (1) - אתה עלול לקנות כלי יקר מאוד שבכלל תבין מהר מאוד שזה לא הסגנון שאתה רוצה.
    ה) אין לך עוד מושג כמה באמת עולה עולם הדו גלגלי. החל ממיגון שיפתיע אותך במחירים שלו(במיוחד אם אתה בעל אמצעים כי אז תחפש את הטוב ביותר), ועד ביטוח ואביזרים.
    גם בבחירת אלה אתה תעשה המון טעויות ותרצה להחליף\לקנות חדש. תשאיר לך תקציב לזה.
    2.2) אתה כרגע מוציא רישיון a1, אם הכל ילך כמו שאתה רוצה אתה 99% תרצה לעשות רישיון a עוד שנה , גג שנתיים. מה אז עם האופנוע היקר והנוצץ שלך?
    * לא הייתי בונה על פתיחת מגבלה כי תאמין לי כאשר אין לך ניסיון עם כלים אחרים ייגרדו לך האצבעות מהר מאוד לנסות עוד ועוד כלים. אתה לא באמת תרצה להישאר עם האופנוע הראשון 5 שנים.

אלו רק דעות פרטיות שלי שמתאימות לי לפי האופי שלי, אשמח אם זה יעזור לך במשהו, אבל אם לא אז לא.
    ואוו.. תודה רבה
    העצות שלך אכן פותחות את הראש
    אתה צודק באמה אחוז - מה גם שאני מכיר את עצמי שחלק מההנאה היא לשנות ולנסות עוד ועוד
    אבל האם יש כלים שהם שומרים יותר על ערכם מכלים אחרים?

לגבי תנוחת הנהיגה אני בטוח שאני לא רוצה ספורט, זה לא מעניין בשלב זה
    או קסטום או כביש/טורר/אדבנצ'ר לפי מה שראיתי, אלה מציעים תנוחת נהיגה זקופה שיכול להתאים לשעת נסיעה רצופה לכל כיוון - כי בינתיים השיקול הכי חשוב שלי הוא נוחות - זה להחליף את הרכב, אין לי רצון/כוונה לפתוח בתחרויות או לשבור שיאים

לדוגמה, CB500: האם הוא אמין? כל כמה עושים טיפולים? מה צריכת הדלק שלו (בין עירונית נסיעה במהירות 130-140 קמ"ש כביש 6) האם נחשב לנוח מאוד?

Senior Member
    CB500 זו סדרה של כלים. הנפוץ ביותר הוא הCB500X (אדוונצ'ר - ישיבה גבוהה ונוחה).
    הם אמינים מאוד, ידידותיים למדי, הביקוש אליהם גבוה, מרווח הטיפולים 12,000 ק"מ וצריכת הדלק באיזור ה25 ק"מ לליטר. זה הכלי הנמכר ביותר בארץ ב2018.

הסיבה היחידה להעדיף כלי יקר יותר ומוגבל היא נוכחות של בקרות אלקטרוניות ומכלולים איכותיים יותר. זה לא עניין זניח ואם יש לך משפחה ואין לך בעיה תקציבית אז לא הייתי פוסל כלי כזה דוגמת הNC750X, CB650R, F750GS והויסטרום 650 המוגבלים. יתכן שגם ה790 אדוונצ'ר החדש מגיע מוגבל.
    לF750GS יש מכלולים איכותיים מאוד, אלקטרוניקה משוכללת וניתן להסיר לו את ההגבלה בעתיד. מרווח טיפולים מעט קצר יותר של 10,000 ק"מ.
    גם ל790 אדוונצ'ר יש מכלולים איכותיים למדי עם בקרות מהשורה הראשונה ומרווח טיפולים גבוה של 15,000 ק"מ אבל היבואן לא מוכן להסיר הגבלות ועם KTM אתה לא יכול להניח שלא יהיו בעיות.
    האחרים אמינים להחריד, מרווח טיפולים של 12,000 ק"מ אבל המכלולים מעט פחות טובים והאלקטרוניקה ברמה נמוכה יותר.

סוגיית ה"מה תעשה עם הכלי כעבור שנה" כנראה לא צריכה להטריד אותך יותר מדי. אם תחליט להחליף אותו, אתה תעשה עליו טרייד, זה יעלה לך כמה אלפים בודדים ותפרד מהכלי. גם אנשים עם מגבלות תקציב חמורות הרבה יותר בוחרים לעשות את זה מטעמי נוחות ולכן זה כנראה לא באמת יפריע.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    CB500 הסיבה היחידה להעדיף כלי יקר יותר ומוגבל היא נוכחות של בקרות אלקטרוניות ומכלולים איכותיים יותר. זה לא עניין זניח ואם יש לך משפחה ואין לך בעיה תקציבית אז לא הייתי פוסל כלי כזה דוגמת הNC750X, CB650R, F750GS והויסטרום 650 המוגבלים. יתכן שגם ה790 אדוונצ'ר החדש מגיע מוגבל.
    לF750GS יש מכלולים איכותיים מאוד, אלקטרוניקה משוכללת וניתן להסיר לו את ההגבלה בעתיד. מרווח טיפולים מעט קצר יותר של 10,000 ק"מ.

.
    ג'וני,
    אתה באמת חושב ש F750GS מתאים בתור כלי ראשון לרוכב מתחיל? זה הכלי שאני חושב עליו כרוכב מתחיל והמליצו לי להתחיל עם כלים אחרים יותר פשוטים וזולים.
    אבל אני בדיעה שעדיף כלי אחד טוב ואיכותי עם מערכות בטיחותיות שישמש אותי לתקופה ארוכה, במקום להחליף כל כמה שנים.
    תקן אותי אם אני טועה.

תודה.

לפות"ש,
    תתחיל ללמוד ותהנה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי htm_aa צפיה בהודעה
    3. מה זה נסועה סבירה לאופנוע?
    כמו שאר הרכבים באותן מקום. אתה לא רוצה שכולם יעקפו אותך - מסוכן.

ג€‹
    4. כמה עושה אופנוע לליטר בנזין?

20-30 תלוי באופנוע, דרך, אופי רכיבה וכו

ג€‹
    5. איזה סוג תקלות יש בד"כ באופנועים?
    הם נופלים - ואז דברים נשברים. קורה לכולם. מעבר לזה יפניים די אמינים, לא מכיר תקלה "טיפוסית".

ג€‹
    6. האם צמיגים זה עסק יקר או כמו רכבים?

האים משהו יקר זה תלוי יותר בך. אבל זה יותר יקר מרכבים. על תשכח - באופנועים יש עוד שרשרת שאותה גם מחליפים מדי פעם.

Member
    מעבר למה שאמרו מעליי יש עוד שיקול, מעט יותר זניח ששווה לקחת בחשבון.
    בעיקרון, את האופנוע הראשון יותר קל לשדרג אצל אותו יבואן. כלומר הונדה אצל הונדה, סוזוקי אצל עופר אבניר וכו' (בהנחה שתעשה טרייד אין), כי לא כל יבואן יעשה טרייד אין על כל כלי.

אפשר לומר שבבחירת יצרן מסויים אתה מתחתן עם היבואן בחתונה לא-קתולית.

זה קצת יותר קריטי אם תרצה לשדרג דוקאטי לב.מ.וו. - לא בשמיים ובסוף לכל כלי יש קונה, אבל הייתי לוקח את זה בחשבון בבחירת כלי ראשון.

אני רוכב על הונדה NC 750 אחרי שדרוג מהונדה רבל. מרוצה מאוד מהכלי ומהסוכנות בה שדרגתי. מצטרף להמלצות מעלי על דגמים של היבואן.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
    It's not about the speed. It's about the ride!

Senior Member
    אני לא חושב שזה אופנוע מתחילים אידיאלי ואם היית יכול למצוא כלים קלים יותר (גם מבחינת משקל וגם מבחינת תפעול), עם מנועים חלשים יותר ולא מוגבלים שמגיעים עם בקרות ברמה של הF750GS אז הם היו עדיפים בעיני. אבל אין.
    לא יצא לי לרכב על הF750GS אבל מכל מה שקראתי ושאני מבין, קשה לי להאמין שהוא אופנוע פחות ידידותי מהSV650 שעליו אני התחלתי. הסיפור העיקרי הוא כלכלי (עלות קניה, תחזוקה ואם חלילה קורה משהו אז גם תיקונים) והעלויות בב.מ.וו "נאות" למדי. הצעתי לשקול אותו כי נשמע שפות"ש מסוגל לעמוד בעלויות האלה.
    לגבי הקטע של אופנוע ראשון שישמש לתקופה ארוכה, יש פה סימן שאלה כי אתה חסר נסיון, לא בהכרח יודע מה אתה מחפש ואין לך פרופורציות. את הSV650 שלי החלפתי אחרי חצי שנה (לCB300R קטן, חלש אבל נהדר) כי הוא פשוט לא היה בשבילי, למרות שהתכנית המקורית היתה להחזיק אותו לפחות שנה ואולי יותר.
    אין פה תשובה אחת נכונה או ברורה...

Junior Member
    תודה.

Senior Member
    לדעתי (וזאת דעתי בלבד) לקנות את ה750GS כאופנוע ראשון זה קצת over kiil.
    אם המטרה היא לרכב עליו שנה,להוציא רישיון A ואז להסיר הגבלה זה משהו אחד.
    אבל אם לא, עדיף להתחיל בכלי ידידותי יותר (בטח לכיס),לקחת קורס רכיבה מתקדמת ואז להבין מה המטרה הבאה (אם יש כזאת בכלל).
    אולי סופגים ירידת ערך של הכלי אבל בטוח שזה מתנגד לעומת העלויות של הBMV.

Junior Member
    ה-750GS באמת כזה יקר? היו כאלה בפורום שרשמו שהעלויות הן בדיוק כמו היפניות. אז מה נכון? על אילו עלויות מדובר? כי הרי זה מודל חדש לא במו ישן שצריך כל שני וחמישי להחליף לו חלקים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי forcty צפיה בהודעה
    ה-750GS באמת כזה יקר? היו כאלה בפורום שרשמו שהעלויות הן בדיוק כמו היפניות. אז מה נכון? על אילו עלויות מדובר? כי הרי זה מודל חדש לא במו ישן שצריך כל שני וחמישי להחליף לו חלקים.
    הוא יקר מכל כלי אחר בקטגוריה שלו (או לפחות בטופ 3 של היקרים למרות שלא עולה לי לראש כלי יקר יותר ממנו) וגם עלויות האחזקה גבוהות יותר משאר הכלים.

Junior Member
    לי יש רישיון A1, התכנון שלי לעשות רישיון A ואז לקנות את 750GS (לא מוגבל כמובן).
    המטרה היא להיות עם האופנוע במשך כמה שנים ולחסוך את העלויות של קניה ומכירה של כלי זול/פשוט יותר (בלי לזלזל).
    לפי דעתי הפיצ'רים שיש לבמוו או שאפשר להוסיף בתשלום, הם עדיפים על האופונעים האחרים, ועניין של טעם אישי.

האופנוע עצמו עולה כ 80 אלף.

Senior Member
    מרווח הטיפולים שלו מעט קצר יותר אבל זה לא רק זה. כל דבר שמגיע מהיצרן יעלה יקר מאוד (תנסה לתמחר תוספות במעמד הקניה וזה יהיה ברור). אם יהיה צורך בתיקונים אז זו תהיה שחיטה וקשה לי להאמין שהטיפולים זולים ברמה של הונדה או סוזוקי.
    אני לא יודע לגבי ימאהה וקוואסאקי - יתכן מאוד שהמחירים שם גם מופקעים בגלל הגישה של מטרו שעושה לך טובה שהיא מוכנה בכלל למכור לך אופנוע.
    אני כן יודע איך דלק מוטורס מתמחרת טיפולים במכוניות של ב.מ.וו ואם זו אינדיקציה אז ההפרשים עצומים ביחס למכוניות "סטנדרטיות".
    בנוסף, צריך לקחת בחשבון שמערך המוסכים המורשים שלהם זעום (5 בכל הארץ) ואם אתה לא גר ליד אחד או שאתה מגלה שאתה ממש לא אוהב את המוסך הקרוב אז אתה בבעיה.